Sport

Neymar se autopropune la FC Barcelona, după experiența ratată în Arabia Saudită!

Neymar Junior, un idol al tribunelor catalane, se autopropune sub tricoul „blaugrana“, după ce a eșuat în Arabia Saudită, sperând că-și va relua cariera în Europa.
28.03.2024 | 20:15
Neymar se autopropune la FC Barcelona dupa experienta ratata in Arabia Saudita
Neymar, înapoi la FC Barcelona din vară? / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Vara anului trecut a adus mișcări de trupe masive către Orientul Mijlociu, promovat intens după transferul lui Cristiano Ronaldo. Însă, mulți fotbaliști aleg să facă cale întoarsă către Europa, după doar 6 luni petrecute în regatul saudit.

Neymar Junior, impresar pentru propria persoană

Conform presei spaniole, brazilianul și-ar face „lobby“ singur pentru un transfer în curtea Barcelonei, încă din vara acestui an. Idol al tribunelor catalane, brazilianul s-ar putea să nu mai aibă așteptarea dorită, totul după ce a atras antipatia fanilor.

ADVERTISEMENT

Despărțirea de FC Barcelona, pe suma record de 222 milioane de euro, a frânt inimile multor suporteri catalani. Mulți dintre fanii Barcelonei sunt nostalgici, însă mulți îl privesc cu ochi răi pe magicianul brazilian, care a preferat banii șeicilor în locul performanței în trio-ul MSN.

Astăzi, Neymar Junior se află în Arabia Saudită, după ce-a fost transferat pe 90 de milioane de euro din Paris. Fanii Barcelonei sperau la o revenire a lui Neymar, care era în formă, în vară, însă și-au văzut visul spulberat.

ADVERTISEMENT

Brazilianul speră la o revenire sub tricoul „blaugrana“, deși este plătit regește în Arabia Saudită și nu are rezultatele dorite. O reîntoarcere în Barcelona ar însemna și o potențială ultimă aventură ambițioasă a lui Neymar, care se află în descendență. În ultima perioadă, se zvonea că brazilianul ar avea o formă fizică extrem de precară după accidentare.

Transferul în Arabia Saudită, o alegere greșită

Brazilianul, cunoscut pentru accidentările dese și dure, nu a jucat decât 3 partide în acest sezon pentru saudiți. Accidentat din octombrie, fotbalistul nu pare a da semne de revenire, deși forțează transferul spre Barcelona. Dacă va ajunge în Spania, cel mai probabil, Neymar nu-l va mai regăsi pe Xavi pe bancă, fostul său coleg.

ADVERTISEMENT

Însă, trupa sa o duce foarte bine și fără Neymar, fiind lider în campionatul arab, la 12 puncte de Al-Nassr. Cristiano Ronaldo pare că a acceptat înfrângerea în fața sauditilor care-i mai au în lot pe Milinkovic-Savic, Ruben Neves sau Koulibaly, fotbaliști cu pedigree.

Fotbalul arab, o bulă care se poate sparge repede

Transferurile către Arabia Saudită nu au surprins pe nimeni, prin prisma sumelor uriașe oferite jucătorilor. Însă, mulți aleg calea europeană sau își doresc reveniri, după ce nu s-au adaptat în regatul saudit.

ADVERTISEMENT

Un prim transfer pe axa Arabia Saudită-Europa a fost Jordan Henderson, fostul căpitan al lui Liverpool. Acesta a semnat cu Ajax în iarnă, după doar 6 luni petrecute în Orientul Mijlociu.

ADVERTISEMENT