News

Nicușor Dan, amendat cu 7.000 de lei. Unde ar fi greșit primarul Capitalei

Nicușor Dan a fost amendat cu 7.000 de lei pentru că ar fi refuzat construirea unui bloc de cinci etaje pe spațiul verde din cartierul Primăverii.
14.12.2022 | 16:06
Nicusor Dan amendat cu 7000 de lei Unde ar fi gresit primarul Capitalei
Nicușor Dan, amendat cu 7.000 de lei. Foto: Octav Ganea/Inquam
ADVERTISEMENT

Primarul Capitalei a anunțat pe Facebook că a primit o amendă de 7.000 de lei, considerând-o ”previzibilă”.

Nicușor Dan, amendat cu 7.000 de lei de ISC

”Am aflat răspunsul la întrebarea pe care o puneam în 2 Noiembrie: Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a amendat Primarul General al Capitalei cu 7.000 de lei pentru neemiterea certificatului de urbanism pentru construirea unui bloc de 5 etaje pe spațiu verde în cartierul Primăverii.

ADVERTISEMENT

Previzibil, în loc să constate nelegalitatea PUZ Primăverii 1 și să solicite Prefectului să conteste în instanță, ISC a ales varianta amenzii.

Vorbim de un PUZ prin care s-au făcut cadou beneficiarului cel puțin 3 milioane de euro și pe care l-am denunțat la DNA. Atitudinea ISC și în această speță arată clar că această instituție este un instrument care lucrează în detrimentul bucureștenilor”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan face referire la Planul Urbanistic Zonal Primăverii 1, de altfel motivul principal al unei sesizări a primarului de la începutul lunii noiembrie. Sesizare care a ajuns la DNA, ISC și la prefect.

Dan cerea ISC să constate nelegalitatea PUZ-ului, însă mărturisea că se așteaptă să primească o amendă de 5.000 de lei pentru că nu a emis certificatul de urbanism pentru construire.

ADVERTISEMENT

“Din hârtii s-a făcut un cadou beneficiarului PUZ-ului de cel puţin 3 milioane euro. Întrebare retorică. Ce credeţi că va face Inspectoratul de Stat în Construcţii? Va constata nelegalitatea PUZ-ului şi va solicita Prefectului să îl atace în instanţă? (din păcate primarul nu are voie să atace hotărârile Consiliului)? Sau mă va amenda cu 5.000 lei pentru că nu emit certificatul de urbanism pentru construire”, scria atunci Nicuşor Dan pe Facebook.

După ce făcuse 2 noiembrie o sesizare la DNA și la Inspectoratul de Stat în Construcții pentru ”nelegalitatea flagrantă a PUZ Primăverii 1, care prevede construirea pe un teren prevăzut ca spaţiu verde în PUZ Zone Construite Protejate”, Nicușor Dan s-a prezentat pe 29 noiembrie la sediul DNA pentru a da mai multe declarații lămuritoare.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Nicușor Dan a fost amendat de ISC cu 7.000 de lei, o atitudine ”previzibilă, care arată clar că această instituţie este un instrument care lucrează în detrimentul bucureștenilor”, potrivit primarului.

ADVERTISEMENT
Tags: