News

Nicușor Dan se opune taxării șoferilor din București: ”Nu e soluția”

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că nu susține introducerea unei noi taxe auto de la 1 ianuarie 2023, pentru că aceasta ”nu ar fi o soluție”.
20.06.2022 | 23:48
Nicusor Dan se opune taxarii soferilor din Bucuresti Nu e solutia
Nicușor Dan, primarul Capitalei, nu vrea taxă auto în formatul actual. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Nicușor a promis că vor fi extinse rețelele de parcări pentru care se va percepe o taxă. În prezent, o oră de parcare în centrul Bucureștiului costă 5 lei.

Potrivit Digi 24, Dan nu susține introducerea unei taxe auto de la 1 ianuarie.

”Taxa auto este o propunere, a fost o propunere a administraţiei anterioare. Acum este o propunere formată de nişte consilieri generali, foarte bine, am tot respectul pentru orice fel de propunere de dezbatere.

ADVERTISEMENT

În opinia mea, nu este soluţia pentru Bucureşti. Soluţia pentru Bucureşti, în opinia mea şi există un acord politic pe asta, este o taxare a parcării proporţională cu importanţa locului public pe care se se parchează şi strategia noastră merge în direcţia asta.

Adică nu e normal să ai o parcare subterană sau cum avem la Străuleşti o parcare care e goală şi după aceea pe toate străduţele pe care vii către centru să ai o parcare gratuită. Atunci evident că nimeni nu o să-şi lase maşina la marginea oraşului, a declarat Nicuşor Dan, conform stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Nicușor Dan are în vigoare o taxă proporțională ca valoare cu importanța locului unde se parchează.

”Asta se întâmplă peste tot, în oraşele occidentale. M-am gândit la o sumă, dar nu o să o public înainte să am un acord cu Consiliul General, pentru că e decizia Consiliul General”, a completat Nicuşor Dan.

ADVERTISEMENT

În privința prețului parcării urmează să fie luată o decizie în curând. „Noi în momentul de faţă avem avem 2 tipuri de taxe de parcare.

Avem, pe de o parte, parcările de reşedinţă, care sunt în zonele rezidenţiale, sunt administrate de primăriile de sector şi avem parcările din zona centrală sau a marilor bulevarde, care sunt administrate de Primăria Municipiului Bucureşti şi în care ştiţi că o oră de parcare costă în esenţă 5 lei.

ADVERTISEMENT

Ceea ce se ce se va întâmpla în viitorul apropiat este extinderea acestei reţele de parcări plătite. Nu spun că preţul va rămâne acelaşi, asta e o decizie pe care o s-o luăm”, a completat primarul.

ADVERTISEMENT