Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„Ne calificăm la Euro și dacă terminăm pe locul 3” Scenariul teribil al lui Adi Ilie

Adi Ilie a prezentat un scenariu ideal pentru echipa națională, spunând că ne putem califica la EURO 2024 chiar dacă terminăm pe locul trei în grupă.
24.10.2023 | 12:01
Ne calificam la Euro si daca terminam pe locul 3 Scenariul teribil al lui Adi Ilie
Echipa națională vrea să ajungă la EURO, după opt ani de absență la un turneu final. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România mai are de jucat două meciuri în preliminariile EURO 2024, dar urmează, cel puțin pe hârtie, cele mai grele meciuri din preliminarii, cu Israel și Elveția.

Adi Ilie, scenariu ideal

Adi Ilie a prezentat un scenariu ideal pentru echipa națională, spunând că UEFA ne va trimite la EURO chiar dacă vom termina pe locul trei în grupa preliminară, deoarece  nimeni nu se va risca să trimită un popor în stare de conflict la turneul final.

ADVERTISEMENT

Și dacă mergem pe locul trei, am impresia că la turneul final nimeni nu o să își asume o răspundere să nu se întâmple un atentat și Israel va sta acasă”, a spus Adi Ilie.

HORIA IVANOVICI a completat ulterior, spunând că va fi complicat cu securitatea, având în vedere mărimea populației musulmane.

ADVERTISEMENT

E groasă cu Israel, cu securitatea, mai ales la câți musulmani sunt în Europa. Ne avantajează. E un program, dacă nici acum nu te califici…”, a completat HORIA IVANOVICI.

Robert Niță crede că avem toate motivele să ne calificăm: ”Echipa joacă cât de cât, e acolo, pe primul loc, cu un joc în plus. Ai toate ingredientele, programul, ei nu au ritm de joc”.

ADVERTISEMENT

HORIA IVANOVICI a intervenit, spunând că Israel va avea, din punct de vedere fizic, o misiune foarte grea în ceea ce privește calificarea la turneul final.

Gândește-te că Israel joacă așa, pe 12 noiembrie, ei nu se antrenează, nu joacă meciuri oficiale, campionatul lor nu se desfășoară, jumătate din jucătorii care sunt convocați nu vor avea meciuri în picioare. Joacă ăia din Kosovo, nouă ne era frică că o să renunțe la meci ca să se răzbune pe noi, acum s-a schimbat toată paradigma, ei au populație musulmană.

ADVERTISEMENT

Îți dai seama cum va juca Kosovo cu Israel. Pe 15 noiembrie joci pe teren neutru, România joacă cu ei abia pe 18. Ei au al treilea joc în șase zile. După meciul cu noi, au deplasare în Andorra, Andorra va juca”, a adăugat HORIA IVANOVICI.

Robert Niță a intervenit: ”Selecționerul trebuie să convoace 35 de jucători”. Și Bănel Nicoliță a vorbit despre situația din clasament, spunând că avem un avantaj mare: ”Avem un avantaj foarte mare pentru a ne califica, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ”.

Revenind la planul prezentat de Adi Ilie, acesta a spus că, dacă vom termina pe locul trei, va fi o situație similară cu cea dintre Iugoslavia și Danemarca, de la EURO 1992. Atunci, danezii au mers la EURO, deși au terminat pe trei în preliminarii, din cauza războiului din Iugoslavia.

Nu cred că își asumă cineva responsabilitatea să îi ducă în altă țară, unde sunt foarte mulți musulmani și să nu fie vreun atentat, să pună în pericol spectatorii ceilalți care vin la meciuri de bună credință. Acum, în momentul de față, nu poți să mergi cu Israel în Germania și să îți asumi riscul.

Pun în pericol alți oameni care vin la meci să vadă un spectacol și eu nu cred că își va asuma cineva riscul. Iugoslavia cu Danemarca cum a fost?”, a completat Adi Ilie

HORIA IVANOVICI a completat, spunând că dacă se va repeta situația din 1992, avem șanse să devenim campioni europeni, asemeni naționalei din Danemarca.

Am și o veste bună pentru Edi Iordănescu, Danemarca a ieșit atunci campioană europeană”, a spus HORIA IVANOVICI.

HORIA IVANOVICI și invitații săi sunt live pe FANATIK.RO în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, la FANATIK SUPERLIGA. Reluarea are loc pe Facebook și Youtube de la ora 17:30. Duminică, 29 octombrie, de la ora 10:30, va avea loc o ediție specială a emisiunii.

România se poate califica la EURO chiar dacă va termina pe locul trei în preliminarii.

 

 

ADVERTISEMENT