News

Netflix, o nouă decizie care îi afectează pe toți abonații. Ce se întâmplă dacă îți dai parola

Netflix a anunțat când va extinde măsurile drastice legate de partajarea parolelor. Compania, pregătită să își asume consecințele
23.04.2023 | 11:52
Netflix o noua decizie care ii afecteaza pe toti abonatii Ce se intampla daca iti dai parola
Netflix vrea să extindă măsurile contra partajării parolelor Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

În raportul său de profit trimestrial din această săptămână, Netflix a anunțat că va lansa un program plătit de partajare a parolelor la nivel global în al doilea trimestru al anului, inclusiv în SUA. Compania spusese anterior că intenționează să îl introducă până la sfârșitul lunii martie.

Netflix, o nouă decizie care îi afectează pe toți abonații

“Acea lansare pe care o facem în al doilea trimestru este o lansare foarte largă, include Statele Unite, include multe, multe alte țări”, a declarat marți Greg Peters, codirector executiv al Netflix, în cadrul unei teleconferințe privind câștigurile, în fața investitorilor, relatează CBS News.

ADVERTISEMENT

Vestea că Netflix nu va mai permite utilizatorilor să își împărtășească parolele la scară largă a stârnit furia fanilor săi. Strategia arată o schimbare la 180 de grade pentru compania de streaming, care încuraja cândva partajarea parolelor ca o modalitate de a atrage mai mulți spectatori.

Acum, pe măsură ce se confruntă cu concurența pentru telespectatorii de streaming din partea Disney+, Hulu, Peacock și Paramount+, Netflix caută să obțină mai mulți bani de la abonații săi existenți.

ADVERTISEMENT

Netflix estimează că mai mult de 100 de milioane de gospodării din întreaga lume împart parolele cu alte persoane. Compania se așteaptă la unele reacții și anulări din partea utilizatorilor odată ce le va cere celor care împart parolele să plătească.

Compania, pregătită să își asume consecințele

“La fel ca la o creștere a prețului, vedem o reacție inițială de anulare, iar apoi ne dezvoltăm atât în ceea ce privește numărul de membri, cât și în ceea ce privește veniturile, pe măsură ce împrumutații se înscriu pentru propriile conturi Netflix și membrii existenți achiziționează acea facilitate de membru suplimentar pentru persoanele cu care doresc să partajeze”, le-a declarat Peters investitorilor.

ADVERTISEMENT

Netflix a explorat modalități de a lua măsuri împotriva partajării parolelor, inclusiv un proces de verificare a conectării în 2021 și utilizarea de subconturi pentru persoanele care locuiesc în afara domiciliului proprietarului contului în 2022, care a fost testat în Chile, Costa Rica și Peru. La începutul lunii februarie, Netflix a extins partajarea conturilor cu plată în Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania.

În alte țări, compania a introdus subconturile menționate mai sus, care permit titularilor de conturi cu un plan standard sau premium să adauge la planul lor până la două persoane care locuiesc în afara gospodăriei lor, pentru o taxă suplimentară mai mică. Netflix nu a spus cât ar putea fi această taxă în SUA.

ADVERTISEMENT

Când a introdus conturile secundare în Chile anul trecut, Netflix a perceput 2,99 dolari americani pentru membrul suplimentar. În Canada, Netflix va percepe 7,99 dolari canadieni, ceea ce înseamnă aproximativ 5,95 dolari în dolari americani.

ADVERTISEMENT
Tags: