Sport

Nicolae Stanciu, extenuat după calificarea la Euro 2024: ”Înseamnă totul pentru noi”

Nicolae Stanciu a dezvăluit că meciul Israel - România 1-2, care i-a calificat pe ”tricolori” la Euro 2024, a fost unul cu o încărcătură psihică imensă.
19.11.2023 | 00:28
Nicolae Stanciu extenuat dupa calificarea la Euro 2024 Inseamna totul pentru noi
Nicolae Stanciu a dezvăluit că meciul Israel - România 1-2, care i-a calificat pe ”tricolori” la Euro 2024, a fost unul cu o încărcătură psihică imensă. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Reprezentativa României merge la un turneul final după o pauză de 8 ani. Elevii lui Edi Iordănescu s-au impus cu 2-1 în fața Israelului într-un meci disputat în Ungaria și sunt pe primul loc în grupă cu o etapă înainte de final.

Cum a trăit Nicolae Stanciu calificarea la Euro 2024

După victoria fantastică pe care naționala României a obținută pe Pancho Arena din Felcsut, Nicolae Stanciu a răsuflat ușurat pentru că a reușit o calificare fantastică din postura de căpitan de echipă.

ADVERTISEMENT

”Sunt extenuat! A fost un meci cu o încărcătură foarte mare, ne bucurăm că s-a terminat foarte bine, am reușit să câștigăm și să ne calificăm. Să ajungem din nou la un Campionat European după 8 ani de zile înseamnă totul pentru noi.

Vreau să cred și îmi doresc din suflet ca în această seară toți românii să fie mândri de noi pentru că am jucat pentru ei, pentru țara noastră și pentru fotbalul românesc, pentru viitorul fotbalului românesc”, a declarat Stanciu.

ADVERTISEMENT

Decarul naționalei României așteptă o afluență de public pe Arena Națională la întâlnirea cu Elveția, ultima din aceste preliminarii, și speră că ”tricolorii” vor reuși un rezultat pozitiv pentru a încheia Grupa I pe primul loc.

”Sperăm să continuăm tot așa și marți să sărbătorim alături de un stadion plin și de ce nu, suntem la mâna noastră, să fim pe primul loc”, a mai spus Nicolae Stanciu, pentru as.ro.

ADVERTISEMENT

Mihăilă ratează primul meci de la Euro 2024

“Tricolorii” sunt pentru moment în urna a patra la tragerea la sorţi, dar vor putea urca până în urna a doua dacă vor câştiga cu Elveţia, pe Arena Naţională. Însă, totul depinde şi de celelalte rezultate din ultima etapă.

Tragerea la sorţi va avea loc pe data de 2 decembrie, de la ora 19:00, într-o ceremonie programată la Hamburg în clădirea “Elbphilharmonie Laeiszhalle”. Indiferent de urna în care ne vom afla, tragerea la sorţi ne poate aduce o grupă accesibilă, dar şi una foarte dificilă, cu şanse minime de calificare. Dar, obiectivul a fost îndeplinit, suntem la Euro.

ADVERTISEMENT

Din păcate, Valentin Mihăilă va rata primul joc de la Euro 2024. Atacantul României a văzut direct cartonașul roșu la meciul cu Israel, după o intervenţie imprudentă pe glezna unui adversar.

ADVERTISEMENT
2,37 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „peste 3 goluri” la meciul România - Elveția