Fotbal intern

Noi acuze la adresa lui Istvan Kovacs: “Eu nici câinelui meu nu-i spun așa”

08.02.2021 | 10:49
Noi acuze la adresa lui Istvan Kovacs Eu nici cainelui meu nui spun asa
ADVERTISEMENT

Apar noi acuze la adresa arbitrului Istvan Kovacs după partida încheiată la egalitate, scor 1-1, dintre UTA Arad și Hermannstadt. Fundașul central al arădenilor, Alexandru Benga, este nemulțumit de atitudinea “centralului” și mai ales de modul de exprimare în raport cu jucătorii de pe teren al acestuia.

Kovacs a mai avut episoade de acest gen în trecut, în 2019 atunci când i-a spus lui Florinel Coman, “Dispari”, și în 2016 când i-a transmis lui Vasile Maftei: “Marș de aici!”.

ADVERTISEMENT

În principal nu maniera de arbitraj a lui Istvan Kovacs este cea care îi deranjeaza pe jucători, ci modul de exprimare al acestuia care deseori duce la reclamații din partea jucătorilor.

Noi acuze la adresa lui Istvan Kovacs: “Eu nici câinelui meu nu-i spun așa”

“Maniera de arbitraj nu este în competența mea, să o analizez, dar, pe de altă parte, este interacțiunea celui care conduce jocul cu jucătorii. Suntem o echipă pe teren, am 31 de ani, am trei copii acasă.

ADVERTISEMENT

Aș vrea să putem interacționa cu oamenii cu respect, să ne înțelegem uman. Nu poți să te duci la arbitru, să-i spui un lucru elementar, nu că-l judeci. Îl întrebi ceva deschis și ți se răspundă cu o chestie… Vă zic sincer, eu nici câinelui meu nu-i spun așa. Nu e nimic personal, n-am nimic cu domnul Kovacs, e pe lista FIFA, nu judec maniera de arbitraj, dar nu e posibil… 

Suntem și noi oameni, nu suntem câini. M-am dus la dânsul și am spus ‘înțelege-ne și pe noi, că suntem frustrați în timpul meciului’, mi-a dat direct galben”, a declarat jucătorul de la UTA Arad, Alexandru Benga.

ADVERTISEMENT

Alexandru Benga, despre maniera de arbitraj a lui Kovacs: “Nu înțeleg gradul ăsta de irascibilitate”

Alexandru Benga a expus ce l-a deranjat cel mai tare în maniera de arbitraj a lui Istvan Kovacs: “Asta e ideea, nu judec maniera de arbitraj, nu-s în măsură, eu îmi văd de bucățica mea, dar cred că putem găsi o cale să ne înțelegem, să-l ajutăm și noi pe dânsul, și dânsul pe noi.

Suntem frustrați în timpul meciului, pulsul e mare, suntem mai irascibili, deci ce rost are să se ridice gradul ăsta de irascibilitate?”, a adăugat fundașul arădenilor.

ADVERTISEMENT

După ce i-a transmis lui Florinel Coman, “dispari”, în partida dintre U Craiova și FCSB disputată în sezonul trecut, Istvan Kovacs și-a cerut scuze pentru limbajul folosit într-un mesaj postat pe site-ul Federației Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT