Fotbal intern

Neplătiți, dar spectaculoși. Toate golurile antologice reușite de Dinamo în acest sezon. Video

12.12.2020 | 14:00
Neplatiti dar spectaculosi Toate golurile antologice reusite de Dinamo in acest sezon Video
ADVERTISEMENT

Preluat de Pablo Cortacero, clubul Dinamo are mari probleme financiare, iar fotbaliștii au început deja să plece. Cu toate acestea, echipa alb-roșie a reușit câteva goluri fabuloase în actualul sezon fotbalistic.

Atât în campionat, cât și în Cupa României, „câinii” s-au întrecut în execuții de excepție, unele chiar de la jumătatea terenului. Borja Valle, Juan Camara, Diego Fabbrini și Paul Anton au înscris goluri memorabile.

ADVERTISEMENT

Anton a marcat în etapa a 13-a a Ligii 1 cu o execuție de la peste 30 de metri, direct în vinclul porții celor de la Poli Iași. Dinamo a câștigat cu 4-1 și a urcat pe locul 8 al clasamentului.

Neplătiți, dar spectaculoși. Golurile fabuloase reușite în Liga 1 de Dinamo

De mult nu au mai trăit suporterii dinamoviști un sezon atât de dulce-amărui. Stagiunea 2020-2021 începea pentru ei cu multe speranțe, după ce Pablo Cortacero a preluat clubul de la Ionuț Negoiță. Considerat un adevărat gropar de către fani și încă influent la Dinamo, Negoiță a ieșit măcar din prim-plan. Însă a lăsat locul unui spaniol despre care nu se știe dacă va mai pune vreodată piciorul în România.

ADVERTISEMENT

Cortacero nu a trimis banii pentru plata vreunui salariu, așa că jucătorii alb-roșii au evoluat în 14 partide fără să primească vreun fel de remunerație. În schimb, au creat spectacol. Deși au traversat și o perioadă foarte slabă, cu cinci înfrângeri consecutive, „câinii” au adus câteva zâmbete pe fețele celor ce le-au urmărit partida, prin intermediul unor goluri fabuloase.

  • Execuție de CNN a lui Borja Valle

Spaniolul Borja Valle a fost printre transferurile de marcă efectuate de Dinamo în vară. Deja plecat de la club, după doar patru luni, el a apucat să înscrie unul dintre cele mai tari goluri din istoria recentă a Ligii 1. Spaniolul a tras de la 60 de metri în meciul cu FC Botoșani și a reușit să egaleze la 1.

ADVERTISEMENT
  • Magaye Gueye, gol din foarfecă împotriva Astrei

După cinci înfrângeri la rând, Dinamo a reușit să lege cinci meciuri consecutive fără să piardă. Totul a început cu remiza de pe teren propriu, scor 1-1 împtoriva Astrei Giurgiu. Magaye Gueye a egalat pentru dinamoviști, înscriind din foarfecă și amintind de un alt Gueye al Ligii 1, Mansour de la Timișoara.

  • Juan Camara, gol de la jumătatea terenului

Un alt spaniol venit în vară la club, Juan Camara, a înscris un gol fabulos de la o distanță uriașă. El a adus victoria obținută de Dinamo pe terenul lui FC Argeș, scor 1-0, cu o execuție de la jumătatea terenului. Șutul său din lovitură liberă s-a oprit în plasa porții piteștenilor.

ADVERTISEMENT
  • Gol de senzație și pentru Paul Anton

Și unul dintre căpitanii echipei a marcat spectaculos pentru Dinamo. S-a întâmplat chiar în partida cu Poli Iași, disputată în data de 11 decembrie. Anton a marcat cu un șut fantastic de la peste 30 de metri și a dus scorul la 3-1 pentru „câini”. Anton a mai marcat și în victoria 3-0 cu FC Voluntari, după un șut din interiorul careului.

Show și în Cupă! Goluri memorabile cu Viitorul Constanța

Parte din seria bună a lui Dinamo din ultima vreme a fost și singurul meci disputat până acum de alb-roșii în Cupa României. „Câinii” au întâlnit pe teren propriu echipa Viitorul Constanța. Dacă la ultimele două partide pe bancă a stat Jerry Gane, duelul cu dobrogenii a fost dirijat de pe margine de Cosmin Contra. A fost și ultimul meci cu „Guriță” pe banca lui Dinamo, acesta renunțând să mai aștepte banii promiși de Cortacero.

Toate golurile dinamoviștilor din acest meci au fost spectaculoase, cel mai frumos fiind cel prin care Diego Fabbrini a deschis scorul. El a tras la colțul lung, în vinclu, de la 17 metri. Tot Fabbrini a închis tabela și tot cu un șut în diagonală. Golul de 2-0 a fost înscris de Sorescu, după un șut perfect, din prima, la capătul unui contraatac magistral.

Pentru Dinamo, urmează în 2020 partida cu CFR Cluj, de pe teren propriu, și meciul din deplasare, cu Academica Clinceni. Ambele dueluri se vor disputa în Liga 1. Suporterii au vândut toate biletele virtuale pentru meciurile cu Viitorul, FC Argeș și Poli Iași. Același lucru speră să îl obțină fanii din DDB și pentru ultimele dueluri ale anului. Toți banii strânși sunt folosiți pentru plata de prime către fotbaliști.

 

ADVERTISEMENT