News

Noi detalii din ancheta care-l vizează pe Daniel Horodniceanu. Ce nu s-a văzut pe filmare

Poliția Iași a făcut publice rezultatele anchetei interne, declanșate după apariția imaginilor cu oprirea în trafic a procurorului Daniel Horodniceanu.
11.05.2023 | 15:41
Noi detalii din ancheta carel vizeaza pe Daniel Horodniceanu Ce nu sa vazut pe filmare
Noi detalii din ancheta legată de procurorul Daniel Horodniceanu Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
ADVERTISEMENT

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași a anunțat, joi, că, în urma verificărilor interne s-a stabilit faptul că imaginile cu fostul procuror-şef al DIICOT Daniel Horodniceanu nu au fost realizate cu body-cam-ul instituţiei, ci cu telefonul mobil al unuia dintre cei doi poliţişti.

Noi detalii din ancheta care-l vizează pe Daniel Horodniceanu

”Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a dispus efectuarea de verificări prin intermediul Biroului Control Intern, cu privire la modul de acţiune al poliţiştilor din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Iaşi, în noaptea de 05/06.05.2023.

ADVERTISEMENT

Astfel, în cadrul verificărilor s-a constatat, fără dubiu, faptul că imaginile din timpul intervenţiei nu au fost realizate cu body-cam-ul aparţinând unităţii”, a transmis Poliţia Iaşi.

Potrivit mărturiei acestuia, polițistul a decis să înregistreze discuția având în vedere comportamentul procurorului, ca măsură de protecţie faţă de o eventuală contestare a modului de intervenție.

ADVERTISEMENT

”Din verificările efectuate până în prezent nu rezultă că  imaginile ar fi fost făcute publice de către cei doi poliţişti care au constatat contravenţia”, a mai transmis IPJ Iași.

Daniel Horodniceanu ar fi lovit cu mâna mașina de poliție

Pe de altă parte, potrivit unor surse apropiat anchetei, citate de publicația G4Media, vicepreședintele CSM ar fi lovit mașina poliției cu mâna în timpul controlului polițiștilor.

ADVERTISEMENT

Procurorul Daniel Horodniceanu, fost procuror-şef al DIICOT, actualmente vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a fost oprit în trafic de poliţiştii ieşeni în noaptea de 5 spre 6 mai 2023.

În cadrul interacțiunii cu polițiștii, procurorul a avut un comportament abuziv, întrebându-i pe cei doi agenți dacă ştiu cine este şi amenințându-i că va lua legătura cu şeful IPJ Iaşi. Procurorul a fost oprit pe raza localităţii ieşene Schitu Duca, pentru că nu ar fi semnalizat efectuarea manevrei de depăşire.

ADVERTISEMENT

Daniel Horodniceanu a susţinut că s-a aflat într-o ”situaţie provocată” şi că regretă că nu a rezistat provocării. Inspecţia Judiciară a demarat o anchetă în ceea ce-l priveşte, pentru a stabili dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare.

ADVERTISEMENT