News

Nicolae Ciucă, apel la calm în scandalul PSD – PNL: ”Guvernul are nevoie de sprijin, nu de tensiuni”

Nicolae Ciucă, fostul premier, intervine în scandalul PSD-PNL izbucnit în ultimele zile. Liderul liberalilor face un apel la calm și cere sprijin pentru Guvern.
03.08.2023 | 18:24
Nicolae Ciuca apel la calm in scandalul PSD  PNL Guvernul are nevoie de sprijin nu de tensiuni
Nicolae Ciucă, apel către colegii din PNL și PSD după ultimele atacuri: ”Guvernul are nevoie de sprijin”. Sursa foto: Guvernul României
ADVERTISEMENT

Fostul premier Nicolae Ciucă a avut o primă reacție după scandalul declarațiilor izbucnit în ultimele zile între PSD și PNL pe tema măsurilor fiscale. Liderul liberalilor face un apel la calm și cere ca membrii celor două formațiuni să sprijine actualul cabinet condus de Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă, apel către colegii din PNL și PSD după ultimele atacuri: ”Guvernul are nevoie de sprijin”

În aceste zile, întreaga societate românească stă cu sufletul la gură și așteaptă să vadă ce măsuri fiscale ia guvernul PSD-PNL. În același timp, Coaliția este dominată de scandaluri peste scandaluri.

ADVERTISEMENT

Pe la televiziunile de știri sau pe rețelele sociale, PSD și PNL își lansează atacuri și vorbe grele, precum două partide aflate în opoziție. Liberalii și social-democrații s-au acuzat între ei pentru situația economică dezastruoasă în care se află România.

O poziție diferită de cea a majorității colegilor săi are șeful PNL. Joi, Nicolae Ciucă a intervenit în scandalul izbucnit între partenerii din coaliţia de guvernare. El a avut o cerere publică atât pentru PSD, cât şi pentru PNL.

ADVERTISEMENT

”Le cer tuturor colegilor din PNL și PSD să reflecteze asupra acestor lucruri, să ne concentrăm serios spre viitor și spre rezolvarea, de urgență, a problemelor bugetare structurale. Am văzut zilele acestea, în spațiul public o escaladare a discuțiilor despre diverse vinovății privind starea actuală a bugetului.

Este adevărat, e o perioadă dificilă, care vine după pandemie, după efectele economice ale războiului de la graniță și ale multiplelor crize internaționale. E la fel de adevărat că reformele, atunci când sunt reale generează, inevitabil, dispute între politicieni și chiar și în societate. Doar că aceste reforme sunt necesare.

ADVERTISEMENT

Guvernul are nevoie de sprijin, nu de tensiuni. Majoritatea are de luat măsuri importante pe care trebuie să le și explice foarte bine populației și mediului de afaceri”, spune Nicolae Ciucă, pentru PS News.

Nicolae Ciucă: ”A căuta vinovați pentru starea bugetului de astăzi și legislația aferentă nu ne duce înainte”

Pe rețelele de socializare, social-democrații și liberalii s-au acuzat reciproc pentru starea bugetului actual. În opinia lui Ciucă, a arăta cu degetul către foști premieri sau miniștri nu este un lucru potrivit.

ADVERTISEMENT

”A căuta vinovați pentru starea bugetului de astăzi și legislația aferentă nu ne duce înainte. Cui folosește azi dacă cineva îi acuză pe domnii Cîțu sau Câciu, sau dacă altcineva arată că cei trei prim-miniștri, din vremea când Liviu Dragnea conducea PSD, adică domnii Tudose-Grindeanu și doamna Dăncilă au comis greșeli în materie de politică economică și fiscală? Nimănui”, a mai declarat Nicolae Ciucă, pentru sursa citată.

Liderul PNL mai spune că, în acest moment, altele sunt prioritățile țării. ”Avem de discutat cu Comisia Europeană despre nivelul deficitului și despre ce vom face în anii următori pentru ca România să se dezvolte. Acestea sunt probleme reale”.

ADVERTISEMENT