Life

Nelu Ploieșteanu, condus pe ultimul drum. Imagini dureroase de la înmormântare. Live Update

07.04.2021 | 14:04
Nelu Ploiesteanu condus pe ultimul drum Imagini dureroase de la inmormantare Live Update
Familia lui Nelu Ploieșteanu, în lacrimi de Paște. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Lacrimi și durere în familia lui Nelu Ploieșteanu. Regretatul cântăreț de muzică lăutărească a fost condus pe ultimul drum, astăzi, în cadrul unei ceremonii care a respectat protocolul SARS-CoV-2.

Trupul neînsuflețit a fost ridicat, de dimineață, de la INML, acolo unde se afla de câteva zile, timp în care familia a sperat că, în urma testelor cerute și făcute de medici, se va dovedi că Nelu Ploieșteanu nu mai avea infecția COVID-19 în corp și va putea fi înmormântat creștinește. Toate demersurile făcute de familie au fost zadarnice, nu a fost obținută aprobare pentru ca Nelu Ploieșteanu să fie condus pe ultimul drum după regulie creștinești, iar fiicele și apropiații își iau adio de la marele artist, în cadrul unei ceremonii desfășurată contracronometru.

ADVERTISEMENT

UPDATE 14:00. În momentul în care sicriul a fost coborât în mormânt, fiicele și soția lui Nelu Ploieșteanu au căzut în genunchi lângă groapă. Toți cei prezenți l-au aplaudat pe maestru, în timp ce era acoperit locul de veci.

Nelu Ploiesteanu a fost ingropat
Sicriul lui Nelu Ploieșteanu a fost coborât în mormânt. Sursă foto: Captură Antena 3

UPDATE 13:30. În aceste clipe, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Nelu Ploieșteanu este coborât în mormânt. Sunt prezenți și reprezentanții statului, îmbrăcați în combinezon. Acum se pune placa peste locul de veci.

ADVERTISEMENT

UPDATE 13:07. Elena Merișoreanu a intrat în direct la TV, prin telefon, unde a făcut o serie de declarații emoționante în ziua în care Nelu Ploieșteanu a fost înmormântat.

“Așa cum e și timpul afară, este o zi tristă. Nu știu de ce trebuie să înmormântăm pe cei dragi și pe cei care au slujit o viață întreagă muzica lăutărească.

ADVERTISEMENT

Faptul că nu pot să stea în biserică, eu consider că este un lucru pe care nu pot să îl gândesc. Nu îmi găsesc cuvinte. Lui nu îi plăcea să îi zic maestru.

Nu cred că familia nu va putea trece peste această mare tragedie, până la ultima suflare. Voiam să ne luăm rămas bun de la Nelu Ploieșteanu, dar nu se poate. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!”, a declarat Elena Merișoreanu prin telefon, pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

UPDATE 13:07. Mara Bănică a făcut noi declarații. Abia a reușit să își stăpânească lacrimile.

“Au fost niște scene sfâșietoare aici. A fost chemat și părintele duhovnic. Soția lui este distrusă de durere. Slujba este deosebit de frumoasă, măcar atât. Eu am văzut multă lume în cimitir, dar nu am văzut Poliție. Poate s-au săturat și ei.

Nu este permis să oprești în fața unei biserici, este strigător la cer! Este o revoltă a tuturor românilor! Aș prefera să spună ei lucrurile astea, dar pe ceva se bazează (n.r. despre ipoteza familiei că nu mai avea COVID-19 când a murit) Poate dacă nu ieșea din spital ar fi fost salvat”, a spus Mara Bănică cu lacrimi în ochi.

Mara Banica
Mara Bănică, declarații de la înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu. Sursă foto: Captură Antena 3

UPDATE 13:04. În aceste momente se oficiază slujba de înmormântare. Un sobor de preoți este alături de Nelu Ploieșteanu, pe ultimul drum.

Nelu Ploiesteanu este inmormantat
Nelu Ploiesteanu este inmormantat. Sursa foto: Captura Antena 3

UPDATE 12:45. Faimosul lăutar este înmormântat cu muzică și covor roșu.

UPDATE 12:16. Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Nelu Ploieșteanu a ajuns la cimitir, acolo unde persoanele prezente la înmormântare își pot lua rămas bun de la el.

Sicriul lui Nelu Ploiesteanu
Sicriul lui Nelu Ploieșteanu a ajuns la cimitir. Sursă foto: Captură Antena 3

UPDATE 12:02. Mara Bănică a făcut o serie de declarații, pentru Antena 3. Prietena lui Nelu Ploieșteanu este și ea îndurerată de pierderea acestuia.

“Am vorbit cu o lună înainte să moară, m-a sunat să îmi ceară un număr de telefon. Ne-am văzut ultima oară pe 1 septembrie, a venit pentru noi special de la Slănic. Am oprit puțin și la o biserică, unde s-a oprit sicriul și când a fost înmormântat Mihăiță, fiul lui”, a declarat Mara Bănică.

UPDATE 12:00. Mașina mortuară tocmai a ajuns la cimitir. Aici va avea loc ceremonia de înmormântare, dar conform regulilor impuse de autorități.

Sicriu Nelu Ploieșteanu
Nelu Ploieșteanu va fi înmormântat conform regulilor impuse de autorități. Sursă foto: Captură Antena 3

UPDATE 11:51: Soția lui Nelu Ploieșteanu este distrusă de durere. Femeia și-a pierdut în trecut și unicul fiu, pe Mihăiță.

”De ce ai plecat, mă? De ce? De ce ai plecat? De ce? Te-ai dus după băiatul nostru. Spune-i că-l iubesc. Vă iubesc și așteptați-mă că vin. Nu v-am lăsat singuri și nu te voi lăsa nici pe tine, nici pe băiat.

Te iubesc! Nu vă las. O să vin cât de curând după voi. Nu vă las, nu vă las, nu vă las, că nu v-am lăsat niciodată! Nu te las, mă! Ai plecat la spital și spuneai: ”Ce fac eu fără tine”? Nu pleca!”, urlă soția artistului, conform Spynews.

UPDATE ORA 11.43: Adrian, nepotul lui Nelu Ploieșteanu, a făcut o serie de declarații năucitoare astăzi, în ziua în care faimosul artist este condus pe ultimul drum.

”Bunicul meu nu a plecat din spital după 36 de ore pe motiv că nu suporta masca de oxigen, așa cum se vehiculează. Bunicul meu a plecat după câteva ore din pricina temei de a nu se întâmpla ceva în spital’‘, a spus acesta.

”Mie îmi spunea zilnic să mă protejez, să port mască și să respect restricțiile implementate de Guvern. Și nu numai mie, ci și verilor mei’‘, a adăugat Adrian, nepotul lui Nelu Ploieșteanu pe rețelele sociale.

UPDATE ORA 11:14. În aceste momente, deja s-au strâns mai multe persoane la Cimitirul Străulești, acolo unde este așteptată mașina mortuară.

masina inmormantare nelu ploiesteanu
Nelu Ploieșteanu va fi înmormântat astăzi. Sursă foto: Fanatik

UPDATE ORA 11:08. Mașina cu trupul neînsuflețit al regretatului artist a ajuns în curtea casei lui Nelu Ploieșteanu. A fost o dorință a familiei.

Sicriu Nelu Ploiesteanu
Familia lui Nelu Ploieșteanu este distrusă de durere. Sursă foto: Captură Antena 3

Conform Antena 3, rudele lăutarului au încercat să îl contacteze inclusiv pe Ludovic Orban, pentru a primi permisiunea unei înmormântări așa cum se cuvine.

Sicriu Nelu Ploiesteanu
Mașina cu trupul neînsuflețit a fost adusă în curtea casei lui Nelu Ploieșteanu. Sursă foto: Captură Antena 3

UPDATE ORA 10:20. Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Nelu Ploieșteanu a fost urcat în mașina mortuară și preluat de la INML. Fetele solistului au pus tabloul în autoturism plângând în hohote pentru pierderea suferită.

„Tăticule! Tată! Tatăl meu! Tăticul meu! Tatăl meu!”, strigă cu durere în glas una dintre fiicele artistului.


Știre inițială

Nelu Ploieșteanu este condus, astăzi, pe ultimul drum, în cadrul unei ceremonii restrânse, care respectă protocolul SARS-CoV-2. Fiicele solistului au ajuns, în urmă cu foarte puțin timp, la INML pentru a ridica trupul neînsuflețit al artistului care a murit din cauza infectării cu noul tip de coronavirus. Înmormântarea va avea loc astăzi, miercuri, 7 aprilie.

Răpuse de durere și cu un tablou la îndemână, fiicele lui Nelu Ploieșteanu au intrat în institut, după ce în ultimele zile au așteptat cu sufletul la gură să vadă dacă regretatul lor tată mai avea virusul din China în organism în clipa în care a murit.

Nelu Ploieșteanu, înmormântare. Rudele au pregătit cele necesare

Un raport IML arată că rezultatul testului Covid-19 a confirmat că Nelu Ploieșteanu era infectat cu SARS-Cov-2 în clipa în care a pierdut lupta cu viața. Asta înseamnă că lăutarul nu va avea parte de o înmormântare creștinească, sicriul cu trupul neînsuflețit fiind sigilat.

Rudele cântărețului de muzică lăutărească nu vor avea posibilitatea să-și ia rămas bun de la cel care a fost artistul Nelu Ploieșteanu. Vedeta va fi condusă pe ultimul drum în cerc restrâns, cu toate normele covid în vigoare.

Așadar, solistul va fi îngropat având alături un număr mic de persoane, din care vor face parte rudele și prietenii apropiații. Lăutarul va fi înmormântat miercuri, 7 aprilie, chiar lângă unicul său fiu, Mihăiță, care a murit la 32 de ani.

Nelu Ploieșteanu își va dormi somnul de veci alături de băiatul său, care a decedat în 2018, după ce o viață întreagă a stat paralizat la pat. Regretatul artist va fi înmormântat la cimitirul Străulești 2, în prezența a maxim 20 de persoane, după cum prevede protocolul.

„Nea Nelu nu va fi înmormântat ca un câine, nu există așa ceva, să-l duci la cimitir în momentul în care îl iei de la IML. Are dreptul la o slujbă. Soția lui e acasă, se simte foarte rău. Nu este dispărută. Este distrusă de durere, e pe pastile.

Cât despre înmormântare, se va organiza mâine. Legea nu permite priveghi, deși s-a dorit asta. Nu se poate! Există o revoltă a familiei! Familia crede că nu mai avea Covid! Familia se va supune legilor acestei țări”, a declarat jurnalista Mara Bănică, la Antena 3.

ADVERTISEMENT