News

Noi detalii în cazul crimei din Sibiu. Cine ar fi, de fapt, cel care l-a omorât pe Adrian Kreiner

Noi detalii din dosarul uciderii lui Adrian Kreiner ies la iveală. Cine l-ar fi ucis de fapt pe omului de afaceri sibian
05.01.2024 | 23:21
Noi detalii in cazul crimei din Sibiu Cine ar fi de fapt cel care la omorat pe Adrian Kreiner
Laurențiu Ghiță a fost capturat în Scoția și extrădat Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik
ADVERTISEMENT

Un martor important din dosar le-a declarat anchetatorilor că Adrian Kreiner a fost ucis de Laurențiu Ghiță, suspectul capturat și extrădat la finele anului trecut din Scoția.

Cine ar fi, de fapt, cel care l-a omorât pe Adrian Kreiner

Laurențiu Ghiță, spune martorul, ar fi vrut doar să-l adoarmă pe Adrian Kreiner, pentru că opunea rezistență. Ghiță, în vârstă de 35 de ani, este principalul suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner și este acuzat de omor calificat și două infracțiuni de tâlhărie calificată, relatează Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

“Laurențiu a arătat cum a strâns victima de gât, prinzând-o cu gâtul între braț și trunchi, afirmând că doar a încercat să îi dea somn, pentru că victima opunea rezistență”, se arată în declarația din dosar.

Această variantă ar fi fost relatată chiar de către Laurențiu Ghiță într-un cerc restrâns, imediat după ce a aflat că victima pe care o jefuise tocmai murise.

ADVERTISEMENT

“Laurențiu manifesta o puternică stare de regret, întrucât era foarte credincios și nu-l interesa neapărat răspunderea penală cu privire la fapta sa, ci răspunderea în fața lui D-zeu, întrucât fapta aceasta nu se poate ierta. Laurențiu era dărâmat, nici nu se putea orienta în spațiu”, se mai arată în declarația de la dosar.

Laurențiu Ghiță susține că este nevinovat

Pe de altă parte, afirmă surse judiciare citate de Gândul, Laurențiu Ghiță susține că este nevinovat, că nu a participat efectiv la jaf și la crimă, fiind doar șoferul celorlalți suspecți.

ADVERTISEMENT

Ghiță a mai susținut că s-ar fi învoit doar să-i ducă pe ceilalți suspecți la Sibiu și să-i aștepte cu mașina pentru a-i ajuta să fugă, dar că nu a intrat în casă și nici nu și-a imaginat că va urma o crimă.

Potrivit surselor citate, acesta este motivul pentru care Ghiță le-ar fi spus procurorilor că este nevinovat și că se așteaptă să fie eliberat. Acesta ar mai fi adăugat și că este cetățean britanic și că nu era obligat să se lase adus în România, însă a vrut să stea de vorbă cu autoritățile de la Sibiu pentru a lămuri lucrurile.

ADVERTISEMENT

Totodată, Laurențiu Ghiță a explicat că, atunci când a părăsit teritoriul țării noastre, nu ar fi vrut să fugă, ci doar să-și vadă familia. Nu a avut o explicație totuși pentru faptul că se afla pe teritoriul Scoției și nu în Anglia, unde se află soția și copiii săi.

ADVERTISEMENT