Sport

România – Noua Zeelandă 0-0. Egalul nu ne-a fost de ajuns. „Tricolorii” ratează calificarea în sferturile de finală. Video

România a făcut doar egal, 0-0, în meciul decisiv cu Noua Zeelandă și a ratat calificarea în sferturile de finală.
28.07.2021 | 13:28
Romania  Noua Zeelanda 00 Egalul nu nea fost de ajuns Tricolorii rateaza calificarea in sferturile de finala Video
ADVERTISEMENT
28-07-2021
10:27

Cum arată clasamentul final al Grupei B după România - Noua Zeelandă 0-0

România a terminat la egalitate, 0-0, meciul din ultima etapă cu Noua Zeelandă și a terminat abia pe l0cul 3 în Grupa B din cauza golaverajului mai slab decât al adversarei din ultimul joc. Grupa a fost câștigată de Coreea de Sud, cu 6 puncte, care a zdrobit Honduras cu 6-0.

Primele două clasate s-au calificat în sferturile de finală.

28-07-2021
08:28

România - Noua Zeelandă 0-0

Vezi aici meciul live

Min. 90: Centrarea lui Rațiu este reținută de Woud.

Min. 72: Rațiu reia cu capul din 3-4 metri, lateral dreapta, dar portarul Woud scoate senzațional de sub transversală.

Min. 60: Portarul Woud intervine miraculos la lovitura de cap a lui Marius Marin 6-7 metri.

Min. 59: George Ganea intră în locul lui Sîntean.

Min. 55: Neo-zeelandezii domină începutul reprizei secunde, dar fără a-și crea mari ocazii de gol.

Min. 37: Aioani intervine salvator la lovitura de cap a lui Wood, balonul îi revine neo-zeelandezului, care reia pe spate, în transversală.

Min. 30: Aioani reține lovitura liberă executată pe jos de Chris Wood.

Min. 11: Florescu pătrunde în careu pe dreapta, driblează un adversar și șutează la colțul scurt din 10 metri, dar portarul Woud reușește să respingă mingea în bară, care iese apoi în corner.

Min. 1: A început partida.

28-07-2021
07:15

Echipele de start la România - Noua Zeelandă

Selecționerul Mirel Rădoi a făcut mai multe modificări în echipa de start pentru meciul cu Noua Zeelandă, decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale JO Tokyo 2020.

  • România: Aioani – Chindriș, Ghiță, R. Grigore – Rațiu, M. Marin, Dulca, Fl. Ștefan – Florescu, Sîntean, Dobre. Rezerve: Popa, Pașcanu, Ganea, Ciobanu, V. Gheorghe, Deaconu, Sefer. Selecționer: Mirel Rădoi
  • Noua Zeelandă: Woud – Bell, Cacace, Champness, Elliot, Garbett, Just, Pijnaker, Stamenic, Stensness, Wood. Rezerve: Searle, Ingham, Lewis, McCowatt, Stangeer, Sutton, Waine. Selecţioner: Danny Hay 

Meciul România – Noua Zeelandă are loc miercuri, 28 iulie, cu începere de la ora 11:30, în cadrul etapei a 3-a și ultima a grupei B de la turneul olimpic de fotbal. Este un meci decisiv pentru ambele echipe, care după consumarea primelor două runde au câte trei puncte.

Chiar dacă ocupă ultimul loc în grupă, din cauza golaverajului dezastrusos, România păstrează șanse intacte de calificare în sferturile de finală. Trebuie doar să bată, OBLIGATORIU, Noua Zeelandă și atunci merge mai departe, indiferent ce se întâmplă în celălalt meci al grupei, Coreea de Sud – Honduras.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul România – Noua Zeelandă

Confruntarea România – Noua Zeelandă se dispută miercuri, 28 iulie, de la ora 11:30, pe stadionul Sapporo Dome din localitea cu același nume, care a fost în 1972 gazda unor JO de iarnă. Evident, ca la toate întrecerile de la această Olimpiadă accesul publicul este interzis.

După două partide jucate la Kashima, localitate aflată foarte aproape de ocean și prin urmare cu un grad uriaș de umiditate, factor resimțit din plin de tricolori în special în timpul meciurilor jucate la o temperatură de peste 30 de grade, acest joc va avea loc într-o localitate cu un grad de umiditate mai redus.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida România – Noua Zeelandă

Partida România – Noua Zeelandă se joacă miercuri, 28 iulie, de la ora 11:30, pe Dome Stadion din Sapporro, în etapa a 3-a din grupa B la JO Tokyo 2020 și este transmisă în direct și în exclusivtate pe posturile TVR 1 și Eurosport. O mai puteți urmări și pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Miercuri, 28 iulie, se anunță ultima zi însorită, cu maxime în jur de 30 de grade, la Sapporo, după care vremea se va perturba până la final de săptămână, cu cer noros și grad ridicat de risc de precipitații. După meciurile cu Honduras și Coreea de Sud, în care am avut arbitri din Uruguay şi din Venezuela, şi la jocul cu Noua Zeelandă va fi tot un sud-american, peruanul Kevin Ortega.

ADVERTISEMENT

Ce jucători importanţi lipsesc din întâlnirea România – Noua Zeelandă

Mirel Rădoi are o singură problemă de efectiv, dar aceasta nu este cauzată de o accidentare. Este vorba de mijlocaşul Ion Gheorghe, suspendat pentru un joc, după ce a văzut două cartonaşe galbene în partida cu Coreea de Sud, încă din finalul primei reprize.

Noua Zeelandă are şi ea o problemă serioasă, accidentarea căpitanului Winston Reid, care ar fi out pentru minim două săptămâni. Este nu doar căpitanul ci şi punctul cheie al defensivei neo-zeelandeze, jucător extrem de important, cu 223 de meciuri jucate numai la West Ham United, în Premier League.

ADVERTISEMENT

Echipele probabile la România – Noua Zeelandă

  • România: Aioani – Ghiță, M. Marin, Pașcanu – Al. Dobre, A. Ciobanu, M. Dulca, Fl. Ștefan – R. Deaconu, G. Ganea, V. Gheorghe. Antrenor: Mirel Rădoi
  • Noua Zeelandă: Woud – Ingham, Reid, Pijnaker, Cacace – Just, Stensness, Bell, Lewis – Wood, McCowatt. Antrenor: Danny Hay

Rădoi, îngrijorat de problemele fizice

România a fost surclasată de Coreea de Sud cu 4-0 în al doilea meci al grupei B şi a căzut pe ultimul loc într-o grupă în care toate echipele au câte trei puncte, dar sunt despărţite de golaveraj. În partida cu echipa asiatică s-a văzut clar lipsa de pregătire fizică a tricolorilor, sufocaţi pur şi simplu de umiditaea ridicată.

Aceasta este principala grijă a lui Mirel Rădoi înaintea decisivei partide cu Noua Zeelandă. Rămâne să vedem în ce măsură jucătorii săi vor fi recuperaţi fizic, vor fi apţi de efort maxim, ştiut fiind că jocul neo-zeelandezilor este unui de mare angajament fizic şi nu excelează la capitolul tehnicitate ridicată.

Cote la pariuri pentru jocul România – Noua Zeelandă

Una caldă, fie şi cu noroc, 1-0 cu Honduras, şi alta de gheaţă, 4-0 pentru Coreea de Sud, sunt rezulatele de până acum ale tricolorilor. Am căzut pe ultimul loc, urmare a golaverajului, 1-4, însă dacă bătem Noua Zeelandă prindem sigur unul dintre cele două locuri care califică în sferturi. Nu avem decât varianta victoriei, un egal calificându-i pe neo-zeelandezi.

Motiv pentru care şi casele de pariuri au reacţionat în consecinţă şi văd România mare davorită, cotă 2.10 faţă de 3,50 cât au primit cei din Oceania. Un total de 2-5 goluri are cotă 1,45, fiind greu de imaginat pentru bookamkeri că se vor înscrie goluri multe în acest meci.

ADVERTISEMENT