Fotbal international

Cât va lipsi Neymar după ce s-a rupt în meciul cu Basaksehir. Blestemul accidentărilor de la PSG. Video

30.10.2020 | 11:12
Cat va lipsi Neymar dupa ce sa rupt in meciul cu Basaksehir Blestemul accidentarilor de la PSG Video
ADVERTISEMENT

Sarabanda accidentărilor lui Neymar la Paris Saint Germain continuă. De trei ani de când a venit la PSG, brazilianul a suferit mai multe accidentări decât în toată cariera, iar în meciul cu Istanbul Basaksehir a fost schimbat în minutul 26 după a suferit o leziune musculară.

Ghinioanele se țin lanț de Neymar la Paris. După ce a ratat startul Ligue 1, fiind infectat cu coronavirus, brazilianul s-a accidentat din nou în meciul din Champions League cu Basaksehir.

ADVERTISEMENT

De când s-a transferat pe Parc des Princeps, Neymar a fost indisponibil în mai multe rânduri din cauza accidentărilor și nu a putut reveni niciodată la forma pe care a arătat-o în tricoul Barcelonei.

UPDATE 30 octombrie, ora 10:41 / Conform unor informații oferite de jurnaliștii de la RMC Sport, brazilianul Neymar a suferit o accidentare la mușchii aductori în timpul partidei cu Istanbul Basaksehir din Liga Campionilor și va fi indisponibil aproximativ trei săptămâni. Astfel, el va rata două jocuri din Ligue 1, cu Nantes și cu Rennes, dar și meciul de miercuri cu RB Leipzig din Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

În plus, este pusă sub semnul întrebării și convocarea sa la naționala Braziliei pentru jocurile din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar. Selecționata „selecao” va juca pe 14 și 18 noiembrie cu Venezuela și Uruguay.


Neymar și blestemul accidentărilor de la PSG

În meciul din această seară cu turcii de la Basaksehir, Neymar a acuzat dureri la coapsă și se pare că a suferit o leziune musculară, care îl poate ține pe bară în următoarele meciuri, iar brazilianul a plecat la vestiare în lacrimi.

ADVERTISEMENT

 

Fragilitatea lui Neymar și stilul agresiv din campionatul Franței, cu multe dueluri fizice, i-au adus brazilianului mai multe accidentări, începând chiar din 2018, după transferul la PSG.

Neymar a suferit mai multe accidentări grave în ultimii doi ani, iar riscul de recidivă este destul de mare, ceea ce i-a adus starului lui PSG chiar traume psihice. Neymar s-a accidentat de două ori în februarie 2018 la al cincilea metatarsian.

ADVERTISEMENT

În iunie 2018, urmează o nouă accidentare, de data asta în tricoul Braziliei

Neymar nu a fost fericit de accidentări nici la naționala Braziliei, unde s-a accidentat în luna iunie în amicalul cu Qatar, fără să fie vorba însă de ceva grav de această dată, iar acesta a forțat revenirea pe teren pentru Campionatul Mondial din Rusia.

Fostul doctor de la PSG al brazilianului, știe însă care este explicația pentru accidentările frecvente ale lui Neymar. Se pare că piciorul drept al starului lui Paris Saint Germain are o sensibilită mărită deoarece este foarte subțire, iar o recidivă la metatarsiene poate surveni în orice moment.

O altă cauză a accidentărilor repetate ar fi faptul că Neymar a forțaț revenirea pe teren după operația din 2018, pentru a putea fi pe teren la Campionatul Mondial, deși nu era 100% recuperat, în timp ce alții se îndoiesc de soliditatea primei operații. Din acel moment, Neymar nu a mai revenit niciodată la forma de la Barcelona, iar accidentările se pare că au continuat.

Sarabanda accidentărilor continuă și în 2019 pentru Neymar

Atacantul brazilian a revenit la PSG după o accidentare suferită la Copa America și după o vară „tumultoasă” în care a fost la „cuțite” cu fanii și cu șefii lui campioanei Franței, iar Neymar s-a accidentat din nou şi a ieşit de pe teren după 13 minute din Brazilia – Nigeria, în octombrie 2019.

Neymar s-a accidentat din nou chiar înainte zilei sale de naștere și a ratat meciuri important în Liga Campionilor cu i Borussia Dortmund și Manchester United, din cauza unei accidentări la coaste, suferite în meciul din campionat cu Montpellier, iar brazilianul a fost accidentat în aceeași perioadă în ultimii doi ani.

Problemele lui Neymar nu se opresc aici, după ce la începutul lunii septembrie a fost infectat cu coronavirus, iar Fiscul Spaniol l-a trimis în judecată, iar brazilianul are de plătit aproximativ 30 de milioane de euro.

Lista completă a accidentărilor lui Neymar în tricoul lui PSG

  • 21 septembrie 2017: contuzie – indisponibil 4 zile, 1 meci
  • 2 noiembrie 2017: contuzie – indisponibil 11 zile, 1 meci
  • 11 ianuarie 2018: contuzie – indisponibil 4 zile, 1 meci
  • 19 ianuarie 2018: leziune musculară la coapsă – indisponibil 6 zile, 2 meciuri
  • 26 februarie 2018: fractură de metatarsian – indisponibil 90 de zile, 16 meciuri
  • 13 septembrie 2018: oboseală – indisponibil 3 zile, 1 meci
  • 19 octombrie 2018: oboseală – indisponibil 2 zile, 1 meci
  • 21 noiembrie 2018: probleme la aductori – indisponibil 6 zile, 1 meci
  • 3 decembrie 2018: din nou probleme la aductori – indisponibil 19 zile, 4 meciuri
  • 11 ianuarie 2019: oboseală – indisponibil 2 zile, 1 meci
  • 24 ianuarie 2019: accidentare la piciorul drept – indisponibil 85 de zile, 18 meciuri
  • 7 iunie 2019: ruptură de ligament la gleznă – indisponibil 63 de zile, 1 meci
  • 10 august 2019: condiție fizică precară – indisponibil 27 de zile, 4 meciuri
  • 14 octombrie 2019: întindere – indisponibil 37 de zile, 6 meciuri
  • 3 februarie 2020: fisură la coaste – indisponibil 13 zile, 4 meciuri
  • 2 septembrie 2020: infectat cu coronavirus – indisponibil 9 zile, 1 meci

Neymar a fost indisponibil de când a venit la PSG timp de 347 de zile, adică aproape un an din cei trei petrecuți la parisieni și a ratat nu mai puțin de 63 de meciuri.

ADVERTISEMENT