News

Nicușor Dan a dezvăluit ce salariu încasează la Primăria Capitalei. Ce avere are edilul

Nicușor Dan, persoana care conduce destinele Bucureștiului de patru ani, a dezvăluit ce salariu încasează la Primăria Capitalei.
08.03.2024 | 17:08
Nicusor Dan a dezvaluit ce salariu incaseaza la Primaria Capitalei Ce avere are edilul
Ce salariu are primarul Capitalei, Nicușor Dan. ”Sunt mulțumit. Mă descurcam și cu mai puțin”. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Prezent vineri, 8 martie 2024, la o emisiune de televiziune, Nicușor Dan a dezvăluit ce salariu încasează lunar la Primăria Capitalei. Edilul spune că este mulțumit de această sumă și admite că se descurca și cu mai puțini bani.

Ce salariu are primarul Capitalei, Nicușor Dan. ”Sunt mulțumit. Mă descurcam și cu mai puțin”

De la 1 ianuarie salariile primarilor și președinților de consilii județene au crescut cu 5%. Majorarea este prevăzută în ”Ordonanța trenuleț”, pe baza căreia a fost făcut bugetul de stat pe 2024.

ADVERTISEMENT

În urma acestor majorări, primarului general al Capitalei i-a crescut considerabil venitul. Și viceprimarii, primarii de sector și președinții de consilii județene au sume importante în plus la leafă.

Vineri, într-un interviu la Antena 3 CNN, Nicușor Dan a dezvăluit suma netă pe care o primește lunar pentru poziția sa de primar general al Bucureștiului. ”Salariul meu acum este de 20.000 de lei net. Am avut 16.000 de lei, acum a crescut”, afirmă edilul.

ADVERTISEMENT

Primarul Capitalei a mai spus că în prezent locuiește în chirie și a dezvăluit cât plătește pe apartamentul în care stă cu soția și cei doi copii. ”Chiria e de 590 euro, rata este 580 de euro şi rămân cu 14.000 de lei.

Sunt mulțumit. Puteam să am și mai puțin, că mă descurcam. Sunt un om normal din punct de vedere al valorilor personale”, a adăugat primarul Capitalei, Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Ce avere are Nicușor Dan

În ciuda faptului că se află la conducerea celei mai bogate primării din țară, Nicușor Dan nu se numără printre edilii bogați din țara noastră. Acesta locuiește alături de familia sa în chirie, nu are o locuință proprie și conduce un autovehicul vechi de aproape 40 de ani, marca Citroen, fabricat în 1986.

Conform declarației de avere, Nicușor Dan mai deține un teren cu suprafața de 7.460 mp în stațiunea Predeal, achiziționat în anul 2007. În document mai apare un împrumut de 20.000 dat unui prieten, dar şi datorii.

ADVERTISEMENT

E vorba de un credit de 100.000 de euro, două împrumuturi de la persoane fizice, de 27.000 de euro şi 25.000 de euro. Anul trecut, Nicușor Dan câștiga în calitate de primar suma de 195.910 de lei.

ADVERTISEMENT