News

Noi locuri de muncă pentru români, în străinătate. Se caută muncitori pentru Finlanda, Spania sau Germania

Sunt disponibile noi locuri de muncă pentru români, în străinătate. Ce posturi se găsesc în Finlanda, Danemarca sau Germania
26.03.2024 | 19:54
Noi locuri de munca pentru romani in strainatate Se cauta muncitori pentru Finlanda Spania sau Germania
Noi locuri de muncă pentru români, în străinătate. colaj Fanatik/ Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Românii care sunt în căutarea unor locuri de muncă în străinătate au șansa de a se angaja în mai multe țări europene. Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM) a anunțat unde sunt posturi disponibile.

Locuri de muncă pentru români, în străinătate

Scumpirile din ultima perioadă și salariile, care încă nu se ridică la nivelul celor din alte state europene, îi fac pe mulți cetățeni să plece în străinătate. Chiar dacă angajatorii din țară sunt în căutare de forță de muncă, mulți dintre români nu vor să muncească pe meleagurile natale.

ADVERTISEMENT

Cei care vor să își încerce norocul în afara granițelor trebuie să știe că angajatorii din Europa oferă, prin EURES România, sute de locuri de muncă. Unele dintre posturi sunt cu contract pe perioadă determinată, iar altele pe perioadă permanentă.

În total, 286 de locuri de muncă sunt disponibile. Cele mai multe dintre job-uri se găsesc în Finlanda. Aici se caută 80 de muncitori necalificați în agricultură, precum culegători de fructe și legume, dar și mașiniști CNC.

ADVERTISEMENT

Pe locul doi, privind numărul posturilor disponibile, se află Spania. Vorbim de 66 de posturi în agricultură, la cules de fructe, dar și job-uri destinate șoferilor de camion și inginerilor din sectorul feroviar.

Alte 32 de job-uri sunt libere în Germania. Aici oferta este mai diversificată. Se caută sudori, fizioterapeuți, tehnicieni electroniști, în mecatronică auto și lucrători în producție. De asemenea, în Letonia sunt disponibile 30 de locuri de muncă pentru sudori.

ADVERTISEMENT

Ce posturi sunt disponibile în Danemarca și Norvegia

Malta oferă 26 de job-uri pentru șoferii de taxi și bucătari. În Danemarca se caută sudori și ingineri în domeniul mecanic (21 de locuri de muncă). Și Belgia are disponibile 14 posturi, căutându-se tehnician reţele de telecomunicaţii, macaragiu, electrician iluminat stradal, electrician tensiune medie și muncitor necalificat în agricultură.

În Suedia sunt căutați măcelari, 10 posturi fiind libere. AMOFM anunță că alte cinci locuri de muncă (tehnician producție) sunt disponibile în Austria. De asemenea, în Norvegia sunt angajați bucătari și supraveghetori de ferme (trei locuri de muncă).

ADVERTISEMENT

Potrivit AMOFM, contractele determinate sunt pe o perioadă de la o lună la 12 luni. Însă, în cazul anumitor posturi se fac și contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. „Pentru ocuparea acestor posturi vacante se solicită experienţă şi/sau calificare în domeniu, precum şi cunoştinţe de bază/bune de limbă a statului respectiv sau de limbă engleză”, informează AMOFM.

ADVERTISEMENT