Sport

Neymar, scutit de o amendă de 3 milioane de dolari după ce a construit ilegal un lac artificial

Neymar a construit un lac artificial fără autorizație, ceea ce i-a atras o amendă de 3 milioane de dolari, dar a fost scutit de la plata acesteia după o hotărâre judecătorească.
13.04.2024 | 15:40
Neymar scutit de o amenda de 3 milioane de dolari dupa ce a construit ilegal un lac artificial
Neymar, salvat de avocați de la plata a 3 milioane de dolari / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Neymar pare preocupat și de viața de după cariera de fotbalist și își construiește deja un imperiu în Brazilia. Brazilianul ar fi construit un lac artificial fără autorizație, ceea ce a atras atenția autorităților din țara cafelei.

Neymar își construiește casa de vis pentru reîntoarcerea în Brazilia

Consiliul municipal din orașul Mangaratiba l-a amendat pe Neymar cu 16 milioane de reali brazilieni, adică 3,3 milioane de dolari. Principalele motive invocate de autorități sunt încălcări ale mediului repetate de 4 ori.

ADVERTISEMENT

Amenda lui Neymar a fost suspendată de un tribunal brazilian, întrucât autoritățile spun că proiectul nu necesită autorizație de mediu. Autoritățile statale de mediu au fost cele care au lămurit situația și l-au scutit pe brazilian de o plata uriașă.

Neymar a fost susținut în acest proces de un membru al consiliului de avocați al lui Al-Hilal. Avocatul este cunoscut pentru multiple spețe câștigate în momente dificile, declarând că amenda este ilegală.

ADVERTISEMENT

„Întrucât amenzile solicitate s-au ridicat la milioane de dolari, a cere în continuare plata va provoca un prejudiciu semnificativ, disproporționat și chiar ilegal“, a spus avocatul care l-a reprezentat pe Neymar.

Acuzațiile autorităților din Rio de Janeiro au fost executarea lucrărilor fără autorizație, captarea și deturnarea apei râurilor fără autorizație, precum și săparea terenurilor și îndepărtarea vegetației fără autorizație.

ADVERTISEMENT

Neymar, înapoi la Santos ca patron-jucător

Brazilianul se gândește serios la preluarea lui Santos, care nu se află într-o perioada bună a clubului. Santos a retrogradat pentru prima dată în istorie la finalul sezonului anterior în al doilea eșalon al Braziliei.

Conform presei din statul sud-american, Neymar s-ar reîntoarce în tricoul legendar care l-a făcut cunoscut în 2025. De asemenea, acesta ar fi gata să pună la bătaie 150 de milioane de dolari pentru a o readuce pe Santos în glorie.

ADVERTISEMENT

Neymar se află în lotul lui Al-Hilal și pare că nu se regăsește, după ce a jucat doar 3 meciuri pentru saudiți. Multiple zvonuri au apărut în ultima perioadă, unde presa internațională l-a “transferat” pe Neymar la Barcelona. De asemenea, au existat zvonuri despre un transfer la Inter Miami, după o fotografie în online cu Neymar și Beckham.

ADVERTISEMENT
Tags: