ADVERTISEMENT
News

Nicușor Dan vrea să desființeze companiile municipale. Ce plan are contracandidatul Gabrielei Firea

Autor: Flaviu Popa | 11.09.2020 | 22:29
Nicușor Dan vrea să desființeze companiile municipale. Ce plan are contracandidatul Gabrielei Firea
Nicușor Dan, candidatul PNL și USR-PLUS la Primăria Generală/. Foto: Inquam - Octav Ganea

Candidatul susținut de PNL și USR PLUS la Primăria Capitalei crede că toate companiile municipale ar trebui desființate în maximum 6 luni.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan susține că societățile Municipalității distorsionează piața, numindu-le „companii anti-piață”.

Vinovat pentru această situația este, desigur, PSD și cei care au condus destinele Bucureștiului în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan promite să desființeze companiile municipale dacă iese primar

De fapt, companiile acestea sunt anti-piaţă. Companiile inventate de Primărie sunt un monopol, pe nişte lucrări publice pe care le-au luat nişte firme la care s-au angajat nişte activişti de partid şi, bineînţeles, şi nişte oameni care să facă treaba adevărată. Însă ele distorsionează piaţa şi lucrul acesta trebuie să dispară. Şi, mai general decât atât, achiziţiile anuale ale celor şapte primării din Bucureşti – Primăria Generală şi primăriile de sector – depăşesc o jumătate de miliard de euro.

Oriunde în lumea asta, suma asta generează o piaţă. Din păcate, în România, în Bucureşti, nu avem această piaţă şi aceasta este una dintre promisiuni – că aceste achiziţii publice vor genera o piaţă. După cum, evident că dacă vom face şoseaua de centură, dacă vom face metroul de suprafaţă, dacă vom face reabilitarea liniilor de tramvai – toate acestea sunt mari lucrări publice care aduc bani în piaţa bucureşteană – şi promisiunea mea este, pe modelul creşterii economice pe care au avut-o oraşe din România guvernate de primari de dreapta, promisiunea este de a ajunge la un salariu mediu de 1.400 de euro pe lună”, a explicat Nicuşor Dan, conform România Liberă.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a fost prezent la dezbaterea organizată de Grupul pentru Dialog social și Revista 22. Dan a precizat că desființarea companiilor ar dura jumătate de an, după ce vor fi dizolvate prin hotărâre de Consiliu General.

„Cu toate formalităţile juridice – într-o jumătate de an. În sensul că ele vor dispărea, oamenii vor fi mutaţi către administraţiile din care ei provin, pentru că sunt mulţi care au fost luaţi de la administraţii – cum sunt oamenii care stau în parcări – şi au fost puşi 30 de şefi, dar ei fac aceeaşi muncă. Evident că pe oamenii aceştia trebuie să îi recuperăm. Într-o jumătate de an şi cu nuanţa că nu toate companiile.

ADVERTISEMENT

De exemplu, Termoenergetica este cea care dă căldură. Nu se poate desfiinţa. E vorba de un angajament comun pe care şi l-au luat PNL şi USR PLUS de a dizolva, prin hotărâre de Consiliu, adică de a întoarce hotărârea de Consiliu prin care ele au fost înfiinţate. Şi am spus şase luni, pentru că sunt chestiuni administrative, capital care trebuie transferat”, a transmis Nicuşor Dan.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!