Sport

Nebunie în finalul perioadei de transferuri. Griezmann la Atleti, rezolvat în ultimele secunde! Pe cine a luat Barcelona şi ce s-a întâmplat cu Mbappe

Ultimele minute din perioada de mercato au adus negoieri intense şi transferuri tari. Totul a fost la un pas să pice, însă.
01.09.2021 | 02:34
Nebunie in finalul perioadei de transferuri Griezmann la Atleti rezolvat in ultimele secunde Pe cine a luat Barcelona si ce sa intamplat cu Mbappe
ADVERTISEMENT

A fost o perioadă de mercato absolut nebună, în care Leo Messi şi Cristiano Ronaldo au schimbat cluburile. Noi bombe erau anunţate în ultimele ore în care se mai puteau face tranzacţii.

Real Madrid a continuat să preseze pentru a-l lua încă de acum pe Kylian Mbappe. 200 de milioane a fost oferta pusă pe masă de Florentino Perez. Părea imposibil de refuzat, în condiţiile în care francezul nu acceptase prelungirea acordului scandent în vara viitoare.

ADVERTISEMENT

Ultima zi de mercato, start nebunesc. PSG nici nu a decshis faxul cu oferta de 200 de milioane pentru Mbappe de la Real Madrid

Din ianuarie poate semna cu orice echipă din postura de jucător liber de contract. Mbappe este disperat să meargă la Real Madrid şi a spus pas unei oferte salariale fabuloase venite de la PSG. 80 de milioane de euro brut pe sezon!

Deşi refuzaţi, parizienii nu şi-au pierdut speranţa că îl vor putea convinge pe Mbappe. Nici măcar nu s-au sinchisit să răspundă la faxul cu oferta de 200 de milioane de euro. Starul francez rămâne la Paris. Cel puţin pentru moment.

ADVERTISEMENT

În timp ce madrilenii îşi luau gândul pentru moment de la Mbappe, rivala FC Barcelona se chinuia să scape de Antoine Griezmann. Francezul nu s-a integrat pe Camp Nou şi are un salariu uriaş, care atârnă greu la bugetul şi aşa afectat al catalanilor.

Antoine Griezmann la Atletico Madrid şi De Jong la Barcelona. Totul depinde de trecerea lui Saul la Chelsea

Simeone încă mai crede în Griezmann şi îl vrea la Atleti. Barcelona l-a cerut la schimb pe Joao Felix în primă fază. Campioana Spaniei a refuzat din start. Aşa că Barca a recurs la soluţii disperate pentru a scăpa de salariul uriaş al lui Griezmann.

ADVERTISEMENT

Francezul urma să fie trimis înapoi la Atletico Madrid sub formă de împrumut, pentru două sezoane. Madrilenii se obligau să îl cumpere ulterior cu 40 de milioane de euro.

Acordul între cluburi a venit repede, iar Griezmann a acceptat şi el imediat să revină sub comanda lui Diego Simeone. Dar până la semnarea actelor se aştepta să oficializeze cedarea lui Saul la Chelsea, tot sub formă de împrumut.

ADVERTISEMENT

Site-ul Ligii Spaniole a căzut, transferurile nu puteau fi înregistrate. Totul a fost la un pas să pice

Barcelona aştepta la rândul ei să finalizeze tranzacţia Griezmann, pentru a-l lua pe olandezul Luuk de Jong. Acesta nu mai era în planurile lui Lopetegui la Sevilla.

Cu doar câteva minute înainte 01:00 a României, când perioada de transferuri s-a închis, totul era căzut. În frunte cu site-ul Ligii Profesioniste din Spania. Dar şi toate cele trei tranzacţii pentru care exista acord. Chelsea nu rezolvase la timp actele pentru Saul era zvonul. Restul picau afectate de efectul de domino.

În plină incertitudine legată de cele trei mutări, Chelsea a fost prima care a făcut anunţul oficial. Actele pentru Saul Niguez au fost trimise la timp. Cu două minute înainte de finalul perioadei de transferuri.

Chelsea a confirmat prima că a rezolvat în timp util aducerea lui Saul. Atletico Madrid şi FC Barcelona şi-au făcut şi ele mutările

Rămânea de văzut dacă se confirmă şi Griezmann la Atletico şi De Jong la Barcelona. Liga Spaniolă a cerut 20 de minute pentru a face anunţul oficial. În cele din urmă, ambele mutări au primit undă verde.

Astfel, Griezmann revine la Atletico Madrid, în poate cel mai tare transfer al zilei. Saul Niguez merge la Chelsea, tot sub formă de împrumut. Campioana Europei plăteşte cinci milioane de euro în prima fază.

Iar Barcelona mai bifează un transfer cel puţin ciudat. Dar care se pliază pe bugetul de criză. Luuk de Jong, de care Sevilla încerca să scape, ajunge pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT