News

Nelu Tătaru: ”Cred că va crește numărul de cazuri noi, sper să nu crească brusc”

17.05.2020 | 12:51
Nelu Tataru Cred ca va creste numarul de cazuri noi sper sa nu creasca brusc
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru Foto: Inquam Photos - George Călin
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a afirmat, într-o intervenție la Antena 3, că se așteaptă la o creștere a cazurilor noi de infecție cu coronavirus după adoptarea primelor măsuri de relaxare. Tătaru a precizat că, în eventualitatea unei creșteri abrupte, se vor introduce măsuri restrictive noi.

Nelu Tătaru se teme de reluarea transmiterii comunitare

”Am observat de pe 15 mai o confundare a măsurilor de relaxare cu relaxarea totală (…) În aceste două zile, o parte din agenții economici și din populație au uitată să respecte precauțiile. Urmărim evoluția  epidemiei, iar dacă evoluția este nefavorabilă, vom impune alte restricții”, a avertizat ministrul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru nu a exclus posibilitatea unei ușoare creșteri a infectărilor după eliminarea parțială a restricțiilor impuse populației.

”Pericolul real este să avem o reluare a transmiterii comunitare și a extinderii de la cei car vin din focare din afara țării (…) Cred că va crește numărul de cazuri noi în această perioadă, sper că nu crească abrupt”, a spus ministrul.

ADVERTISEMENT

Invitat să comenteze cazul petrecerii de sâmbătă seara din parcul Herăstrău, ministrul a spus că o este vorba de ”o relaxarea neînțeleasă”. ”Sper ca ce s-a întâmplat să fie doar o răbufnire după cele două luni de stare de urgență”, a adăugat Tătaru avertizând că este posibilă și impunerea unor restricții noi, dacă populația și agenții economici nu se conformează regulilor aflate în vigoare.

În ce privește coada de la vama Nădlac, ministrul Sănătății a apreciat că este nevoie ca întoarcerea în țară a persoanelor care vin din zone roșii ale pandemiei trebuie controlată cu atenție

ADVERTISEMENT

”Este un aflux de români care vin din țări cu zone roșii, dar trebuie  să înțeleagă că măsurile trebuie respectate cu strictețe”, a conchis Tătaru.

Mai mulţi tineri s-au adunat pentru o petrecere sâmbătă seara în parcul Herăstrău. Imaginile postate pe Facebook arată că parcul a început să se aglomereze încă din timpul zilei, însă seara, tinerii au organizat o adevărată petrecere în aer liber.

ADVERTISEMENT