Sport

Newcastle a prezentat oficial cel mai scump transfer din istoria clubului

Newcastle l-a prezentat oficial pe Sandro Tonali. Internaționalul italian a devenit cel mai scump transfer din istoria clubului.
03.07.2023 | 14:52
Newcastle a prezentat oficial cel mai scump transfer din istoria clubului
Sandro Tonali a semnat cu Newcastle. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
03-07-2023
12:00

Sandro Tonali este oficial noul jucător al lui Newcastle

Newcastle se pregătește pentru grupele UEFA Champions League cu transferul lui Sandro Tonali. „Coțofenele” au ajuns la un acord cu AC Milan pentru tânărul fotbalist italian. Formația din Premier League a plătit nu mai puțin de 70 de milioane de euro pentru jucătorul de 23 de ani. 

Sandro Tonali a semnat un contract valabil până în vara anului 2028. Anunțul transferului a fost făcut public de Newcastle pe rețelele de socializare. „În primul rând, vreau să le mulțumesc celor de la Newcastle United pentru că mi-au dat o oportunitate uriașă în cariera mea.

Vreau să le răsplătesc încrederea și să dau totul pe teren, așa cum am făcut-o mereu. De-abia aștept să joc pe St. James’ Park și să primesc căldura fanilor”, a declarat Sandro Tonali. 

Mijlocașul defensiv a intrat în istoria lui Newcastle după transferul de la AC Milan, devenind cea mai scumpă mutare a „Coțofenelor”. Italianul se află la egalitate cu Alexander Isak, pentru care clubul din Premier League a plătit 70 de milioane de euro vara trecută de la Real Sociedad. 

”Coțofenele” au încheiat sezonul precedent din Premier League pe locul 4 și au obținut astfel biletele pentru Champions League. Noul patron, prințul moștenitor al coroanei Arabiei Saudite, Mohammed Bin Salman, visează ca echipa sa să scrie istorie și este pregătit să cheltuie sume importante de bani.

Un mijlocaș aflat în România, transfer uluitor la Newcastle

În aceste condiții, se anunță o vară fierbinte pentru Newcastle pe piața transferurilor, deoarece managerul Eddie Howe are nevoie de întăriri masive și de calitate pentru a face față pe toate fronturile.

ADVERTISEMENT

Celebrul jurnalist italian Fabrizio Romano a anunțat că primul transfer pe care Newcastle îl pregătește este un mijlocaș urmărit de mai toate marile forțe ale Europei și care se află în România unde participă la Euro U21 2023.

Este vorba de italianul Sandro Tonali de la AC Milan. Căpitanul naționalei de tineret a Italiei se află la Cluj, acolo unde așteaptă debutul la turneul final de tineret, care se va produce joi seară, de la ora 21:45, împotriva reprezentativei Franței.

ADVERTISEMENT

”Coțofenele” au ajuns la un acord cu AC Milan pentru o sumă ce se ridică la 70.000.000 de euro. Mai sunt de pus la punct doar câteva mici detalii, iar apoi urmează să semneze înțelegerea cu jucătorul ce va fi valabilă până în vara anului 2029.

Tonali va face vizita medicală la Cluj

Sandro Tonali va primi un salariu de opt milioane de euro pe sezon, plus alte două milioane de euro în funcție de performanțele realizate, și ar urma să înceapă pregătirea cu Newcastle după o scurtă vacanță pe care o va avea imediat ce se va încheia Euro U21 2023.

ADVERTISEMENT

Mai marii clubului din Premier League nu mai vor să piardă timpul și au decis să trimită staff-ul medical în România pentru ca Tonali să efectueze vizita medicală chiar în cantonamentul pe care naționala de tineret a Italiei îl are la Cluj.

Tonali a ajuns la AC Milan în vara anului 2019 sub formă de împrumut, iar un an mai târziu a fost achiziționat definitiv. El i-a ajutat pe ”rossoneri” în sezonul precedent să câștige primul titlu din ultimii 11 ani, fiind unul dintre cei mai folosiți jucători de antrenorul Stefano Pioli.

ADVERTISEMENT

O altă țintă de transfer pentru Newcastle este superstarul lui PSG, Neymar, însă aici este o luptă mai lungă, deoarece brazilianul mai este dorit și de Chelsea, iar prima sa opțiune o reprezintă revenirea la Barcelona.

ADVERTISEMENT