Sport

Nemții, reacție dură după ce naționala de tineret a Germaniei a pierdut cu România și a ratat calificarea la EURO: „Am rămas cu un gust amar”

Nemții au avut o reacție dură după eșecul naționalei de tineret, scor 2-3 cu echipa similară a României. Germania U19 nu mai are șanse la calificarea la EURO 2024.
24.03.2024 | 14:56
Nemtii reactie dura dupa ce nationala de tineret a Germaniei a pierdut cu Romania si a ratat calificarea la EURO Am ramas cu un gust amar
Reacție dură a presei din Germania după înfrângerea naționalei de tineret în fața României U19, scor 2-3. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Nemții nu au avut milă de naționala de fotbal U19 a Germaniei după înfrângerea contra României U19, scor 2-3. „Tricolorii” lui Adrian Dulcea au obținut o victorie incredibilă. Adrian Mazilu a marcat un gol de senzație în prelungiri și a spulberat șansele nemților la turneul final.

Nemții, reacție dură după ce naționala de tineret a Germaniei a pierdut cu România și a ratat calificarea la EURO

În perioada 20-26 martie au loc meciurile de la Turul de Elită U19, ultima etapă de calificare la EURO U19, care va avea loc în perioada 15-28 iulie 2024 în Irlanda de Nord. După eșecul cu Turcia din prima etapă, scor 0-2, fotbaliștii lui Adrian Dulcea au obținut o victorie importantă contra Germaniei.

ADVERTISEMENT

Patrick Dulcea, Alexandru Stan și Adrian Mazilu au înscris pentru naționala României, în timp ce Dzenan Pejcinovic, atacantul lui Wolfsburg, a marcat ambele goluri ale Germaniei. Adrian Mazilu a înscris cu un șut la vinclu în prelungirile partidei și a declanșat fiesta în tabăra „tricolorilor”.

Astfel, Germania U19 a pierdut al doilea meci în grupa 6 de calificare și a rămas fără șanse matematice la calificarea la turneul final. „După un start fals contra Croației, Germania U19 era sub o mare presiune la meciul cu România, având în vedere că doar câștigătoarea grupei se califică la turneul final din Irlanda de Nord.

ADVERTISEMENT

Germania a căutat pe final golul victoriei, dar România s-a apărat foarte bine și a lansat atacul decisiv în prelungiri. Mazilu a marcat golul de 3-2, care a fost suficient pentru victoria underdog-ului”, au notat jurnaliștii de la Kicker.

„Am rămas cu un gust amar. Adrian Mazilu a marcat golul de aur”

“Dramă: European ratat de tinerii Germaniei! Naționala U19 și-a luat adio de la visul privind participarea la Campionatul European în urma unui gol marcat târziu de România. Dzenan Pejcinovic, de la VfL Wolfsburg, a marcat ambele goluri pentru Germania, însă Adrian Mazilu a înscris golul decisiv în prelungiri”, au scris nemții de la Sport1.

ADVERTISEMENT

“Dubla lui Dzenan Pecinovic nu a putut evita eșecul contra României. A lăsat un gust amar în special golul de aur marcat în al patrulea minut suplimentar de Adrian Mazilu.

Având în vedere că doar câștigătoarea grupei se califică la turneul final, toate speranțele Germaniei sunt deja îngropate”, a fost reacția celor de la Focus.

ADVERTISEMENT

Ce a spus selecționerul Germaniei U19 după înfrângerea cu România U19: „Au avut un final mai bun decât noi”

Turcia este lider în Grupa 6 de calificare, cu 6 puncte în două etape. Croația și România sunt la egalitate, ambele cu câte 3 puncte, însă croații, pe care îi vom întâlni în ultimul meci, marți, 26 martie, ora 15:00, au golaveraj superior.

“Băieții au dat totul și nu poate nimeni să spună că nu și-au dorit victoria, însă am avut probleme în unele zone ale terenului. Au fost câteva ocazii bune pentru noi prin care puteam trece în avantaj înainte de final, însă, din nefericire, România a avut un final mai bun decât noi”, a spus Christian Wörns, selecționerul Germaniei U19.

ADVERTISEMENT