News

Ninge abundent la munte. Circulaţia pe sectoare de drum de pe Transfăgărăşan şi Transalpina, închisă

Din cauza condițiilor meteorologice, de joi, 17 noiembrie, circulaţia pe sectoare de drum de pe Transfăgărăşan şi Transalpina va fi închisă. Ninge abundent în zona de munte.
17.11.2022 | 10:02
Ninge abundent la munte Circulatia pe sectoare de drum de pe Transfagarasan si Transalpina inchisa
Circulaţia pe sectoare de drum de pe Transfăgărăşan şi Transalpina, închisă. Sursa foto: CNAIR / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După o toamnă atipică, cu vreme frumoasă și temperaturi ridicate, iarna începe să se manifeste în zonele de munte ale țării.

Se închide circulaţia pe sectoare de drum de pe Transfăgărăşan. Ninsori abundente în zonă

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat, joi dimineața, că circulaţia pe sectoare de drum de pe Transfăgărăşan este închisă, din cauza condiţiilor meteorologice.

ADVERTISEMENT

”Începând de joi, 17 noiembrie, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a fost închisă circulaţia pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 7C (Transfăgărăşan), pe sectorul de drum cuprins între kilometrii 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) – 130+800 metri (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu)”, se arată într-o postare pe Facebook a instituției.

CNAIR explică faptul că decizia închiderii acestui tronson de drum circulației publice s-a luat din cauza ninsorilor din ultima perioadă și a înrăutățirii condițiilor meteo prognozate de meteorologi.

ADVERTISEMENT

Date fiind schimbările anunțate de ANM, responsabilii cu circulația anunță că nu mai pot asigura condiții sigure pentru trafic.

În acest an, cei de la drumuri au reușit să prelungească cu o lună perioada în care Transfăgărășanul a fost deschis, acest lucru fiind posibil și cu ajutorul condițiilor meteo extrem de favorabile din această toamnă.

ADVERTISEMENT

Interzis la circulație și pe tronsoane de drum de pe Transalpina

Tot de joi, 17 noiembrie, din cauza vremii nefavorabile, a fost închisă circulaţia pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina), pe tronsonul kilometric 34+800 metri – 59+800 metri, între localităţile Rânca (judeţul Gorj) şi Obârşia Lotrului (judeţul Vâlcea), mai transmite CNAIR, într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

”Având în vedere ultimele prognoze meteorologice și pentru siguranța participanților la trafic s-a luat decizia ca începând de joi, 17.11.2022, ora 07:00, circulația rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum:

ADVERTISEMENT

DN 67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800)”, anunță compania de drumuri.

În același timp, CNAIR recomandă tuturor șoferilor care tranzitează în această perioadă rute montane ”să aibă autoturismele echipate de iarnă, să circule cu atenție și să respecte semnalizările și atenționările oficiale”.

ADVERTISEMENT