News

Noi dezvăluiri în cazul incendiului de la Ferma Dacilor. Ce făcuse una dintre victime în noaptea tragediei

Informații noi din ancheta referitoare la incendiul de la Ferma Dacilor ies la iveală. Una dintre victime a fost la un pas să scape cu viață.
29.12.2023 | 08:17
Noi dezvaluiri in cazul incendiului de la Ferma Dacilor Ce facuse una dintre victime in noaptea tragediei
Adi Marinescu și Vlad Băiceanu, două dintre victimele incendiului de la Ferma Dacilor, din 26 decembrie 2023 / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos / Facebook
ADVERTISEMENT

Șapte victime decedate au fost confirmate, iar o a opta nu a fost găsită nici după trei zile de căutări. Acesta este bilanțul tragicului incendiu de la pensiunea Ferma Dacilor, din județul Prahova.

Unul dintre tineri plecase de la Ferma Dacilor, dar s-a răzgândit

Între timp, apar detalii noi din anchetă. O informație cutremurătoare vehiculată în aceste zile este că una dintre victimele care făcea parte din grupul de tineri care și-au pierdut viața în incendiu, a fost la un pas să scape nevătămat.

ADVERTISEMENT

Tânărul respectiv este Adi Marinescu, student la Facultatea de Administrație și Afaceri, din cadrul Universității București. Acesta era un client mai vechi a pensiunii Ferma Dacilor și amic cu patronul locației, Cornel Dinicu.

În noaptea tragediei, Adi Marinescu ar fi părăsit Ferma Dacilor, împreună cu prietena lui. Tânărul s-ar fi răzgândit în ultimul moment și s-a întors, iar această decizie i-a adus moartea, anunță Realitatea.net.

ADVERTISEMENT

Prietenii lui Adi au murit în incendiu

În incendiul de la Ferma Dacilor și-a găsit sfârșitul și prietena lui Marinescu, Florina Anca Gavrilă. Aceasta avea 20 de ani și era studentă în anul al doilea la Facultatea de Sociologie. Anca era fiica antrenorului de handbal Cristian Gavrilă.

Pe lista victimelor se numără și Vlad Băiceanu, 21 de ani, unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Adi Marinescu. Vlad era fiul șefului Direcției Generale de Informații a Armatei, generalul Petru Băiceanu. Mama tânărului, Elena Băiceanu, este directoare la Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

ADVERTISEMENT

Trupurile neînsuflețite ale celor doi prieteni au fost depuse la capela cimitirului Bellu, potrivit unui anunț publicat pe Facebook.

”Cu profunda tristețe va anunțăm că cine dorește sa își ia rămas bun de la Adi Marinescu și Vlad Baiceanu, o poate face mâine începând cu ora 15:00 până vineri seara la capela cimitirului Bellu”, se arată în respectivul anunț.

ADVERTISEMENT

Majoritatea victimelor: copii sau tineri

Pensiunea Ferma Dacilor din localitatea Tohani, județul Prahova, a ars în întregime, pe data de 26 decembrie 2023. La momentul tragediei, locația era plină de turiști. Majoritatea victimelor sunt tineri sau copii. Printre aceștia se numără fiul minor al patronului, dar și doi sportivi de performanță, legitimați la secția de fotbal a clubului CSA Steaua, de 11 ani, respectiv 16 ani.

ADVERTISEMENT