Sport

Noi acuzații de mituire în fotbalul românesc. Un arbitru a sesizat departamentul de integritate al FRF

Încă un caz de corupție pune pe jar fotbalul românesc. Arbitrul barajului de promovare în Liga a treia reclamă o tentativă de mituire.
08.06.2021 | 10:47
Noi acuzatii de mituire in fotbalul romanesc Un arbitru a sesizat departamentul de integritate al FRF
Arbitrul unui baraj de promovare în Liga a treia reclamă o tentativă de mituire. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Valentin Naidin, tânărul din Turnu Măgurele care a condus la centru partida retur dintre Voința Domnești și Academica Clinceni 2, încheiată la egalitate 2-2, rezultat în urma căruia oaspeții au mers mai departe, a sesizat FRF cu privire la o tentativă de mituire.

Concret, cu o zi înaintea fluierului de start, „un vechi prieten” l-a contactat telefonic în încercarea de a-l convinge să ajute una dintre echipe. De altfel, departamentul de integritate al Federației a demarat deja o anchetă în acest sens.

ADVERTISEMENT

Potrivit Prosport, principalul suspect este președintele Voinței Domnești, Constantin Buhac, cel care a preluat recent și conducerea Asociației Județene de Fotbal (AJF) Ilfov. Predecesorul său, Mitică Crăciun, a sfidat toate regulamentele, anunțându-și candidatura deși are 73 de ani și doar 10 clase absolvite.

Tentativă de mituire în Liga a treia. Un arbitru a sesizat Federația Română de Fotbal

Nu știu despre ce e vorba, acum aud prima dată despre așa ceva. Să vină arbitrul să recunoască numărul de telefon sau persoana care a dorit să-l mituiască.

ADVERTISEMENT

Dacă e gras, slab, cu ochelari sau fără. Ori dacă l-a sunat cineva… Eu am intrat să duc foaia la meci și am stat cu doamnele observator, de vorbă, la taclale.

Cei trei arbitri erau la încălzire. Nici n-am apucat să discut”, a declarat Constantin Butuc, președintele celor de la Domnești. Echipa sa a ratat promovarea în cel de-al treilea eșalon al fotbalului românesc. Partida a avut loc pe 23 mai 2021, la ora 17:30.

ADVERTISEMENT

Flagrant în Liga a doua. Un oficial al Petrolului a încercat să mituiască arbitrul

Din păcate, nu este singurul caz de corupție care a pus pe jar fotbalul românesc în ultima perioadă. La sfârșitul lunii martie, managerul general al companiei Veolia, Mihai Dogaru, care deține și funcția de vicepreședinte  al clubului Petrolul Ploiești, a fost reținut și dus la audieri, cu propunere de arestare preventivă, după ce a încercat să mituiască un arbitru pentru a ajuta echipa să obțină un loc în play-off-ul Ligii a doua.

Departamentul de integritate al FRF a descoperit că acesta voia să-i ofere între 4000 și 6000 de euro pentru a facilita victoria Bacăului în duelul cu CS Mioveni. Ulterior, instanța a decis ca inculpatul să fie cercetat sub control judiciar.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a informaţiilor apărute în presă cu privire la faptul că Direcţia Generală Anticorupţie a iniţiat o investigaţie pentru presupuse fapte penale ale unui reprezentant al clubului nostru, dorim să precizăm urmatoarele:

FC Petrolul Ploieşti nu are calitate procesuală în nicio cauza penală şi înţelege respectarea caracterului nepublic a actiunii demarate de autorităţile române.

Clubul tratează cu maximă seriozitate această situaţie şi va depune toate eforturile pentru aflarea adevărului”, se arată într-un comunicat transmis de clubul prahovean.

ADVERTISEMENT
Tags: