ADVERTISEMENT
News

Nelu Tătaru îi liniștește pe români: „Ne așteptăm la o scădere a numărului de cazuri”

Autor: Flaviu Popa | 27.08.2020 | 16:42
Nelu Tătaru îi liniștește pe români: „Ne așteptăm la o scădere a numărului de cazuri”
Tătaru e convins că numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 e în scădere. Foto: Hepta

Nelu Tătaru le transmite românilor să nu își facă griji pentru că țara noastră va înregistra, în viitorul apropiat, o scădere a numărului de cazuri de infectare cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Tătaru e convins că cele 1.500 de cazuri noi în 24 de ore nu sunt un motiv real de îngrijorare, însă le cere românilor să fie responsabili și să respecte regulile de protecție.

Ministrul Sănătății a subliniat că toate focarele de infecție din România au rămas în mare parte aceleași, însă situația va fi îmbunătățită în curând.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru se așteaptă la o scădere a numărului de cazuri cu Covid-19 în România

Bucureștiul rămâne în topul localităților infectate cu noul coronavirus, anunță ministrul Tătaru, în condițiile în care există transmitere comunitară.

Există aceleași focare: Bacău, Bihor, Vaslui, Iași, Ilfov, București. Bucureștiul are peste 200 de cazuri noi. Suntem pe un platou cu încercare de stabilizare, pandemia nu se tranșează în spitale. E directă relație cu transmiterea comunitară.

ADVERTISEMENT

În anumite zone turistice s-a uitat de mască și de distanțare. Am avut întâlnire cu reprezentanții HORECA, am lăsat deschidere dacă va fi respectarea riguroasă a regulilor. Sperăm să nu lase de dorit.

Ne așteptăm la scădere a numărului de cazuri, nu am scăpat de pericol, dar va fi scădere a numărului de cazuri. Nu în spital se tranșează această pandemie.

ADVERTISEMENT

Avem până la 500 cazuri la Terapie Intensivă. Partea sistemului se rezolvă, rămâne doar partea comunității care trebuie să înțeleagă că avem cazuri grave.

Avem 1050 de paturi pentru Terapie Intensivă Covid. Analizele noastre sunt complexe, din cei peste 83.000 de pacienți, români infectați”, a declarat Tătaru la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Ministrul le-a transmis românilor că Uniunea Europeană ne-a promis 10 milioane de vaccinuri care vor acoperi jumătate din populația țării. Cel mai probabil un vaccin viabil va fi disponibil la anul, în primele luni.

Suntem în permanentă legătură cu Comisia Europeană, avem arondate 10 milioane de vaccinuri, pentru jumătate din populația țării. La nivelul celor 4 firme cu care discutăm în UE sunt studii pentru faza 1 și 2, probabil prima lună a anului viitor să avem primele vaccinuri”, a concluzionat Tătaru.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!