Sport

Neluțu Varga a confirmat interesul din Premier League pentru Otele: „Sunt contacte”. Patronul i-a stabilit un super preț atacantului de la CFR Cluj

Neluțu Varga a vorbit despre interesul unui club din Premier League pentru atacantul lui CFR Cluj, Philip Otele. Finanțatorul i-a stabilit un super preț fotbalistului nigerian.
30.03.2024 | 17:16
Nelutu Varga a confirmat interesul din Premier League pentru Otele Sunt contacte Patronul ia stabilit un super pret atacantului de la CFR Cluj
Neluțu Varga a confirmat interesul unui club din Premier League pentru Philip Otele. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Neluțu Varga a confirmat în exclusivitate pentru FANATIK interesul pe care Brighton îl arată pentru transferul lui Philip Otele. Atacantul nigerian este unul dintre cei mai în formă jucători ai ardelenilor, iar evoluțiile sale nu au trecut neobservate. Omul de afaceri din Gruia i-a stabilit un preț de plecare de 6 milioane de lire sterline lui Otele.

Neluțu Varga confirmă interesul din Premier League pentru Otele: „De Zerbi cunoaște foarte bine CFR-ul”

Philip Otele strălucește în tricoul celor de la CFR Cluj, iar atacantul în vârstă de 24 de ani este tot mai aproape de plecarea din Gruia. Brighton, ocupanta locului 9 în Premier League și echipa antrenată de Roberto De Zerbi, fost fotbalist al lui CFR Cluj, insistă pentru transferul atacantului care a mai jucat în România la UTA Arad.

ADVERTISEMENT

Neluțu Varga a recunoscut că veștile despre Philip Otele nu sunt doar zvonuri și a dezvăluit că au existat deja primele contacte între cele două cluburi pentru transferul atacantului nigerian. „Într-adevăr, Brighton este interesată de Otele!

Au fost niște prime contacte, mai ales că la Brighton este un fost jucător apropiat de CFR Cluj. Este vorba despre actualul antrenor, De Zerbi. De Zerbi cunoaște foarte bine Clujul, cunoaște foarte bine CFR-ul.

ADVERTISEMENT

„Există deja prime contacte. Nu am aprofundat lucrurile pentru că suntem în plin campionat”

„Nu am intrat în amănunte. N-aș putea să spun că sunt tratative în momentul de față. Suntem în plin campionat și ei, și noi. Ne luptăm în continuare pentru obiective și nu am aprofundat lucrurile, dar există deja prime contacte.

Repet, ținând cont și de faptul că De Zerbi cunoaște în amănunt tot ce înseamnă CFR Cluj”, a declarat Neluțu Varga, în exclusivitate, pentru FANATIK. În actuala stagiune, Philip Otele a marcat 13 goluri în SuperLiga, în 32 de partide. Atacantul nigerian a reușit să ofere și 6 pase decisive.

ADVERTISEMENT

Philip Otele a făcut prima oară pasul în România, în ianuarie 2022, când a fost transferat de UTA Arad după despărțirea de lituanienii de la Kauno Zalgiris. Deși a venit în Gruia la începutul sezonului, FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că CFR Cluj a bătut palma cu arădenii pentru Otele încă din iarna anului trecut.

Neluțu Varga i-a stabilit prețul lui Otele: 6 milioane de lire sterline

Neluțu Varga nu este de acord să-l cedeze pe Philip Otele sub suma de 6 milioane de lire sterline. Patronul lui CFR Cluj este convins că jucătorul care evoluează în extrema stângă poate face față fără probleme în cel mai tare campionat al lumii, Premier League.

ADVERTISEMENT

„Prețul lui Otele este de 6 milioane de lire sterline. Bineînțeles că orice se poate negocia, dar acesta este prețul cu care dorim să-l vindem în Premier League, dacă se vor concretiza tratativele cu cei de la Brighton.

După părerea mea, Otele face față fără probleme. Este un jucător foarte puternic, un jucător care în mod sigur va rezista în Premier League.

Este un jucător fizic, un jucător extaordinar tehnic și cred că ar fi o investiție foarte bună pentru viitor pentru Brighton, mai ales că atacanții de mare valoare costă de la 30-40 de milioane în sus. 

Vedem în săptămânile următoare ce se va întâmpla. E foarte important să joace bine și să marcheze. E clar că atunci cota lui va crește”, a mai spus Neluțu Varga, în exclusivitate, pentru FANATIK.

  • 1,5 milioane de euro este cota de piață a lui Philip Otele, conform Transfermarkt.com
  • iunie 2026 este data la care expiră contractul lui Otele cu CFR Cluj 
ADVERTISEMENT