Sport

Neluțu Varga l-a demis pe Mandorlini după FC Botoșani – CFR Cluj 1-0. Anunțul oficial al clubului

Andrea Mandorlini a fost demis de CFR Cluj după eșecul surprinzător cu FC Botoșani, scor 0-1. Neluțu Varga a luat decizia imediat după fluierul de final din Moldova.
24.01.2024 | 10:47
Nelutu Varga la demis pe Mandorlini dupa FC Botosani  CFR Cluj 10 Anuntul oficial al clubului
Neluțu Varga l-a demis pe Mandorlini după FC Botoșani – CFR Cluj 1-0. Anunțul oficial al clubului
ADVERTISEMENT
24-01-2024
08:48

CFR Cluj a făcut anunțul oficial: ”Mulțumim pentru tot!”

CFR Cluj a făcut anunțul oficial al demiterii lui Andrea Mandorlini. ”Mulțumim pentru tot, Andrea Mandorlini!  Conducerea clubului CFR 1907 Cluj și antrenorul Andrea Mandorlini au ajuns la un acord privind încetarea colaborării.

Revenit în Gruia după aproape 13 ani, tehnicianul a stat pe banca echipei noastre pentru 27 de partide, perioadă în care a bifat, în toate competițiile, 11 victorii, 9 egaluri și 7 înfrângeri. Suntem recunoscători pentru munca sa neîntreruptă depusă la CFR Cluj, dar și pentru seriozitatea cu care și-a desfășurat mereu activitatea! Grazie, Mister!”, au transmis cei de la CFR Cluj.


 

22-01-2024
07:19

Andrea Mandolini nu are clauză la CFR Cluj. Anunțul lui Neluțu Varga

Andrea Mandorlini a fost demis de Neluțu Varga de la CFR Cluj după înfrângerea cu FC Botoșani, scor 0-1, în etapa a 22-a din SuperLiga. Finanțatorul fostei campioane a României avea în plan să-l demită pe antrenorul italian încă de la finalul anului.

După eșecul din Moldova, Neluțu Varga a cedat nervos și a dezvăluit că Adrian Mutu va fi noul antrenor al lui CFR Cluj. Toate detaliile contractului pe care „Briliantul” îl va avea în Gruia au fost dezvăluite în exclusivitate de FANATIK

Neluțu Varga a declarat că Andrea Mandorlini nu are clauză de reziliere la CFR Cluj. Omul de afaceri a anunțat că va rupe contractul cu antrenorul italian în cursul zilei de luni, 22 ianuarie. 

“Nu are clauză. Imediat se rezolvă. Mâine (n.r. luni) reziliem. Am avut încredere că au venit jucătorii și m-au rugat să continui cu el și m-am dus cu sufletul și i-am ascultat pe ei. Nu l-au lucrat jucătorii, din contră. 

N-am văzut așa meci. Parca erau morți. Le-am dat cele mai bune condiții. Cantonament de 5 stele in Spania. Tot. Totul plătit la zi. Toate salariile la zi.  Toti jucătorii pe care i-a cerut i-am adus.

De maine, Mutu e noul antrenor. Inca n-am discutat de contract. E prietenul meu. A venit momentul in care trebuie sa-i dau sansa lui. Am incredere in el si stiu ce poate. M-am luat dupa unul si dupa altul. Nu mai ascult pe nimeni”, a declarat Varga, la Pro TV

Andrea Mandorlini este primul antrenor din SuperLiga demis în 2024. Tehnicianul italian a fost dat afară de CFR Cluj, după înfrângerea, scor 0-1, cu ultima clasată FC Botoșani. Neluțu Varga a cedat nervos după pasul greșit al echipei pe care o finanțează.

Andrea Mandorlini, demis de la CFR Cluj după eșecul cu FC Botoșani. Neluțu Varga, un car de nervi

CFR Cluj a debutat cu stângul în 2024. Fosta campioană a României a pierdut 3 puncte importante în lupta cu FCSB pentru câștigarea titlului chiar pe terenul ultimei clasate. FC Botoșani a marcat singurul gol al meciului prin Eduard Florescu în minutul 64.

ADVERTISEMENT

Imediat după fluierul de final al partidei, Neluțu Varga a decis să-l demită pe Andrea Mandorlini. Italianul va primi vestea din partea conducerii în momentul în care delegația CFR-ului va reveni la Cluj-Napoca.

Patronul ardelenilor nu a putut trece peste eșecul cu FC Botoșani, care a obținut abia a doua victorie a sezonului. FCSB se poate distanța la 11 puncte de CFR Cluj dacă echipa lui Gigi Becali o învinge pe UTA Arad în ultimul meci al rundei.

ADVERTISEMENT

Andrea Mandorlini, 7 înfrângeri pe banca celor de la CFR Cluj

Andrea Mandorlini a revenit pe banca celor de la CFR Cluj la începutul sezonului, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK. În ultimul mandat pe banca ardelenilor, tehnicianul de 63 de ani a adunat 27 de meciuri: 11 victorii, 9 remize și 7 eșecuri.

Italianul a mai pregătit-o pe CFR Cluj între noiembrie 2009 și septembrie 2010, atunci când reușea eventul. Totuși, rezultatele înregistrate de CFR Cluj în acest sezon cu Andrea Mandorlini pe bancă sunt mult sub așteptările conducerii.

ADVERTISEMENT

Plecarea lui Andrea Mandorlini a fost confirmată de Neluțu Varga. „Da, e adevărat. Renunțăm la el. Nu se mai poate, nu mai suport să văd echipa jucând așa. Când nu ești în stare să bați la ultima clasată nu mai avem ce să discutăm!

Adrian Mutu, noul antrenor al lui CFR Cluj

Nu vreau să ajung să mă bat la play-off. Eu vreau să mă bat la titlu. I-am dat o grămadă de șanse, dar s-a terminat. Adi Mutu este numele viitorului antrenor. Cu Adi am discutat și anul trecut, înainte de meciul cu U Cluj. Apoi s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu mama lui, noi am bătut cu 4-0 și am zis să nu schimb antrenorul după o victorie la scor.

ADVERTISEMENT

O să discutăm cu el (n.r. – Mandorlini) să o încheiem. Cred că nu e în stare să transmită mesajul în vestiar. Nu cred că avem echipă rea, dar e o problemă de comunicare din partea lui. Nu pot să contest modul în care pregătește echipa, dar nu mai pot. Nu am arătat nimic astăzi.

Nu are nicio scuză! Venise din cantonament. A avut toate condițiile acolo. Terenuri, tot. Totul a fost cum a cerut. Salariile sunt la zi. Tot ce a cerut i-am adus. Nu mai pot, îmi doresc altceva de la echipă!”, a declarat Varga, potrivit iamsport.ro.

ADVERTISEMENT