News

Nervi și aglomerație în trafic, peste 200.000 de români s-au întors în țară într-o singură zi. Coloane kilometrice pe sensul dinspre Nădlac spre Deva

Trafic rutier intens pe A1, pe sensul Nădlac spre Deva. Peste 200.000 de oameni au intrat vineri, 22 decembrie, în țară.
23.12.2023 | 13:20
Nervi si aglomeratie in trafic peste 200000 de romani sau intors in tara intro singura zi Coloane kilometrice pe sensul dinspre Nadlac spre Deva
Nervi și aglomerație în trafic. Foto (descriptiv) Hepta
ADVERTISEMENT

Nervi și aglomerație în trafic, mulți români revenind în țară pentru a petrecere sărbătorile de iarnă, în timp ce alții aleg să meargă în afara granițelor. De exemplu, pe Autosrada A1 pe sensul dinspre Nădlac spre Deva, coloana de mașini se întinde pe câțiva kilometri.

Nervi și aglomerație în trafic, coloane de mașini pe A1, pe sensul Nădlac spre Deva

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că la nodul rutier din localitatea Margina, județul Timiș, este aglomerație. Traficul este intens, formându-se o coloană de mașini pe aproximativ 7 kilometri.

ADVERTISEMENT

În acest context, polițiștii recomandă șoferilor să aleagă rute alternative, în funcție de destinație: DN 7 Arad – Bârzava – Deva sau DN 6 Timişoara – Caransebeş – Drobeta Turnu Severin. Totodată, oamenii legii sfătuiesc participanții la trafic să circule cu prudență.

„Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte indicațiile polițiștilor prezenți în trafic pentru fluidizarea circulației, să nu se angajeze în depășirea coloanelor de autovehicule și să nu efectueze întoarceri pe segmente de drum unde această manevră este interzisă”, transmit polițiștii.

ADVERTISEMENT

Peste 200.000 de oameni au intrat vineri în România

De asemenea, Poliția de Frontieră anunță că, vineri, peste 200.000 de oameni au intrat în țară. Alte aproximativ 100.000 de persoane au ieșit din România, semn că mulți dintre cetățeni au ales să petreacă sărbătorile de Crăciun în afara granițelor.

„În data de 22.12.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 304.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi peste 81.100 de mijloace de transport”, a informat Poliția de Frontieră.

ADVERTISEMENT

Autoritățile adaugă faptul că cele mai însemnate valori de trafic au fost semnalate la frontiera cu Ungaria. Doar în ultima zi au trecut circa 153.900 de persoane și peste 50.300 de autovehicule. Și în aeroporturi sunt valori mari de trafic, fiind înregistrate peste 67.000 de persoane.

Potrivit comunicatului de presă transmis de Poliția de Frontieră, au fost înregistrate și incidente, în ultimele 24 de ore. Vorbim de 61 de infracțiuni și contravenții, săvârșite atât de români, dar și de cetățeni străini. Au fost date amenzi, în valoare de peste 103.000 lei și au fost ridicate bunuri de peste 810.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Polițiștii de frontieră nu au permis intrarea în România a 16 cetățeni din alte țări, deoarece nu îndeplineau anumite condiții legale. În plus, 12 români nu au putut părăsi țara tot din motive legale constate de autorități.

 

ADVERTISEMENT