Fotbal intern

Nicolae Dică trage un semnal de alarmă înainte de România – Macedonia de Nord: ”Jucătorii trebuie să înțeleagă”

22.03.2021 | 17:19
ADVERTISEMENT

Fără Mirel Rădoi, dar sub coordonarea lui Nicolae Dică, fotbaliștii echipei naționale de fotbal a României fac ultimele retușuri înaintea debutului în preliminariile pentru Cupa Mondială din Qatar de anul viitor.

”Selecționer de conjunctură”, după ce Mirel Rădoi s-a infectat cu coronavirus, Nicolae Dică și-a luat rolul în serios și îi avertizează pe ”Tricolori” că această situație specială trebuie să-i motiveze suplimentar.

ADVERTISEMENT

De altfel, deși este obligat să stea izolat în locuință, selecționerul Mirel Rădoi asistă la ședințele de pregătire ale ”Tricolorilor” cu ajutorul tehnologiei.

Nicolae Dică: ”Jucătorii să fie preocupați de pregătire, nu de cine face pregătirea”

Secundul lui Mirel Rădoi a mărturisit că nu se simte copleșit de noua postură și că este la fel de încrezător precum fotbaliștii convocați că debutul în noua campanie de calificare va fi unul reușit, dacă fiecare dintre cei implicați în aceste acțiuni ale echipei naționale își va face treaba în cel mai profesionist mod cu putință.

ADVERTISEMENT

”Îi simt încrezători, și noi avem încredere în ei, este un început și este normal să vină cu încredere. Jucătorii trebuie să înțeleagă că atunci când ești la antrenamente trebuie să dai totul. Oricine ar fi în fața ta, tu trebuie să fii concentrat, să fii preocupat să dai totul în antrenament.

Chiar dacă cel care conduce pregătirea este antrenorul principal, chiar dacă pentru o perioadă ești pregătit de antrenorul secund, tu ca fotbalist trebuie să fii preocupat să-ți faci treaba, să fii un jucător profesionist și văd acest lucru la băieții care au fost convocați, nu cred că vor fi probleme din acest punct de vedere”, a declarat Nicolae Dică pentru frf.ro.

ADVERTISEMENT

Dică le transmite ”Tricolorilor” să uite de meciul cu Germania

Antrenorul secund al naționalei României a ținut să puncteze importanța meciului cu Macedonia de Nord, cu atât mai mult cu cât ”Tricolorii” sunt nerăbdători să dea piept cu fost campioană mondială, Germania.

”Jucătorii trebuie să înțeleagă că primul meci este cu Macedonia de Nord, apoi vine meciul cu Germania. Meciul cel mai important este primul, este un început și asta trebuie să înțeleagă băieții noștri.

ADVERTISEMENT

Așa a fost mereu în fotbal, cel mai important meci este cel care vine. Apoi vom vedea ce va fi, dar important este ca la meciul cu Macedonia de Nord să fim pregătiți 100%, din toate punctele de vedere”, a încercat Nicolae Dică să mai tempereze entuziasmul fotbaliștilor, în perspectiva meciului cu cvadrupla câștigătoare a Cupei Mondiale.

România va întâlni, miercuri, pe Arena Națională, de la 21:45, Macedonia de Nord în prima partidă din preliminariile Cupei Mondiale din 2022. Următorul meci va fi cel cu Germania, de duminică.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,11 este cota pentru ”ambele marchează” la meciul România-Macedonia de Nord. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT