Sport

Neluțu Varga, decizie importantă înainte de Rapid – CFR Cluj: „Are ceva contracte”

Neluțu Varga, afacere importantă înainte de Rapid - CFR Cluj. Dezvăluiri de ultimă oră despre patronul din Gruia.
25.09.2023 | 10:12
Nelutu Varga decizie importanta inainte de Rapid  CFR Cluj Are ceva contracte
Derby-ul Rapid - CFR Cluj are loc luni, 25 septembrie, ora 21:00. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Neluțu Varga a dat din nou lovitura înainte de derby-ul cu Rapid din Giulești. Deși era așteptat la meci, omul de afaceri nu va fi prezent la derby-ul de luni, 25 septembrie. FANATIK a aflat motivul.

Neluțu Varga ratează Rapid – CFR Cluj: „E plecat în Germania”

Neluțu Varga are o relație excelentă cu Gigi Corsicanu, fostul lider al galeriei Rapidului, însă și la nivelul conducerii lucrurile stau excelent, pe linia Gruia-Giulești realizându-se multe transferuri: „Eu vorbesc cu Neluțu foarte des, dar în afara relației de prietenie dintre noi, acum este vorba de Rapid. Anul ăsta cred că suntem la luptă acolo cu ei. Publicul o să aibă un rol foarte important.

ADVERTISEMENT

Este o echipă puternică, au un lot foarte bun și noi o să încercăm să contrabalansăm și să ajutăm echipa prin susținerea noastră necondiționată”, a dezvăluit apropiatul patronului lui CFR Cluj, pentru FANATIK.

Varga a făcut un gest frumos pentru suporterii Rapidului, care au primit gratuit întreg sectorul la ultimul meci din Gruia, iar suporterii ardelenilor vor avea parte de același tratament: „Suporterii lui CFR Cluj au la dispoziție tot sectorul pentru meciul din Giulești, așa cum a fost și în sezonul trecut. Vrem să le mulțumim pentru că această reciprocitate este în avantajul nostru. Noi mergem foarte mulți în deplasare. La Galați am fost 1.200. Ne avantajează foarte mult”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Varga nu va fi prezent la Rapid – CFR Cluj: „Neluțu din păcate o să fie în Germania. Nu o să fie la meci. Are ceva contracte de rezolvat în Germania și nu putem să vedem meciul împreună”.

Neluțu Varga transferă jucători de la Rapid? „Ei au luat destule titluri, a venit și rândul nostru”

Gigi Corsicanu consideră că apropierea dintre CFR Cluj și Rapid este una normală: „Avem o relație bună cu CFR, cum ar trebuie să existe în fotbalul românesc. Și vor fi primiți bine în Giulești. E o relație de respect. Dar vom fi adversari și uităm de transferuri și alte prietenii. E un meci foarte important și ne dorim să îl câștigăm cu orice preț”.

ADVERTISEMENT

Rapidistul e convins că jucătorii lui Cristiano Bergodi vor reuși să se bată pentru campionat, iar CFR-ul este una dintre cele mai puternice echipe: „Ei sunt contracandidații noștri la titlul. Avem o echipă puternică și noi și chiar cred că ne putem bate cu adevărat la titlul în acest sezon. Ei au luat destule, a venit timpul și rândul nostru”.

Deși în Giulești au ajuns din Gruia nu mai puțin de șase jucători, Marko Dugandzic, Claudiu Petrila, Christopher Braun, Valentin Costache, Florin Ștefan sau Alexandru Ioniță II, CFR Cluj are „interzis” la „alb-vișinii”: „Depinde de patroni și antrenori dacă vor mai fi transferuri între cele două cluburi. Jucătorii pe care ar putea să îi ceară Neluțu de la noi sunt netransferabili. Noi avem obiective foarte îndrăznețe și jucătorii puternici nu pot pleca în țară. 

ADVERTISEMENT

Noi avem încredere în tot ceea ce face domnul Șucu la Rapid. E un patron foarte serios și ambițios și cred că va avea multe realizări la Rapid. Ne dorim să câștigăm campionatul, avem un antrenor bun, pe Cristiano Bergodi și avem încredere în el și în conducere”.

Farul, scoasă din calcul în lupta la titlu: „Nu cred că prind nici play-off-ul”

Gigi Corsicanu a surprins și e convins că o nou-promovată poate pune probleme tuturor echipelor: „Campionatul este lung și greu. Sunt echipe foarte bine organizate și puternice. Uite, mie Oțelul mi se pare o echipă care va pune foarte multe probleme tuturor echipelor. Lupta se va da între noi, Craiova, CFR și FCSB”.

În schimb lui Gică Hagi nu îi mai dă nicio șansă: „Nu cred că Farul o să mai aibă puterea. Nici anul trecut eu cred că nu au avut echipă atât de puternică să câștige campionatul, dar a profitat de lipsa de atenție a celorlalte echipe. Nu cred că prind nici play-off-ul anul ăsta”.

Corsicanu îl felicită pe Neluțu Varga și Răzvan Zamfir pentru strategia din acest sezon și crede că echipa este mai valoroasă: „CFR-ul a având mulți jucători, dar a adus ce trebuie și are o echipă bună. Răzvan a lucrat pe-afară și e un foarte bun manager. Are relații și experiență. E unul dintre cei mai buni din fotbalul românesc. Cred că au luat mai mult de 7 milioane de euro pe jucători. 

E și normal, când faci atâtea investiții, să mai recuperezi. Nu poți să bagi atâția bani. Nu au luat nici campionatul, n-au prins nici grupele în cupele europene și Neluțu a pierdut mulți bani. Eu zic că a adus jucători mai buni decât cei pe care i-a dat. Mai are jucători pe care poate să ia bani frumoși”.

Claudiu Petrila, șanse mari să continue la Rapid din vară: „Nu se mai pune problema să nu îl cumpărăm”

Galeria Rapidului își freacă mâinile de bucurie după împrumutul extremei stânga: „Eu îl apreciez extrem de mult pe Claudiu Petrila. Pentru mine a fost o minune că a ajuns la noi și îl vedeam un tânăr de perspectivă, pentru viitor. Suntem foarte fericiți că e la noi. El poate juca. Nu are nicio clauză. Cred că a fost 100.000 de euro împrumutul și trebuie să mai dăm vreo 400.000. Nu știu cifrele exact.

Noi avem opțiune de cumpărare și nu cred că o să mai stea nimeni pe gânduri. Nici nu cred că se mai pune problema să nu îl cumpărăm. Cred că e unul dintre cei mai buni tineri din fotbalul românesc. 

O să fie un meci extrem de frumos și dificil, sunt sigur. Cred că vom reuși să câștigăm. E greu să pierdem meciuri importante în Giulești. E principalul nostru atu”, a mai spus Gigi Corsicanu, pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT