News

Nelu Tătaru anunță conducere militară la Spitalul Județean Focșani. Ministrul Sănătății va face verificări și la Galați

13.04.2020 | 11:39
Nelu Tataru anunta conducere militara la Spitalul Judetean Focsani Ministrul Sanatatii va face verificari si la Galati
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut luni verificări la Spitalul Județean Focșani și a ddecis ca managementul unității medicale să fie preluat de medici militari. Ministrul urmează să facă verificări și la Galați.

UPDATE, ora 11:42 / Ministrul Sănătății consideră că ancheta epidemiologică de la Focșani a scăpat de sub control: ”Având în vedere că managerul este infectat cu COVID-19, iar ceilalți sunt contacți, am vorbit cu Miniserul Apărării să dăm un ordin de misiune prin care managementul să fie asigurat, pe durata stării de urgență, de către cadre militare. Vor fi militari aduși de la Brașov și de aici de la Spitalul Militar din Focșani.

ADVERTISEMENT

Trebuie să vedem dacă putem reloca pacienți la acest spital. Avem început un proces de evaluare. A fost o anchetă epidemiologică care a scăpat de sub control. Fiecare caz nou va naște o altă anchetă epidemiologică.

Era un manager în subordinea ministerului și faptul că a plecat într-o locație care nu e unitate medicală este o problemă. Nu am fost informat că s-a izolat în altă parte și asta mă deranjează”.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru, verificări la spitalele din Focșani și Galați

Conform Mediafax, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că Nelu Tătaru va decide măsurile necesare în aceste cazuri după ce va verifica spitalele din Focșani și Galați.

În prima etapă, ministrul Sănătății va vizita Căminul de bătrâni ”Sf. Ilie” din Galați, acolo unde au fost înregistrate mai multe cazuri de coronavirus și chiar decese în rândul pacienților.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o zi, Nelu Tătaru anunța că Spitalul Județean Focșani ar putea deveni a treia unitate medicală cu conducere militară, după de conducerea nu era de găsit, iar managerul se infectase cu coronavirus.

Prefectul a cerut management militar la spitalul din Focșani

În urmă cu doar cinci zile, ministrul Sanatății a anunțat că a luat decizia ca și la Spitalul Județean Deva să fie numită o conducere militară, pe modelul Suceava. Activitatea de la Deva este coordonată de lt. col. medic dr. Constantin Vlase, specialist în boli infecțioase.

ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului Județean Focșani, Traian Mîndrilă, a fost transportat la spital, împotriva voinței sale, după ce s-a infectat cu COVID-19. Bărbatul se cazase la o pensiune pentru medici și a refuzat să fie transportat la spital.

În urmă cu câteva zile, managerul anunța că se simte bine și nu are niciun fel de simptom. Imediat după ce a aflat că e suspect, Mîndrilă spune că s-a autoizolat și se ocupă de tot ceea ce înseamnă organizare și achiziționare de materiale și medicamente în bătălia cu coronavirus.

Opt cadre medicale de la secția de Cardiologie a Spitalului Județean Focșani au fost confirmate pozitiv cu COVID-19. În total, 14 cadre medicale au fost testate în momentul în care un om al străzii ar fi adus boala în spital.

Prefectul Gheorghiță Berbece a solicitat chiar el un management militar la spitalul din Focșani, deoarece simte că situația scapă de sub control în Vrancea.

ADVERTISEMENT