Fotbal intern

Neagoe a driblat moartea! Dacă nu se făcea resuscitarea imediat, avea şanse mici de supravieţuire: „Are nevoie de 3 luni de pauză şi să se lase de fumat”

22.07.2019 | 12:52
Neagoe a driblat moartea Daca nu se facea resuscitarea imediat avea sanse mici de supravietuire Are nevoie de 3 luni de pauza si sa se lase de fumat
ADVERTISEMENT

Evenimentul nefericit petrecut duminică seara, în care antrenorul lui Dinamo București, Eugen Neagoe, a fost implicat făcând stop cardiac în minutul 25 al meciului dintre Dinamo și Universitatea Craiova a fost detaliat, Ştefan Busnatu, de la Spitalul Bagdasar Arseni, medic cardiolog, doctor în Ştiinţe, explicând ce s-ar fi putut întâmpla dacă s-ar fi întârziat intervențiile și ce ar trebui să facă de acum înainte Eugen Neagoe, pentru a fi în afara oricărui pericol.

„Dacă nu se face resuscitare, verdictul este sumbru!”

„ La momentul ăsta, tratamentul medicamentos, chirurgical, dacă se impune, durează cam 5-7 zile. Ulterior, dacă se doreşte o recuperare cardiacă eficientă, atunci durata este între 6 şi 12 săptămâni. În România, recuperarea cardiacă nu prea se face, un pacient pleacă acasă şi îşi vede în continuare de treabă” , a declarat medicul în emisiunea DigiSport Matinal.

ADVERTISEMENT

„ S-a intervenit foarte prompt şi lucrurile au decurs bine şi profesionist. Dacă domnul Neagoe reuşeşte să-şi controleze factorii de risc, prognosticul nu poate fi decît bun pentru el. Din imaginile dumneavoastră eu nu am văzut să se aplice şocuri electrice. Dar probabil că i s-au făcut pentru că este nevoie de aşa ceva în astfel de cazuri. La tahicardie ventriculară dacă nu se face resuscitare imediat, verdictul este sumbru”, a adăugat acesta.

Neagoe a driblat moartea! Dacă nu se făcea resuscitare, verdictul era sumbru! „Are nevoie de 3 luni de pauză şi să se lase de fumat"
Neagoe a driblat moartea! Dacă nu se făcea resuscitare, verdictul era sumbru! „Are nevoie de 3 luni de pauză şi să se lase de fumat”

De ce a făcut antrenorul stop cardiac

Medicul a oferit și explicația pentru care Eugen Neagoe a făcut stop cardiac: Din cauza fumatului, consumul de cafea, totul combinat cu stresul şi alţi factori s-a ajuns la înfundarea unei artere sau a mai multora. Rămâne să se determine acest din urmă aspect.”

ADVERTISEMENT

„ Domnul Neagoe probabil că va trebui să apeleze la o clinică din străinătate pentru că noi avem un singur centru specializat, la Covasna. Dar acolo, din anumite cauze nu se poate face o astfel de recuperare mai mult de 15 zile. Să revină pe bancă? Eu nu aş recomanda să se întâmple imediat acest lucru. În astfel de cazuri, cam trei luni ar trebui să dureze perioada de repaus”

Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgențe Floreasca a făcut noi declarații în privința stării de sănătate a lui Eugen Neagoe în această dimineață “Domnul antrenor Neagoe este stabil, conştient, cooperant. Este internat în continuare pe secţia de cardiologie”.

ADVERTISEMENT
Tags: