Sport

Nebunie la Filiași după calificarea în sferturile Cupei României. Oltenii au dat startul petrecerii în vestiar. Video

CSO Filiași este surpriza actualei ediții a Cupei României. După ce a trecut de UTA în 16-imi, gruparea din Dolj a eliminat-o și pe Hermannstadt.
26.10.2021 | 18:25
Nebunie la Filiasi dupa calificarea in sferturile Cupei Romaniei Oltenii au dat startul petrecerii in vestiar Video
ADVERTISEMENT

 

CSO Filiași e pusă pe fapte mari în Cupa României. Formația din liga a treia a produs două cutremure în 16-imi și în 8-imi.

După ce au trecut la limită de UTA Arad 1-0, formația doljeană a reușit s-o elimine și pe AFC Hermannstadt (Liga 2), după lovituri de departajare.

ADVERTISEMENT

”Buturuga mică” joacă fotbal

Fotbaliștii de la CSO Filiași știu să profite la maximum de statutul de ”echipă mică”. Trupa pregătită de Mario Găman își adoarme adversarii, apoi le dă lovitura de grație.

S-a întâmplat prima oară în 16-imile Cupei, când au eliminat multipla campioană a României UTA Arad, printr-un gol marcat de Vîlcică în minutul 38.

ADVERTISEMENT

Doljenii au avut ”noroc” la tragerea la sorți și au picat cu Hermannstadt, echipă care evoluează în eșalonul secund. Deși porneau încă o dată cu șansa a doua, băieții lui Mario Găman au mai produs un cutremur.

Sibienii au deschis repede scorul, în minutul 3, prin reușita lui Sîntean. Gazdele au egalat în finalul primei reprize, printr-o execuție de fotbalist, al lui Rogoveanu, lovitură liberă de la 20 de metri.

ADVERTISEMENT

În prima repriză de prelungiri Călin Popescu i-a dus din nou în avantaj pe sibieni, dar Filiași a dat lovitura în minutul 118, prin Crețu.

Au urmat loviturile de departajare și o nouă surpriză pe micuța arenă din Filiași. Gazdele au sărbătorit cum se cuvine succesul istoric cu Hermannstadt.

ADVERTISEMENT

Cine este ACSO Filiași

Echipa senzație din actuala ediție a Cupei României este un club tânăr pe scena fotbalului românesc. Înființată în 2008, echipa din Filiași a evoluat vreme de șase ani în Liga 4 Dolj.

În 2014 a reușit să promoveze în premieră în Liga 3 după ce a câștigat barajul cu Flacăra Horezu. În eșalonul terț nu a rupt gura târgului.

Cele mai bune performanțe ale echipei din Filiași sunt două clasări pe locul 7 și un loc 5 în sezonul 2018/2019.

Dacă jucătorii de la Filiași nu spun, sau nu spuneau până la actuala campanie din Cupă, de-a lungul anilor echipa a fost pregătită de nume unul și unul. Florin Șoavă și Silviu Lung sunt doi dintre foștii tehnicieni.

ADVERTISEMENT