Sport

Nick Kyrgios, derapaj după suspendarea Simonei Halep: „Uită-te în oglindă la finalul zilei…”

Nick Kyrgios a abordat subiectul suspendării Simonei Halep din tenis în urma dopajului. Derapaj al australianului pe rețelele de socializare.
14.09.2023 | 18:11
Nick Kyrgios derapaj dupa suspendarea Simonei Halep Uitate in oglinda la finalul zilei
Nick Kyrgios a reacționat furtunos în cazul Simonei Halep. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Nick Kyrgios a ținut să intervină în scandalul de dopaj în urma căruia Simona Halep a primit o suspendare de patru ani din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului. Fost loc 13 ATP, Kyrgios a reacționat la o postare cu declarațiile Mariei Sakkari despre cazul româncei.

Nick Kyrgios, derapaj după suspendarea Simonei Halep: „Uită-te în oglindă la finalul zilei…”

Simona Halep are parte de o susținere masivă din lumea tenisului în scandalul de dopaj, însă după ce a fost pedepsită drastic de ITIA, românca s-a lovit de ironii ale unor personaje, precum Serena Williams, Eugenie Bouchard sau Alexis Ohanian.

ADVERTISEMENT

La turneul WTA de la San Diego, ce are loc în această săptămână, Maria Sakkari (9 WTA) a fost întrebată despre situația în care se află Simona Halep. Nick Kyrgios a ținut să intervină în comentarii și a avut o reacție vehementă.

„Ehhh, nu chiar. Eu duc bătălii de 5 seturi cu banane și coca-cola, iar rezultatele mele vorbesc de la sine. Poate jucătorii ar trebui ca pur și simplu să nu mai ia rahaturi dubioase. Să se uite în oglindă la finalul zilei și să-și spună: «Da, am făcut totul corect». Nu e dificil”, a fost reacția lui Kyrgios.

ADVERTISEMENT

Maria Sakkari l-a provocat pe Nick Kyrgios să intervină în cazul Simonei Halep: „Este înfricoșător”

Nick Kyrgios a intrat în conflict cu anumiți fani după comentariile făcute pe rețelele de socializare. Jucătorul de tenis australian a avut răspunsuri dure pentru internauți.

„OK, atunci de ce a fost suspendată 4 ani? Îmi imaginez că aș fi câștigat vreo 5 turnee de Grand Slam dacă aș fi luat substanțe din cauza cărora să fiu suspendat 4 ani. Cartofule”, a scris Nick Kyrgios pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Maria Sakkari a vorbit în cadrul unui turneu în SUA despre cazul Simonei Halep, dar și despre felul în care Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) le testează pe jucătoare.

”Ce pot să spun cu siguranță este că este înfricoșător modul în care ei gestionează situația oricărui sportiv. Vom ajunge într-un punct în care nu vom mai lua nici electroliți. Din fericire, nu am fost niciodată în poziția ei și nici nu îmi doresc să fiu.

ADVERTISEMENT

„Nu știu cum se fac lucrurile în spatele ușilor închise”

Am fost foarte atentă la tot ceea ce ține de suplimente, dar nu știu care este procesul, cum se fac lucrurile în spatele ușilor închise. Nu știu cine are ceva de spus, nu am nicio idee.

Au încercat să îmbunătățească aplicația, dar nu funcționează prea bine. Noi călătorim foarte mult comparativ cu alți sportivi. Este foarte stresant. Mă trezesc noaptea să merg la toaletă.

Dacă este aproape de ora la care eu sunt programată, mă gândesc ‘Să merg? Să nu merg? Să aștept să văd dacă vor veni?’. Este foarte stresant”, a declarat Maria Sakkari.

Marin Cilic, mesaj de susținere pentru Simona Halep: „Decizia lor nu contează”

Marin Cilic a avut un gest superb la adresa Simonei Halep, după ce românca a primit o sancțiune drastică pentru dopaj. Sportivul din Croația a fost suspendat pentru dopaj, însă sancțiunea a fost redusă după ce tenismenul a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

„Rămâi puternică, Simona! Decizia lor nu contează!”, a scris Marin Cilic pe Twitter. În 2014, croatul a câștigat turneul de la US Open. În 2013, Marin Cilic a fost suspendat patru luni pentru dopaj. Inițial, croatul primise o sancțiune de 9 luni pentru un metabolit de niketamidă.

ADVERTISEMENT
Tags: