Sport

La ce echipe joacă “tricolorii” U19 care au obținut victoria istorică împotriva Germaniei. Liga 2, contribuție decisivă! Video

România U19 a obținut un succes extraordinar în fața Germaniei U19 la Turul de Elită, ultima etapă a calificărilor înaintea turneului final Euro 2024.
23.03.2024 | 17:18
La ce echipe joaca tricolorii U19 care au obtinut victoria istorica impotriva Germaniei Liga 2 contributie decisiva Video
România U19 a obținut un succes extraordinar în fața Germaniei U19 la Turul de Elită, ultima etapă a calificărilor înaintea turneului final Euro 2024. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

Micii tricolori s-au impus cu 3-2 în meciul jucat în cadrul turneului de la Zagreb, după o desfășurare demnă de un film thriller. Reprezentativa noastră a condus cu 1-0 și 2-1, iar victoria a venit abia la ultima fază.

Cine sunt jucătorii care au adus victoria României U19 în fața Germaniei U19 la Turul de Elită

Selecționerul Adrian Dulcea are la dispoziție câțiva jucători la naționala U19 a României care au prins deja jocuri în SuperLiga, Andrei Borza, Robert Bădescu sau Rareș Pop, însă victoria în Germaniei U19 la Turneul de Elită a fost adusă de fotbaliștii din Liga 2.

ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au deschis scorul în minutul 28 al primei reprize prin mijlocașul Patrick Dulcea, care l-a învins pe portarul nemților cu un șut puternic din marginea careului de 16 metri.

Puștiul de 19 ani este fiul selecționerului și este chemat constant la naționala U19, în ciuda faptului că în acest sezon a prins doar 8 meciuri la FC Argeș, acolo unde este împrumutat de Farul Constanța.

ADVERTISEMENT

Dulcea jr., care a înscris 2 goluri în Liga 2, a fost unul dintre liderii generației sale de la juniorii Farului, iar în 2022 a cucerit alături de ”marinari” Cupa și Supercupa României la categoria sa de vârstă.

Stan, împrumutat de Rapid la Mioveni

Nemții au egalat prin Dzenan Pejcinovic, dar România a intrat în avantaj la pauză grație reușitei lui Alexandru Stan, care a primit o pasă peste apărarea Germaniei de la Patrick Dulcea și l-a învins pe portarul Dennis Seimen.

ADVERTISEMENT

Atacantul de 18 ani este un produs al clubului Rapid și chiar a prins 5 meciuri în tricoul giuleștenilor în această stagiune, 3 în SuperLiga și 2 în Cupa României. Însă, concurența era mult prea mare, așa că oficialii ”vișiniilor” au decis să-l împrumute.

La începutul acestui an, Alexandru Stan a ajuns la CS Mioveni până la încheierea actualei stagiuni. Chiar dacă nu a înscris niciun gol în cele 4 partide jucate, atacantul a ajutat formația pregătită de Constantin Schumacher să prindă play-off-ul din Liga 2.

ADVERTISEMENT

Mazilu, probleme mari în Olanda

Germania a egalat din nou scorul pe tabelă în minutul 62, prin același Pejcinovic. Victoria naționalei României a fost adusă poate de cel mai important nume din lot. Este vorba de atacantul Adrian Mazilu, care a marcat cu o execuție spectaculoasă din afara careului, în vinclul porții adverse.

Jucătorul de 18 ani a avut evoluții impresionante sub comanda lui Gică Hagi și a plecat de la Farul la începutul anului, fiind achiziționat de Brighton pentru 3 milioane de euro. Așa cum era de așteptat, Mazilu nu a fost păstrat în lot, ci a fost trimis sub formă de împrumut la formația olandeză Vitesse Arnhem.

Aici au început problemele pentru aripa dreaptă, el fiind folosit extrem de puțin la codașa din Eredivisie. Mazilu are doar două apariții în tricoul lui Vitesse, 4 minute în campionate și alte 46 în Cupa Olandei.

ADVERTISEMENT