News

Nicușor Dan, despre închiderea piețelor: ”E o decizie justificată”. Soluția găsită pentru vânzători

10.11.2020 | 23:13
Nicusor Dan despre inchiderea pietelor E o decizie justificata Solutia gasita pentru vanzatori
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a vorbit marți seară despre închiderea piețelor și despre soluțiile căutate pentru producătorii agricoli. Acesta a fost invitat într-o emisiune TV.

„Este o decizie care e într-o bună măsură justificată, pentru că e greu să gestionezi, să ajungi să impui niște măsuri punctuale, cu circuite și să le și urmărești,” a spus noul primar al Bucureștiului, la Aleph News.

ADVERTISEMENT

Acesta a vorbit despre faptul că se încearcă o mutare a activității din ”interior în exterior”.

Nicușor Dan, despre închidere piețelor. Ce se întâmplă weekendul următor

Primarul general al Bucureștiului a precizat că s-a întâlnit cu șeful DSV și a căutat soluții pentru producătorii agricoli.

ADVERTISEMENT

 „Dacă nu weekendul asta, atunci weekendul următor vom avea același număr de tarabe afară”, a declarat Nicușor Dan, marți seară.

„Există piețe, cele închise, care, din structura constructivă, se pot deschide, astfel încât să nu muți tarabe, și piețe care care nu se pot deschide, iar atunci trebuie să muți tarabe. Eu sunt primarul general al Capitalei și trebuie să respect legea autorității superioare și să fac tot ce ține de mine, astfel încât comercianții, în special agricultorii din jurul Bucureștiului, să-și poată vinde marfa, iar bucureștenii să aibă acces la aceasta”, a mai precizat Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

„Există în București piețe volante. Într-una din ele merg, iar oamenii aceia reușesc să vândă, inclusiv în perioadele de iarnă”, a adăugat noul primar al Capitalei.

Vă amintim că liderul PSD, Marcel Ciolacu, a depus un amendament în Parlament prin care s-a cerut redeschiderea tuturor piețelor.

ADVERTISEMENT

“Ei preferă să închidă decât să vină cu soluţii. Cum să închizi pieţele? Sunt vasele comunicante. Dacă clienţii dintr-o parte in alta, nu se aglomerează supermarketurile, că ai închis pieţele, că oamenii consumă în continuare la la fel. Eu aş fi cerut administraţiilor locale faceţi încă 20 de pieţe ambulante, în aer liber, nu să închid astfel încât să se răspândească cumpărătorii. (….) Am făcut astăzi un amendament cu Daniel Zamfir, la o Ordonanţă de Urgenţă, astfel încât pieţele să rămână în continuare deschise cu regulile care se impun în supermarketuri. Lucru care se poate face”, –  Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT