Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Nicolae Dică, dezvăluire peste ani despre relația cu Victor Pițurcă la națională. „Îmi spunea că mă bagă dacă suntem conduși”

Nicolae Dică a povestit la Fanatik SuperLiga ce relație a avut cu Victor Pițurcă în perioada în care juca la echipa națională. Cum îl „păcălea” fostul selecționer
29.03.2024 | 19:34
Nicolae Dica dezvaluire peste ani despre relatia cu Victor Piturca la nationala Imi spunea ca ma baga daca suntem condusi
Nicolae Dică, dezvăluire peste ani despre relația cu Victor Pițurcă la națională. „Îmi spunea că mă bagă dacă suntem conduși” FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Nicolae Dică (43 de ani) a jucat pentru echipa națională a României în perioada 2003-2010. Fostul playmaker are și o prezență la un turneu final, Euro 2008, când selecționer era Victor Pițurcă. Cum era relația dintre fostul jucător și antrenorul în vârstă de 67 de ani.

Ce relație avea Nicolae Dică cu Victor Pițurcă la echipa națională: „Eu eram un jucător mai ofensiv”

Nicolae Dică îl înțelege pe Darius Olaru. Unul dintre cei mai buni fotbaliști din SuperLiga, al doilea golgheter al campionatului, cu 14 reușite, la fel ca Albion Rrahmani, n-a jucat niciun minut în Columbia – România 3-2. Căpitanul FCSB-ului nu s-a numărat nici în campania de calificare la Euro 2024 printre favoriții lui Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

(n.r – Te-ai simțit nedreptățit de Pițurcă?) Nu. Am lucrat foarte mult cu dânsul. Așa dânsul la momentul respectiv. Pentru că în momentul când jucam cu echipele mari, eu stăteam pe bancă și îmi spunea ‘Vezi că dacă suntem conduși o să intri pe teren’.

Așa gândea. Își dorea plecând de la 0-0 să nu primim gol. Eu vă dați seama că eram nemulțumit ca jucător, îmi doream să joc. Eu mă gândeam în momentul ăla că așa vrea antrenorul, că vrea un antrenor mai defensiv.

ADVERTISEMENT

Eu eram un jucător mai ofensiv. Eu la club nu jucam nici în sistemul de la echipa națională. La națională jucam 4-1-4-1, la Steaua jucam 4-2-3-1, eu în spatele vârfului și alegerea era Cociș.

El se gândea că ținem de 0-0 sau reușim să dăm gol și dacă era bine nu mai intram. Dar dacă duceam 0-0 ăla, avea nevoie de mine și intram. Sau, dacă eram conduși, intram repriza a doua”, a declarat Nicolae Dică, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, show care e live pe FANATIK.RO, luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

ADVERTISEMENT

Show-uri Mutu – Pițurcă: „Adriene, vino înapoi!”

Nicolae Dică are 32 de selecții și nouă goluri pentru echipa națională a României. „Mi-aduc aminte meciul de la Constanța, cu Bulgaria, 2-2. M-a băgat titular și juca Stelian Petrov la ei, era în Anglia atunci.

Era în formă, căpitanul de echipă. ‘Stai după el, el e omul tău!’ Și trebuia să stau după el că așa era sarcină tactică. Avea și cu Mutu niște clinciuri nea Piți.

ADVERTISEMENT

Îl certa la pauză că nu prea venea înapoi. ‘Adriene, vino înapoi! Dacă nu vii înapoi, rămâi aici în vesitar’ ”, a adăugat Dică.

“Te-ai simtit NEDREPTATIT de Victor Piturca?” | DEZVALUIRILE lui Nicolae Dica

ADVERTISEMENT