Life

Scene ireale la INML. Fetele lui Nelu Ploieșteanu refuză să ridice sicriul sigilat. “Nu vor să-l îngroape ca pe un câine”

06.04.2021 | 16:00
Scene ireale la INML Fetele lui Nelu Ploiesteanu refuza sa ridice sicriul sigilat Nu vor sal ingroape ca pe un caine
ADVERTISEMENT

Revoltă în familia lui Nelu Ploieșteanu, după ce au sosit rezultatele de la Institutul Cantacuzino, conform cărora artistul era pozitiv cu COVID-19 în momentul în care a murit. Fiicele și soția regretatului cântăreț de muzică lăutărească au refuzat, până la această oră, să ridice trupul neînsuflețit de la INML. FANATIK a aflat că, deși dorește să respecte legea, familia lui Nelu Ploieșteanu intenționează să amâne înmormântarea pentru mâine.

Nelu Ploieșteanu a murit, vineri, 2 aprilie, după mai bine de două săptămâni petrecute în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din București, unde a ajuns diagnosticat cu COVID-19. La scurt timp după ce decesul a fost anunțat de medici, familia a solicitat realizarea unui test care să arate că acesta nu mai avea în corp infecția cu noul coronavirus. Cererea a fost aprobată de procurorul de serviciu al Sectorului 1, iar rezultatele au venit abia astăzi, când s-a aflat că Nelu Ploieșteanu era pozitiv cu COVID-19, în momentul decesului.

ADVERTISEMENT

Familia lui Nelu Ploieșteanu a refuzat să ridice trupul sigilat de la INML

Îndurerate și, totodată, scandalizate, fiicele și soția lui Nelu Ploieșteanu nu au ridicat trupul de la INML, până la ora publicării articolului, deși două dintre fetele artistului au mers la Institutul de Medicină Legală, la scurt timp după ce au primit rezultatul testelor cerute. Conform surselor FANATIK.RO, fiicele artistului au lăsat la INML un rând de haine noi cu care artistul să fie îmbrăcat, înainte de a fi pregătit pentru înmormântarea care se va desfășura conform regulilor impuse de pandemie celor care pier din cauza infecției cu SARS-CoV-2.

Jurnalista Mara Bănică, o apropiată a familiei, ne-a dezvăluit că familia artistului este devastată și, deși vrea să respecte legea, este imposibil să plece de la morgă direct la cimitir, pentru a-l înmormânta pe Nelu Ploieșteanu, până la ora 17.00, așa cum cere legea.

ADVERTISEMENT

“Familia nu vrea să-l îngroape ca pe un câine. Nea Nelu merita o slujbă religioasă. Vor respecta legea, chiar dacă nu se permite priveghi, iar fetele și soția cred că Nea Nelu nu mai avea Covid.”, ne-a declarat Mara Bănică.

Rudele regretatului artist de muzică lăutărească sunt revoltate pentru că au primit rezultatele abia astăzi, când ar trebui să ridice trupul sigilat, în sicriu, de la INML, și să-l ducă direct la Cimitirul Străulești 2, unde ar urma să fie înmormântat, în prezența a 16 persoane, conform protocolului persoanelor moarte de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Nelu Ploieșteanu a murit la 70 de ani. Nu credea în COVID-19

Nelu Ploieșteanu nu credea în existența virusului SAR-CoV-2 și nu a fost receptiv atunci când a ajuns pe mâna medicilor. Deși a fost testat și, ulterior, confirmat pozitiv cu COVID-19, a făcut scandal și a plecat pe semnătură din spital, marți, 16 martie, pe motiv că nu suportă masca de oxigen. După o zi și o noapte petrecute acasă, starea lui s-a agravat, iar familia a sunat la 112. A fost transportat la Spitalul Floreasca și a ajuns direct în Secția de Terapie Intensivă, unde a fost intubat. Din 18 martie, starea lui de sănătate s-a degradat încontinuu și, după două săptămâni la ATI, organismul i-a cedat.

Nelu Ploieșteanu avea 70 de ani și apropiații lui au dezvăluit, pentru FANATIK.RO, că artistul a început să aibă primele simptome specifice COVID-19, după ce a revenit din Moldova, acolo unde cânta într-un restaurant.

ADVERTISEMENT

“A venit din Moldova, de unde cânta, și s-a simțit rău. Nu credea în virus. Transpira, a luat pastile pentru răceală. A ajuns apoi la spital, prima dată a refuzat internarea, a zis că se face bine acasă. Iar a doua oară a fost intubat și de atunci nu s-a mai putut vorbi cu el”, ne-a declarat Nicu Gigantu’, celebrul lăutar care a colaborat ani de zile cu Nelu Ploieșteanu și care este și nașul uneia dintre fetele artistului.

 

ADVERTISEMENT