News

Nicolae Ciucă ar fi candidatul liberalilor la prezidențiale. Anunțul, făcut în ședința PNL. Surse

Nicolae Ciucă, fostul premier al României, ar fi anunțat că va candida la alegerile prezidențiale din 2024. Anunțul ar fi fost făcut în ședința PNL.
03.11.2023 | 12:43
Nicolae Ciuca ar fi candidatul liberalilor la prezidentiale Anuntul facut in sedinta PNL Surse
Nicolae Ciucă va candida la prezidențiale. Anunțul ar fi fost făcut în ședința PNL. Sursa foto: Facebook / Nicolae Ciucă
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal, și-ar fi anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2024. Anunțul fostului premier al României ar fi venit în ședința liberalilor care a avut loc vineri, 3 noiembrie, la Sinaia.

Nicolae Ciucă va candida la prezidențiale. Anunțul ar fi fost făcut în ședința PNL

În ultimele luni, după ce s-a mutat de la Palatul Victoria la președinția Senatului, Nicolae Ciucă s-a ferit în a vorbi despre despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor.

ADVERTISEMENT

Între timp, se pare că acesta este convins să intre în cursă din partea PNL. Vineri, în ședința conducerii PNL, Ciucă ar fi spus că vrea să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, transmit corespondenții mai multor televiziuni prezenți la Sinaia.

”Prin noi înșine am reușit de-a lungul istoriei. Prin noi înșine vom reuși să abordăm alegerile din 2024 și să le câștigăm. Să dăm președintele României. Pentru că nu exista alta soluție pentru dezvoltarea României.

ADVERTISEMENT

Suntem aici să stabilim strategia și direcția. Avem nevoie ca pe baza acestor valori să ne asumăm obiectivele. Pentru îndeplinirea lor avem clar nevoie de o strategie și un plan. Trebuie să dezvoltăm propriile obiective”, a declarat Ciucă, vineri, la Consiliul National al PNL.

La ședința de la Sinaia, conducerea PNL va analiza scenariile privind alegerile de anul viitor. Liberalii ar putea participa pe liste proprii, într-o o alianţă cu PSD sau o coaliţie de dreapta mai largă.

ADVERTISEMENT

În octombrie, la postul public de televiziune, președintele PNL, Nicolae Ciucă, afirma că nu este momentul să se discute despre o eventuală candidatură a sa la alegerile prezidențiale.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale, Ciucă a afirmat: ”Nu am răspuns niciodată la această întrebare şi vreau să o clarific pentru totdeauna. Ne concentrăm pe obiective, pe ce avem de făcut pentru ţară. Mi se pare absolut nesolositor să se intre într-o campanie în momentul de faţă”.

ADVERTISEMENT

Liderii PNL îl susțin pe Nicolae Ciucă. Rareș Bogdan: ”E foarte bun”

La finalul lunii trecute, prim-vicepreședintele PNL, Rareş Bogdan spunea că Nicolae Ciucă este în acest moment candidatul partidului la alegerile prezidențiale din 2024.

Partidul are azi un candidat la prezidenţiale. E Nicolae Ciucă. E foarte bun Nicolae Ciucă. A evoluat enorm în ultimele luni. Am fost în diverse locuri cu Nicolae Ciucă, şi-n ţară, şi-n diaspora. E uman. Omul ăsta e uman şi e sincer. Ce ştie face şi răspunde, ce nu ştie. Nu e atotştiutor, nu e arogant, nu e corupt. E un om de bun simţ”, a spus Rareş Bogdan despre liderul PNL, la Prima News.

ADVERTISEMENT