News

Nicușor Dan anunță haos în centrul Capitalei pentru următorii doi ani. ”Toată Piața Unirii va fi decopertată. O să fie o mare problemă de trafic, dar e inevitabil”

Nicușor Dan anunță doi ani de haos în traficul din Capitală. Edilul dezvăluie că toată Piața Unirii urmează a fi decopertată.
13.06.2023 | 16:46
Nicusor Dan anunta haos in centrul Capitalei pentru urmatorii doi ani Toata Piata Unirii va fi decopertata O sa fie o mare problema de trafic dar e inevitabil
Nicușor Dan anunță haos în centrul Capitalei pentru următorii doi ani. Lucrările pregătite de primărie în Piața Unirii. Sursa foto: Facebook / Wikipedia / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vești nu foarte bune primite de locuitorii din București din partea lui Nicușor Dan. Primarul general al Capitalei anunță că vor urma doi ani de haos în zona centrală, Piața Unirii, acolo unde vor demara lucrări importante de infrastructură.

Nicușor Dan anunță haos în centrul Capitalei pentru următorii doi ani. Lucrările pregătite de primărie în Piața Unirii

Edilul spune că în următorii doi ani toată Piața Unirii va fi decopertată. Totul pentru a avea loc refacerea planșeului de peste râul Dâmbovița. În zonă vor fi săpate inclusiv o parte din fântânile de la Piața Unirii.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan recunoaște, spre necazul cetățenilor, că lucrările vor provoca haos în trafic. Primarul subliniază că această lucrare trebuie efectuată. Dacă nu s-ar realiza consolidările, există riscul să se prăbușească planșeul, a explicat oficialul.

Zona Unirii va fi decopertată. Pentru moment, problema pe care o avem acolo este cu planșeul, care este foarte degradat. Planșeul urmează cursul râului Dâmbovița. Deasupra planșeului este și metroul și Pasajul”, a spus Nicușor Dan, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Primarul a explicat că există trei faze ale proiectului. Până în prezent, o expertiză preliminară s-a finalizat. Urmează o a doua care e în derulare și care o să spună care este soluția optimă, iar apoi vor debuta lucrările.

”Și aici există două variante – să se decoperteze tot și să se pună alt planșeu. Metroul trece pe lângă, dar nu va fi afectat. Este în responsabilitatea sectorului 4. Deci, prima variantă să se sape tot, a doua să se facă lucrări de întreținere. Din ce înțeleg se merge spre varianta în care se sapă tot și se pune un planșeu nou”, a explicat el.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan: ”Intersecția de la Unirii va fi blocată”

Timp de un an și jumătate – doi, vor fi mari probleme cu traficul în zona centrală a Bucureștiului. Nicușor Dan spune că intersecția de la Unirii va fi complet blocată de șantier.

”Lucrările vor dura un an și jumătate – doi. Vom avea intersecția de la Unirii blocată. Va trebui să găsim niște metode de ocolire. După ce o să avem expertiza o să facem o evaluare a traficului și a metodei de a devia traficul. O să fie o mare problemă de trafic, dar e inevitabilă. Nu poți să aștepți până o să cadă planșeul. Riscul este pur și simplu să cadă planșeul”, a adăugat primarul.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, vești proaste și în legătură cu termoficarea

Același Nicușor Dan mai anunță o veste neplăcută pentru bucureșteni. Edilul spune că cetățenii nu vor scăpa de avariile din sistemul de termoficare mai devreme de 10 ani.

“De avarii nu o să scăpăm mai devreme de zece ani. O să fim în stadiul în care să avem numai avarii de una – două – trei zile, punctuale, este nevoie de încă doi-trei ani. Ca să avem un sistem fiabil este nevoie de 10 ani“, a declarat Nicuşor Dan, marţi, la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT