Fotbal intern

Nemții, încântați de tragerea de sorți pentru preliminariile CM 2022: ”Grupa fericirii”

07.12.2020 | 20:52
Nemtii incantati de tragerea de sorti pentru preliminariile CM 2022 Grupa fericirii
ADVERTISEMENT

Nemții sunt încântați de tragerea de sorți a grupelor pentru preliminariile CM 2022, în care vor întâlni, în Grupa J, și echipa națională a României.

Pe lângă Germania și România, sorții au mai decis ca din Grupa J să mai facă parte Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein.

ADVERTISEMENT

Tricolorii nu au mai fost la un turneul final de Campionat Mondial de 24 de ani, ultima dată când se întâmpla acest lucru era în 1998.

Tragerea la sorți a preliminariilor CM 2022 i-a încântat pe nemți

Cotați cu prima șansă la câștigarea grupei, nemții sunt mulțumiți de tragerea la sorți și consideră că reprezentativa lui Joachim Low nu va avea nicio problemă în a se clasa pe primul loc.

ADVERTISEMENT

”Grupa fericirii: J de la Jogi (n.r. – prescurtarea de la Joachim)”, a titrat Bild, care a mai scris: ”Am avut noroc! Adversarii sunt România, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein”.

Echipa națională a României își știe programul din preliminariile CM 2022 și va începe lupta pentru calificarea la turneul final din Qatar la 24 sau 25 martie 2021, urmând să încheie campania în 14-16 noiembrie 2021.

ADVERTISEMENT

Primele clasate din cele zece grupe vor merge direct la turneul final din Qatar, în vreme ce locurile doi vor avansa în runda a doua. Cea de-a doua rundă a competiției va implica nu 10, ci 12 echipe naționale. Pe lângă cele zece formații clasate pe locul secund în fiecare grupă, vor participa la această fază a calificărilor și cele mai bune două câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor care nu au prins locul doi în grupa de calificare.

Aceste 12 formații vor fi împărțite în trei grupe de play-off, care se vor disputa în sistem eliminatoriu. Vor exista câte două semifinale, disputate într-o singură manșă, pe terenul celei mai bune echipe de pe locul secund din fiecare grupă, și o finală al cărei loc de disputare va fi ales prin tragere la sorți. Câștigătoarele celor trei grupe de play-off vor merge și ele în Qatar.

ADVERTISEMENT

Selecționerul echipei naționale a României, Mirel Rădoi, și-ar fi dorit din prima urnă valorică ca tricolorii să întâlnească Danemarca, iar din urna a treia a ales Islanda, ceea ce s-a și întâmplat.

ADVERTISEMENT