News

Nicusor Dan spune sigur cu cine se va bate în finală pentru Primăria Capitalei. Sondajele, „doar o poză de moment”

Nicușor Dan numește candidatul cu care se va confrunta pentru Primăria Capitalei. Primarul general spune că sondajele sunt „doar o poză de moment”
12.04.2024 | 20:54
Nicusor Dan spune sigur cu cine se va bate in finala pentru Primaria Capitalei Sondajele doar o poza de moment
Nicușor Dan este sigur cu cine se va confrunta la alegerile din 9 iunie / Foto: Facebook, Nicușor Dan
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a comentat, vineri, un sondaj recent realizat de AtlasIntel, sondaj care arată că se află în fruntea preferințelor bucureștenilor la Primăria Generală, înaintea lui Cristian Popescu Piedone și a lui Cătălin Cîrstoiu, principalii săi contracandicați.

Nicușor Dan, înaintea lui Piedone și lui Cîrstoiu

Primarul general Nicușor Dan, a comentat, vineri, rezultatele unui sondaj recent efectuat de AtlasIntel pentru cursa electorală la Primăria Capitalei, sondaj care-l plasează cel mai bine înaintea contracandidaților săi.

ADVERTISEMENT

Potrivit sondajului, Nicușor Dan ar obține 37,1% din voturile bucureștenilor la alegerile locale din 9 iunie. Cristian Popescu Piedone (PUSL) este creditat cu un procent de 30% iar medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL, ar obține un procent de 17,4%, la mare distanță. Pe locul patru se situează candidatul AUR, Mihai Enache, cu doar 4%.

E „doar o poză de moment”

Cu privire la sondaj, Nicușor Dan a spus că nu-l contestă dar că acesta este „doar o poză de moment” și că la 9 iunie se vor înfrunta pentru București doar el și Cristian Popescu Piedone.

ADVERTISEMENT

„Nu vreau sa contest știința din spatele acestui sondaj, dar e doar o poză de moment. Ce este cert e că noi avem alegeri într-un singur tur și că principalii doi candidați sunt persoana mea și Cristian Popescu Piedone”, a declarat primarul general, scrie Digi 24.

Primarul general a spus că în Capitală există un bazin electoral de dreapta, care-l susține, și unul al PSD, favorabil lui Cristian Popescu Piedone. „Suntem într-o perioadă de strângere de semnături, este perioada de depunere a candidaturilor, mai merg și eu la strâns de semnături, partidele care mă susțin și simpatizanții, membrii acestor partide sunt în stradă și vorbesc direct cu oamenii cum și eu vorbesc direct cu oamenii.

ADVERTISEMENT

Și din această interacțiune cu mii de oameni asta este concluzia la care am ajuns. Că există două mari bazine în București: un public de dreapta care mă susține pe mine și un public PSD, să-i spunem, cu oameni care au votat de-a lungul timpului cu PSD, și care îl susține pe Piedone”, a spus el.