Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Nicolae Dică a făcut analiza luptei la retrogradare în play-out. Cine crede că pică direct

Nicolae Dică a analizat lupta pentru evitarea retrogradării din SuperLiga. Sezonul acesta, antrenorul a pregătit două dintre echipele care evoluează în play-out
05.04.2024 | 09:59
Nicolae Dica a facut analiza luptei la retrogradare in playout Cine crede ca pica direct
Nicolae Dică a făcut analiza luptei la retrogradare în play-out. Cine crede că pică direct. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Nicolae Dică a pus lupa pe lupta pentru evitarea retrogradării din SuperLiga. Tehnicianul în vârstă de 43 de ani știe foarte bine ce se întâmplă la echipele din play-out. Sezonul acesta le-a antrenat pe FC U Craiova 1948 și pe FC Voluntari.

Nicolae Dică a făcut analiza luptei la retrogradare în play-out

După două etape scurse din play-out, pe locurile de baraj se află Poli Iași (17 puncte) și FC U Craiova (16 puncte). Pe locurile direct retrogradabile se află Dinamo (16 puncte) și FC Botoșani (14 puncte). Roș-albii au ajuns acolo după ce au scăpat printre degete victoria cu Petrolul.

ADVERTISEMENT

„Eu, când eram la Voluntari, făceam o analiză. Chiar dacă Dinamo a obținut câteva victorii, n-a prestat un joc foarte bun. A obținut acele victorii cu ajutorul suporterilor, cu o execuție a unui jucător și au făcut un joc defensiv foarte bun, iar echipele adverse n-au reușit să marcheze.

Acum având această problemă cu suporterii, n-au început bine play-out-ul, le va fi foarte greu să evite barajul. Poate să retrogradeze direct e mai greu, dar cred că ei și Botoșani au cel mai greu parcurs pentru cele două locuri.

ADVERTISEMENT

La FC U, au un lot foarte bun, peste nivelul de play-out, i-am și antrenat, dar acolo sunt alte probleme. Cred că vor reuși pentru că au jucători cu experiență care pot uni echipa. Acum ar trebui să se vadă acei jucători cu experiență, care să unească echipa. Pentru că au calitate, mai ales de la mijloc în sus, jucător care pot face diferența 1 contra 1.

Dar și pe ei îi așteaptă două jocuri grele acum. Joacă la Iași și apoi la Botoșani. (n.r. – Care vezi cele mai vulnerabile două echipe pentru retrogradare directă?) Aș zice Dinamo și Botoșani. Retrogradare directă.

ADVERTISEMENT

Nu știu Iașiul, cu Tony antrenor. Am văzut că și-au dorit un antrenor străin, care să vorbească limba română, dar acolo sunt mulți români. E un lucru ciudat”, a declarat Nicolae Dică, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, show care e live pe FANATIK.RO, luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

„Moldovencele vor pica”

În schimb, Horia Ivanovici e convins. Poli Iași a greșit în momentul în care a renunțat la Leo Grozavu pentru a îl pune antrenor pe Tony. „Mare greșeală au făcut la Iași. O să vezi că pică Iașiul.

ADVERTISEMENT

Asta e predicția mea. Eu cred că vor pica direct moldovencele. Iași și Botoșani. E rău să pice moldovencele, dar asta e”, a fost părerea lui Horia Ivanovici.

ANALIZA lui Nicolae Dica in LUPTA PENTRU EVITAREA RETROGRADARII | VERDICT CRUNT pentru Dinamo

ADVERTISEMENT