News

Noi detalii în cazul Alexandra Ivanov. Medicul, care a fost de gardă în noaptea în care tânăra a murit, a fost dat afară

Cazul Alexandra Ivanov. Decizia Comisiei de disciplină a Spitalului Judeţean în cazul medicului care a fost de gardă în noaptea respectivă.
08.12.2023 | 09:52
Noi detalii in cazul Alexandra Ivanov Medicul care a fost de garda in noaptea in care tanara a murit a fost dat afara
Noi detalii în cazul Alexandra Ivanov. colaj Fanatik/ Foto Facebook/ Botosaninews.ro
ADVERTISEMENT

Noi detalii în cazul Alexandra Ivanov. Mariana Pitrop, medicul care a fost de gardă în noaptea în care tânăra a murit, a fost dat afară. Aceasta își desfășura activitatea pe Secţia de obstretică şi ginecologie.

Noi detalii în cazul Alexandra Ivanov. Ce decizie s-a luat în legătură cu medicul care a fost de gardă în noaptea decesului

Acum, a rămas fără postul în cadrul Spitalului Județean “Mavromati” Botoşani, după ce conducerea unității medicale a hotărât desfacerea contractului de muncă. Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții spitalului și redat de Agerpres, decizia a fost luată în urma unei propuneri a Comisiei de disciplină a Spitalului Judeţean.

ADVERTISEMENT

Motivul este acela potrivit căruia medicul nu își îndeplinea atribuțiile de muncă. Aceeași comisie le-a anchetat și pe infirmieră și asistenta care lucrau în noaptea respectivă. În cazul infirmierei nu a fost necesară aplicarea niciunei măsuri. Asistentei i-a fost diminuat salariul pe o perioadă de trei luni.

“În urmă cu două luni, Comisia de disciplină a Spitalului Judeţean a început o anchetă legată de decesul Alexandrei Ivanov. În această comisie de disciplină au fost anchetaţi personalul medical care a desfăşurat activitatea medicală în data de 18 august 2023, iar în urma raportului de cercetare disciplinară, ne referim aici doar activitatea administrativă a personalului medical care a avut activitate în garda din 18 august 2023, s-au făcut propuneri pentru cele trei persoane, respectiv infirmieră, asistentă şi medicul de gardă.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte doamna infirmieră nu s-a luat nicio măsură din punct de vedere administrativ, în ceea ce priveşte asistenta din garda de 18 august a primit sancţiune cu diminuarea salariului pe o perioadă de trei luni.

În ceea ce priveşte medicul de gardă din 18 august, propunerea Comisiei de disciplină a fost desfacerea contractului individual de muncă”, a transmis managerul spitalului, medicul Monica Adăscăliţei.

ADVERTISEMENT

Senatorii propun introducerea „Legii Alexandra”

Amintim că medicul este cercetat pentru ucidere din culpă după moartea Alexandrei Ivanov. Tânăra de 25 de ani, însărcinată în trei luni, a ajuns la spitalul din Botoșani. Ea a spus că are dureri și hemoragie. I s-a făcut un set de analize, apoi a fost ignorată timp de șapte ore.

Nu a beneficiat de îngrijirile necesare, ceea ce a dus la înrăutățirea stării de sănătate. După nouă ore, Alexandra s-a stins din viață pe patul de spital, lăsând în urmă trei copii și un soț, care o așteptau acasă.

ADVERTISEMENT

Cazul ei a stârnit un val de emoție și reacții în întreaga țară. Ba chiar, mai mulți senatori au inițiat un proiect de lege, intitulat „Legea Alexandra”, prin care se dorește normalizarea relației dintre pacienți și medici și stabilirea unui set de reguli de bună practică.

ADVERTISEMENT