Fotbal intern

Nici nu a debutat pe banca naționalei și Mirel Rădoi și-a anunțat deja plecarea: ”Vreau să preiau o echipă de club”

01.07.2020 | 10:42
Nici nu a debutat pe banca nationalei si Mirel Radoi sia anuntat deja plecarea Vreau sa preiau o echipa de club
ADVERTISEMENT

Deși nici nu a apucat să debuteze pe banca echipei naționale a României, Mirel Rădoi, a și anunțat deja ziua când va pleca de la cârma ”tricolorilor”.

Rădoi a fost promovat de la tineret imediat după ce s-a renunțat la colaborarea cu Cosmin Contra, în urmă cu șapte luni, dar pandemia de coronavirus i-a amânat debutul la reprezentativa mare.

ADVERTISEMENT

Noul selecționer va debuta oficial pe banca tehnică a ”tricolorilor” la meciul de pe teren propriu cu Irlanda de Nord, din prima etapă a Ligii Națiunilor, care este programat la 4 septembrie, de la ora 21:45.

Mirel Rădoi a anunțat când va pleca de la echipa națională

Om dintr-o bucată, Mirel Rădoi a dezvăluit că va pleca de la conducereea echipei naționale a României la finalul contractului, care expiră după CM-2022, indiferent de rezultatele înregistrate de ”tricolori” până la acel moment.

ADVERTISEMENT

”După expirarea actualului contract, vreau să preiau o echipă de club. Am anunțat conducerea FRF că ultima prezență va fi la Campionatul Mondial din 2022. Ei trebuie să înceapă cu ceva timp înainte deja să caute și să gândească ce urmează pentru națională din acel moment”, a declarat Rădoi.

Selecționerul a menționat că primii doi căpitani ai naționalei în perioada sa vor fi Vlad Chiriceș și Ciprian Tătărușanu, iar cel de-al treilea urmează sie fie ales dintr-un grup de patru jucători: ”Aici avem o discuție dacă ar trebui să fie un jucător tânăr, care să poată sta în umbra celorlalți doi. Pentru viitor. Și aici poate fi Stanciu, chiar dacă nu e de la U21, dar poate juca 7-8 ani. Ianis la fel, Cicâldău, Nedelcearu. Unul dintre cei 4”.

ADVERTISEMENT

”Aș fi vrut să jucăm în septembrie cu Islanda. Să fie prima partidă. Acum așa s-a decis, nu avem ce face, însă asta mi-aș fi dorit. De ce? Pentru că eu sunt un antrenor nou, pot apărea jucători noi și să implementăm un alt sistem de joc față de ce jucase Cosmin.

Ar fi fost multe necunoscute pentru Islanda. Așa, noi urmând să abordăm foarte serios meciurile din Liga Națiunilor, nu vom mai avea mari secrete pentru islandezi”, a spus Mirel Rădoi pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul afirmă că ar putea pleca chiar și mai repede: ”În momentul în care simt că nu pot să îmi mai aduc contribuția, nici eu nici staff-ul meu, la îmbunătățirea jocului, la progresul jucătorilor, la imaginea echipei, atunci nu voi ezita, indiferent că e vorba despre o partidă sau zece”.

Programul echipei naționale a României în această toamnă:

  • 4 septembrie: România – Irlanda de Nord (Liga Națiunilor)
  • 7 septembrie: Austria – România (Liga Națiunilor)
  • 8 octombrie: Islanda – România (baraj pentru Euro 2020)
  • 11 octombrie: Norvegia – România (Liga Națiunilor)
  • 14 octombrie: România – Austria (Liga Națiunilor)
  • 12 noiembrie: Bulgaria/Ungaria – România (baraj pentru EURO 2020 – dacă trecem de Islanda)
  • 15 noiembrie: România – Norvegia (Liga Națiunilor)
  • 18 noiembrie: Irlanda de Nord – România (Liga Națiunilor).
ADVERTISEMENT
Tags: