Sport

Nebunie în finalul primei reprize la Sepsi – Farul! Gazdele au avut un gol anulat. Verdictul specialistului: „Nu văd faultul!”

Finalul primei reprize de la Sf. Gheorghe a fost de-a dreptul exploziv. Sepsi a avut un gol anulat, după care ambele echipe au reușit să marcheze.
05.04.2024 | 22:38
Nebunie in finalul primei reprize la Sepsi  Farul Gazdele au avut un gol anulat Verdictul specialistului Nu vad faultul
Sepsi a avut un gol anulat în finalul primei reprize cu Farul. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
05-04-2024
19:44

Marius Avram susține că golul lui Oroian nu trebuia să fie anulat: „Nu văd fault”

Marius Ștefănescu a pasat excelent în fața porții în minutul 40 al meciului cu Farul. Oroian a apărut la finalizare și a trimis mingea în poartă. Totuși, Andrei Chivulete a anulat golul pentru un fault în atac. Fostul arbitru Marius Avram a intrat în direct la final și a spus că reușita ar fi trebuit să fie valabilă. 

„Nu văd fault, piedică, lovire. Văd un jucător de la Sepsi care joacă mingea în mod clar fără a-și împiedica într-un fel adversarul, fără a-l împinge. E o distanță între ei. Lovește mingea, nu piciorul adversarului.

Unghiul opus e cel concludent și ne arată clar că el lovește mingea. Nu caută celălalt picior. M-am uitat la fiecare dintre aceste elemente pentru că am încercat să găsesc unde-i faultul. Nu l-am identificat.

Cei din camera VAR, am o presupunere, că nu intervin pentru că un contact între cei doi jucători există. Un contact normal de joc pe care cei din cabina VAR nu-l pot interpreta ca fiind ușor, dar astea sunt detalii pe care arbitrul le judecă în teren. Chivulete se duce și întoarce capul în dreapta. Ne arată că el nu a văzut faza, a fluierat după intuiție”, a declarat Marius Avram, la TV Digi Sport

Prima repriză a duelului Sepsi – Farul a fost plină de evenimente. Covăsnenii au reușit să bage primii mingea în plasă, însă reușita lui Oroian a fost anulată pe motiv de fault în atac. Ulterior, Louis Munteanu și Pavol Safranko au punctat pe tabelă.

Nebunie în finalul primei reprize la Sepsi – Farul! Gazdele au avut un gol anulat

Sepsi a început în forță duelul cu Farul de la Sf. Gheorghe. Covăsnenii au fost aproape de deschiderea scorului în minutul 13, însă șutul lui Marius Ștefănescu a trecut pe lângă țintă. Totuși, golurile și fazele controversate nu au lipsit în prima parte a meciului.

ADVERTISEMENT

Același Marius Ștefănescu a centrat în fața porții în minutul 40 al meciului. Oroian a reușit să reia mingea în plasă din fața porții și a mers la colțul terenului pentru a celebra reușita. Bucuria covăsnenilor a fost stinsă de arbitrul Andrei Chivulete. Arbitrul a fost informat din camera VAR că golul trebuie anulat.

„Centralul” a fluierat un fault în atac al lui Oroian asupra fundașului Cristi Ganea. VEZI VIDEO AICI. La doar 4 minute distanță, Louis Munteanu a deschis scorul cu un șut de la distanță. Sepsi a avut un alt gol anulat în minutul 58.

ADVERTISEMENT

Varga a reluat spre poartă, iar mingea a fost respinsă în disperare de Buzbuchi doar până la Andres Dumitrescu. Fotbalistul revenit la Sf. Gheorghe de la Slavia Praga a reușit să bage mingea în plasă. După aproximativ 6 minute de analiză în camera VAR, golul a fost anulat.

  •  Cătălin Popa și Iulian Călin sunt în camera VAR la Sepsi – Farul

Două goluri în două minute în Sepsi – Farul

Ionuț Cojocaru a ajuns cu mingea până la marginea careului după care i-a pasat lui Louis Munteanu. Atacantul împrumutat de Gică Hagi de la Fiorentina a înscris cu un șut de la distanță, fără nicio șansă pentru portarul Roland Niczuly.

ADVERTISEMENT

Atacantul în vârstă de 21 de ani a ajuns la 8 goluri marcate în acest sezon în SuperLiga. Avantajul „marinarilor” a durat doar două minute. Pavol Safranko a înscris după o dezorganizare totală în defensiva campioanei.

Bernd Storck, antrenorul lui Sepsi, a făcut schimbări interesante la pauza meciului. Marius Ștefănescu, cel mai periculos jucător al lui Sepsi, a fost înlocuit cu Gabriel Debeljuh. Totodată, Florin Ștefan a intrat în locul lui Akos Kecskes.

ADVERTISEMENT

La polul opus, Gică Hagi i-a schimbat pe Grigoryan și Ionuț Cojocaru cu Ionuț Vînă, respectiv Rivaldinho. Farul a câștigat ambele dueluri cu Sepsi din sezonul regulat. Campioana României a câștigat atât la Ovidiu (2-1), cât și la Sf. Gheorghe (1-0).

În următoarea etapă, Sepsi se va duela în deplasare cu Rapid București. De cealaltă parte, Farul Constanța are derby pe „Ion Oblemenco” împotriva Universității Craiova.

ADVERTISEMENT
Tags: