News

Noi hoteluri pentru iubitorii iernii din SUA și Europa. Cât costă o noapte de cazare în timpul Crăciunului

Pentru cei care doresc să se distreze în frig, hotelurile noi și reimaginate din Noua Anglie, din Alpi și nu numai, oferă cazare elegantă în apropierea zăpezii.
21.12.2022 | 17:24
Noi hoteluri pentru iubitorii iernii din SUA si Europa Cat costa o noapte de cazare in timpul Craciunului
Amatorii de vacanțe în sezonul rece au la dispoziție 8 noi hoteluri Foto: The New York Times / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Din centrul Oregonului până în Vermont și de peste Atlantic până în Alpi, o serie de hoteluri noi și reimaginate din Statele Unite și Europa oferă călătorilor o bază elegantă pentru tot felul de aventuri în anotimpul rece.

Opt locuri perfecte pentru aventuri în sezonul rece

Publicația americană The New York Times vine cu o listă de opt hoteluri unde iubitorii sezonului rece pot petrece o vacanță perfectă.

ADVERTISEMENT

Stațiunea Aspen Meadows, Aspen, Colorado, SUA

Ascuns pe domeniul Institutului Aspen, acest hotel proiectat de Herbert Bayer este un omagiu adus utilitarismului Bauhaus încă din 1950. Dar chiar și funcționalitatea se poate învechi. Acest hotel cu toate apartamentele sale a fost renovat cu mai multe milioane de dolari, ceea ce a conferit celor 98 de camere ale sale un suflu nou, rămânând în același timp fidel viziunii “less-is-more”.

De exemplu: mobilierul vechi, cum ar fi scaunele Bertoia Bird și Diamond, au fost renovate; mesele Knoll Tulip ale lui Eero Saarinen au fost recondiționate în lac albastru; pernele colorate, păturile confortabile și pereții din lemn texturat adaugă căldură; cârligele, băncile și spațiul de depozitare de sub pat permit depozitarea echipamentului. Iar locația în sine este încântătoare.

ADVERTISEMENT

Există peste 16 hectare de sculpturi care pot fi explorate cu rachete de zăpadă (gratuit pentru oaspeți), iar terasa în aer liber (amenajată cu igluuri pentru luat masa în timpul iernii) oferă vedere la toți cei patru munți Aspen.

Aspen Meadows
Aspen Meadows, Colorado, SUA Foto: aspenmeadows.com

În Aspen, schiul poate că este cel mai grozav mod de relaxare, dar este doar una dintre multele activități de iarnă. Drumețiile sunt o opțiune pe tot parcursul anului. Puteți atașa stabilizatori la cizmele de zăpadă și puteți face o drumeție pe Hunter Creek Trail din centrul orașului Aspen.

ADVERTISEMENT

Există 129 de kilometri de trasee pentru schi fond și rachete de zăpadă care leagă comunitățile din Aspen, Snowmass și Basalt. Temerarii pot colinda prin pajiștile înghețate până la Maroon Bells sau până la Independence Pass cu snowmobilul cu T Lazy 7 Ranch.

Copiii adoră zonele de tubing de la Elk Camp din Snowmass. Pasionații de păsări sunt înnebuniți după plimbările în natură prin Aspen Center for Environmental Studies, o rezervație naturală de 22 de acri, pentru a observa pițigoi cu pieptul roșu, coțofenele cu cioc negru și alte animale sălbatice.

ADVERTISEMENT

Pentru o seară aventuroasă, rezervați o cină în snowcat la Lynn Britt Cabin sau o plimbare cu sania trasă de cai la Pine Creek Cookhouse.

Tarifele de cazare pornesc de la aproximativ 620 de dolari.

Piaule Catskill, New York, SUA

În iulie 2021, Nolan McHugh și Trevor Briggs, creativii din spatele brandului de articole pentru casă Piaule, au debutat cu “hotelul peisagistic” ecologic amplasat pe 20 de hectare în nordul statului New York, la jumătatea distanței dintre orașul Hudson și Muntele Hunter.

Douăzeci și patru de cabane modulare pe piloni cu ferestre din podea până în tavan invită oaspeții să se delecteze cu priveliștile panoramice ale Munților Catskill în timp ce se relaxează în vârful copacilor.

Piaule Catskill
Piaule Catskill, New York, SUA Foto: Instagram Piaule Catskill

Detaliile, cum ar fi podelele încălzite, prosoapele din țesătură de napolitană și un duș cascadă în stil spa, subliniază atmosfera de lux a cabanei din pădure. Restaurantul și recepția se află în clădirea principală, iar la parter se află un centru spa, cu saună căptușită cu cedru, baie rece, piscină încălzită și studio de yoga.

Veți avea nevoie de o mașină pentru a ajunge la hotel și la activități. Două dintre cele mai bune zone de schi din New York, Hunter Mountain și Windham, se află în apropiere, la fel ca și Shawangunk Ridge pentru escaladă pe gheață.

Prin Catskill Outfitters se pot face excursii ghidate cu rachete de zăpadă și drumeții. Orașul Hudson, plin de magazine și restaurante pline de viață, se află la 20 de minute de mers cu mașina.

Tarifele pentru cazare pornesc de la aproximativ 400 de dolari.

The Pad, Silverthorne, Colorado, SUA

Silverthorne, situat la 30 de minute de stațiunile de schi din Colorado, poate că nu se află în fruntea listei de opțiuni atunci când vă gândiți la o escapadă la munte. Sosirea unui hotel de tip boutique în acest oraș din Munții Stâncoși ar putea schimba acest lucru.

Echipa formată din soț și soție, Lynne și Rob Baer, și-a propus să creeze o proprietate accesibilă și eco-conștientă, care să aibă energia comună a unei pensiuni, dar cu facilități asociate cu cele mai luxoase locuințe.

Conceptul lor de design? Încorporarea a 18 containere de transport maritim reciclate în sistemul lor de cazare cu camere de tip hostel, micro-camere, camere tradiționale și apartamente, cu prețuri de la 52 de dolari pentru un pat în camera cu paturi supraetajate la 350 de dolari pentru un apartament privat.

The Pad
The Pad, Silverthorne, Colorado, SUA Foto: The Pad

Proprietatea este contemporană până în măduva oaselor: camere de un alb strălucitor, cu accente de verde viu, ca un ecou al naturii înconjurătoare, un bar elegant pe acoperiș și o cadă cu hidromasaj, un restaurant la fața locului și evenimente precum nopți cu microfon deschis și vindecări prin sunet.

Pentru schiori și snowboarderi, Breckenridge, Copper Mountain, Keystone, Arapahoe Basin și Loveland se află la aproximativ 16 kilometri. Alte aventuri în aer liber includ pescuitul la copcă pe Dillon Reservoir, escalada pe gheață, mersul cu skiuri sau cu rachete de zăpadă la cine la lumina lunii și vizitarea izvoarelor termale locale.

Tälta Lodge Bluebird, Stowe, Vermont

Dacă asociați cazarea în nordul Vermontului cu covoare din anii 1960 și cu cuverturi de pat mucegăite, nu sunteți singurii. Această percepție este tocmai motivul pentru care un motel învechit în timp, refăcut ca o “tabără montană” modernistă în Stowe, a fost aplaudat îndelung de turiști.

Proprietatea cu 51 de camere, deschisă în octombrie 2021, este funcțională, dar confortabilă; gândiți-vă la rafturi modulare de perete pentru schiuri și biciclete așezate pe pereți albi și mobilier minimalist în stil scandinav. Facilitățile includ o piscină interioară, o saună, o cadă cu hidromasaj și camere de uscare a bocancilor, deși nu există un restaurant la fața locului.

Tälta Lodge Bluebird
Tälta Lodge Bluebird, Stowe, Vermont Foto: bluebirdhotels.com

Locația sa privilegiată la poalele muntelui Mansfield oferă acces ușor la schi (stațiunea se află la 11 kilometri de hotel), precum și la săniuș cu câini, la ciclism de grăsime de-a lungul Stowe Recreation Path, la cățărare pe gheață, la alpinism în zona rurală și la snowshoeing. Pentru relaxarea de seară, hotelul organizează un tur ghidat cu rachete de zăpadă la lumina lunii (cu faruri) prin pădurea Cady Hill. Răsplata de după: un festin fondue.

Cazarea pornește de la tarife de aproximativ 200 de dolari.

Hotel Campfire, Bend, Oregon, SUA

Datorită poziției sale adiacente Cascadelor și climatului temperat, Bend, în centrul Oregonului, este un paradis al Pacificului de Nord-Vest pentru iubitorii de natură în orice anotimp. Mount Bachelor, printre cele mai mari stațiuni de schi din Pacific Northwest, se află la 30 de minute la vest de oraș, cu 1.740 de hectare pentru snowboarding, schi alpin și schi nordic.

Stațiunea oferă, de asemenea, excursii gratuite de 90 de minute cu rachete de zăpadă ghidate cu un ranger montan. Wanoga Sno-Park are trasee amenajate pentru biciclete fat bike, schi nordic și un deal pentru săniuș și tubing.

Campfire
Hotel Campfire, Bend, Oregon, SUA Foto: campfirehotel.com

Un punct fierbinte de escaladă în timpul verii, stâncile roșii impunătoare din Smith Rock State Park sunt, de asemenea, populare pentru drumeții de iarnă. Un alt loc pentru drumeții pline de viață sălbatică este Oregon Badlands Wilderness Area, renumită pentru formațiunile sale modelate de lavă și pentru ienuperii noduroși.

Pentru o idilă nocturnă, Wanderlust Tours oferă o experiență ghidată cu rachete de zăpadă la lumina lunii, care culminează cu cacao caldă cu vodcă și dulciuri lângă un foc de tabără.

O dată de deschidere la jumătatea lunii Covid poate că nu a fost ideală. Dar acum, Hotelul Campfire, deținut de localnici, cu vedere la munții Three Sisters, culege roadele pe măsură ce puștii cool se adună la proprietatea în stil “motor-lodge” pentru muzică live, cocktailuri în jurul unui foc de tabără de 3 metri și pentru scena de la piscina cu apă sărată încălzită în aer liber, deschisă tot anul.

Cele 100 de camere retro cu prețuri accesibile au tăblii de pat din piele și detalii vintage, cum ar fi telefoane cu discuri rotative și tapet realizat din fotografii de modă veche. Deși nu există un restaurant, este disponibil un mic dejun la pachet, iar un camion de mâncare este amplasat în fața hotelului în după-amiaza de miercuri până duminică, servind tacos, quesadillas și sandvișuri cubaneze.

Hotelul oferă cazare la tarife de la aproximativ 100 de dolari.

Life House, Berkshires, Lenox, Massachusets, SUA

Odată ce treceți de descrierea sa poetică ca fiind un “hotel contextual cu o narațiune concepută prin prisma unui protagonist unic”, Life House, care s-a deschis în august, este destul de cool.

Proprietatea cu 65 de camere își propune să canalizeze un refugiu al scriitorilor din anii 1970, cu șeminee care scârțâie, canapele tapițate cu modele ikat, candelabre masive de Murano și rafturi încărcate cu cărți și curiozități.

Life House
Life House, Berkshires, Lenox, Massachusets, SUA Foto: The New York Times

Camerele au, de asemenea, o înclinație literară, cu birouri în stil secretariat, poezii înrămate ca artă și abajururi cu hârtie marmorată care evocă suportul cărților vechi. Există un restaurant și un bar de cocktailuri, precum și focare în aer liber pentru focuri de tabără în fiecare noapte.

Când vine vorba de recreere, există de toate, de la schi la Jiminy Peak, Bosquet Mountain și Butternut (ultimele două au și tubing) la schi fond și snowshoeing la diferite ferme și trasee supravegheate de Berkshire Natural Resource Council.

Pentru o doză de cultură, puteți vizita Muzeul Norman Rockwell, puteți asista la un spectacol la Berkshire Theatre Group și puteți vizita un grup de case conservate pe Berkshire 18th Century Trail.

Tarifele pentru cazare încep de la aproximativ 225 dolari.

Hotel de Len, Cortina d’Ampezzo, Italia

Lemnul local tăiat manual – “da len” se traduce “de lemn” în ladin, dialectul regiunii – este materialul principal al acestui hotel recent deschis, atât ca o aluzie la tradiție, cât și ca o inițiativă de sustenabilitate, deoarece lemnul produce mai puține emisii de carbon decât materialele de construcție pe bază de minerale.

Localnicii cred că lemnul poate, de asemenea, să transmită un sentiment de liniște – cele 22 de camere sunt confecționate din pin și brad elvețian. Pentru a maximiza și mai mult starea de bine, au fost instalate sisteme de filtrare pentru a promova calmul prin reducerea la minimum a poluării electromagnetice.

Hotel de Len
Hotel de Len, Italia Foto: hoteldelen.it

Există, de asemenea, un spa pe acoperiș cu diverse saune, un hamam, un jacuzzi în aer liber și un restaurant care servește un meniu simplu de paste, salate și carne prăjită.

Schiatul pe faimoasele vârfuri din Dolomiți (în sezonul trecut s-a deschis o nouă telecabină care leagă Cortina de Cinque Torri și de Muntele Lagazuoi) este o modalitate de a vă petrece zilele.

Alte activități în aer liber includ snowshoeing, escaladă, snowmobiling, plimbări cu sania trasă de câini și chiar cine la distanță la lumina lunii cu snowcat. Hotelul poate organiza toate acestea, și chiar și cursuri de gătit, prin intermediul partenerului lor, numit Dolomite Mountains.

Tarifele pentru cazare pornesc de la aproximativ 350 de dolari.

Six Senses Crans-Montana, Elveția

St. Moritz și Zermatt sunt ele stațiunile de schi elvețiene de top, dar Crans-Montana, care se află deasupra Văii Rhône în cantonul francofon Valais, oferă piste de top și priveliști care se întind de la Mont Blanc în vest până la Matterhorn la est.

Terenul relaxat, bogat în torenți și o abundență de facilități pentru copiii mici, inclusiv Snow Island, o zonă pentru copii cu un lift cu covor magic pentru începători, fac din stațiune un magnet pentru familii. Cele 300 de zile de soare se adaugă la farmec.

Dincolo de schi, există tubing și toboganing, patinaj pe gheață și curling la Centrul Ycoor, săniuș cu câini pe ghețarul Plaine-Morte, excursii cu rachete de zăpadă în satul Aminona și, dacă vizitați în perioada sărbătorilor, festivalul de lumini Etoile Bella Lui oferă divertisment nocturn și o potecă iluminată de 1,5 kilometri care șerpuiește printre copaci.

Six Senses
Six Senses Crans-Montana, Elveția Foto: Six Senses

Când lanțul hotelier thailandez Six Senses își va deschide în februarie hotelul său cu acces la schi și fără schi, un nou brand strălucitor de ospitalitate va coborî în acest buzunar al Elveției. Grupul de lux, cunoscut pentru programele de wellness și pentru raportul de trei la unu între personal și oaspeți, își propune să “aducă exteriorul înăuntru” printr-un design care evocă pădurea alpină.

De exemplu, holul din piatră și lemn al hotelului Pierre de Vals seamănă cu o grotă aflată sub o boltă de copaci, cu lumină care trece prin panouri de sticlă, așa cum ar fi în natură. Cele 78 de camere sunt liniștite și elegante, cu lenjerie de pat organică, pereți din lemn brut și tencuieli texturate, parchet de stejar și mobilier din piele proiectat de Reda Amalou. Ferestrele din podea până în tavan oferă vedere la peisajele stâncoase, sărutate de zăpadă.

Spa-ul este inima clădirii, cu un tavan sculptural deosebit, realizat din 15.000 de batoane de lemn, care se reflectă în piscină. Există șezlonguri So Sound, saune finlandeze, de rocă și bio-sare, un pod de întindere și un salon de recuperare Biohacking cu tratamente care implică căldură și vibrații cu infraroșu.

Six Senses Crans-Montana va avea tarife începând de la aproximativ 700 de dolari.

ADVERTISEMENT