Sport

Arbitrul francez l-a eliminat direct pe Valentin Mihăilă! Atacantul lipseşte în primul meci de la Euro

Francois Letexier i-a arătat direct cartonaşul roşu lui Valentin Mihăilă în minutul 85 al meciului cu Israel. Adversarii au cerut şi două penalty-uri.
18.11.2023 | 23:43
Arbitrul francez la eliminat direct pe Valentin Mihaila Atacantul lipseste in primul meci de la Euro
Arbitrul francez l-a eliminat direct pe Valentin Mihăilă! Atacantul lipseşte în primul meci de la Euro. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

România a întors scorul în meciul cu Israel după ce Zahavi a deschis scorul în minutul 2, după un corner. George Puşcaş şi Ianis Hagi ne-au adus în avantaj, tricolorii având nevoie de un egal pentru prezenţa la Euro.

Arbitrul francez l-a eliminat direct pe Valentin Mihăilă!

Francois Letexier a fost arbitrul delegat la această confruntare. Francezul a ţinut meciul în mână pe tot parcursul său, iar în prima repriză nu a avut prea multe probleme de combătut. Dar situaţia s-a schimbat după pauză.

ADVERTISEMENT

În minutul 85, Valentin Mihăilă a văzut cartonaşul roşu direct, după o intervenţie imprudentă pe glezna unui adversar. Francezul nu a putut fi înduplecat şi atacantul Parmei a fost eliminat la 20 de minute de când a intrat pe teren.

Mihăilă lipseşte primul meci de la Euro!

Israelienii au protestat vehement la două faze în care au solicitat penalty. Dar francezul a rămas tare pe poziţii şi a lăsat jocul liber. În această confruntare, nu a fost nevoie de intervenţia VAR, nicio fază nu a fost verificată pe monitoare.

ADVERTISEMENT

Valentin Mihăilă a văzut finalul meciului de pe tunelul de la vestiare, cu sufletul la gură. El va fi suspendat pentru meciul cu Elveţia şi pentru primul meci al României la Euro.

Chiar dacă “tricolorii” au jucat cu un om în minus, defensiva a fost la înălţime şi israelienii nu au reuşit să îşi creeze ocazii mari. Înaintea meciului, jurnaliştii israelieni l-au descris pe arbitrul francez ca fiind obişnuit cu criticile:

ADVERTISEMENT

“La fel ca aproape orice alt arbitru, francezul a avut meciuri în care a atras atenția și a primit multe critici în presa locală. În august 2022 a arbitrat istoricul 0-6 al lui Saint-Etienne contra lui Le Havre, din Ligue 2, un meci în care a arătat nu mai puțin de patru cartonașe roșii lui Saint-Etienne – trei jucătorilor și unul unei persoane din staff.

După acel meci, Letexier a fost aspru criticat de Saint-Etienne. În luna octombrie a aceluiași an, arbitrul a fost din nou în mijlocul unei furtuni.

ADVERTISEMENT

Cei de la Nantes l-au criticat pentru că nu a acordat un penalty într-o partidă cu Nice, iar după meci arbitrul spunea că a primit amenințări cu moartea și chiar a depus o plângere la poliție”, au scris israelienii.

ADVERTISEMENT
4,20 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „1 solist” la meciul România - Elveția