Sport

Nebunie în turneul olimpic de fotbal de la Tokyo! Rafa Mir a intrat în minutul 90+2 şi a marcat o triplă. Video

Tânărul atacant al lui Wolverhampton a înscris la prima atingere de balon și a evitat eliminarea principalei favorite în sferturile de finală ale competiției.
31.07.2021 | 15:09
Nebunie in turneul olimpic de fotbal de la Tokyo Rafa Mir a intrat in minutul 902 si a marcat o tripla Video
ADVERTISEMENT

Turneul de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo nu încetează să ne surprindă. Cotată cu prima șansă la cucerirea medaliei de aur, selecționata Spaniei a avut parte de un adevărat „thriller” în sferturile de finală, împotriva Coastei de Fildeș.

Cu doar câteva minute înaintea fluierului final, când scorul era egal, 1-1 și ambele echipe păreau resemnate la gândul că le așteaptă încă două reprize de prelungiri, golul lui Gradel a așternut liniștea în tabăra ibericilor.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat în momentele imediat următoare întrece, însă, orice imaginație. Introdus pe teren de selecționerul Luis de la Fuente, Rafa Mir a înscris chiar la prima atingere de balon și a readus „Furia Roja” în cursa pentru semifinale, unde avea să ajungă la capătul celor 120 de minute.

Meci interzis cardiacilor în turneul olimpic de fotbal. Spania, la un pas de eliminare

Pe „Miyagi Stadium” din Rifu, Japonia, Coasta de Fildeș a deschis scorul rapid, prin fudașul central al lui Manchester United, Eric Bailly, dar s-a văzut egalată de Dani Olmo, cu un sfert de oră înaintea pauzei.

ADVERTISEMENT

Când meciul părea să se îndrepte către prelungiri, a venit golul lui Gradel și întreaga suflare iberică a amuțit. Preț de câteva secunde, însă, pentru că atât i-a trebuit lui Rafa Mir, introdus pe teren, într-un moment de maximă inspirație, să restabilească egalitatea, la prima atingere de balon.

Ajunsă în prelungiri, „Furia Roja” a oferit un recital în toată regula, cu aportul atacantului legitimat la Wolverhampton Wanderers, care și-a trecut în cont alte două reușite, în minutele 117 și 120+1. Nu înainte, însă, ca Oyarzabal să-și readucă echipa în avantaj (98), din lovitură de la 11 metri. În semifinale, spaniolii vor da piept cu învingătoarea dintre Japonia și Noua Zeelandă.

ADVERTISEMENT

Cine este Rafa Mir, fotbalistul care a calificat Spania în semifinalele JO Tokyo 2020

Chiar dacă se află sub contract cu Wolverhampton Wanderers încă din 2018, Rafa Mir nu se poate lăuda cu foarte multe meciuri în Premier League. Asta pentru că oficialii clubului au preferat să-l cedeze sub formă de împrumut fie în Spania, la Huesca sau Las Palmas, fie în liga a doua engleză, la Nottingham Forest.

De-a lungul carierei, atacantul de 24 de ani și 1,91 metri înălțime a mai evoluat pentru Javali Nuevo, El Pozo Murcia, Ranero, Barcelona, Murcia și Valencia (toate la nivel de juniori), respectiv Valencia B și Valencia (la seniori). De asemenea, a reușit să marcheze cinci goluri în cele 10 meciuri disputate în tricoul echipei naționale U21 a Spaniei, în sezonul 2018-2019.

ADVERTISEMENT

Lotul Spaniei pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

  • Portari: Alex Dominguez, Alvaro Fernandes, Unai Simon
  • Fundași: Eric Garcia, Juan Miranda, Oscar Mingueza, Oscar Gil, Pau Torres, Jesus Vallejo
  • Mijlocași: Pedri, Bryan Gil, Martin Zubimendi, Marc Cucurella, Jon Moncayola, Dani Olmo, Carlos Soler, Dani Ceballos, Mikel Merino, Marco Asensio
  • Atacanți: Javi Puado, Rafa Mir, Mikel Oyarzabal

Naționala Franței, pusă la zid după umilința de la JO Tokyo 2020

Dacă Spania își continuă parcursul spre medalii, Franța a suferit una dintre cele mai dure umilințe din istoria participărilor la Jocurile Olimpice. Într-o grupă care părea cel puțin accesibilă, cu Japonia, Mexic și Africa de Sud, elevii lui Sylvain Ripol au reușit să obțină doar trei puncte.

Franța primește o palmă de la Japonia și este eliminată de la Jocurile Olimpice. Elevii lui Sylvain Ripoll părăsesc competiția în faza grupelor, după trei meciuri mai mult decât dezamăgitoare.

După un turneu mai mult decât dezamăgitor, atât ca rezultat, cât și ca manieră, oamenii lui Sylvain Ripoll s-au întors în Franța cu capul plecat și al treilea cel mai mare total de goluri încasate în faza grupelor”, a scris L’Equipe, completat imediat de Le Figaro, care a ținut să evidențieze forma slabă a selecționatei din Hexagon:

Ridiculizată de Japonia, Franța este eliminată. Franța a ieșit din competiția, dar nu a fost niciodată cu adevărat în ea. Naționala a fost învinsă clar de Mexic (4-1), apoi a învins miraculos Africa de Sud (4-3), dar astăzi a continuat forma dezamăgitoare cu un eșec contra Japoniei (0-4). O palmă care trimite Franța pe ușa din dos.

Prin urmare, prima participare la Jocurile Olimpice după 25 de ani se încheie mai devreme de cât ne-am fi așteptat, iar bilanțul este dezamăgitor. 11 goluri și doar 3 puncte acumulate în faza grupelor”.

ADVERTISEMENT